Thierry Baudet bij EO: ‘Wanneer heeft Rutte geneukt?’

Thierry Baudet, de voorman van Forum voor Democratie, zorgt op sociale media voor enige controverse vanwege een interview dat hij heeft gegeven aan Margje Fikse van het EO-programma Dit is de dag. Hierin geeft hij aan te willen weten wanneer Mark Rutte ‘voor het laatst heeft geneukt’. Deze uitspraak zorgt nauwelijks voor verbazing op het gezicht van de interviewster. “Dat was ook een leuke vraag geweest“, laat ze weten. En dat vinden veel mensen weer totaal niet EO.

Fikse vraagt in het gesprek of Baudet geen spijt heeft van zijn vraag aan Rutte wanneer hij voor het laatst gehuild heeft tijdens een verkiezingsdebat op tv. Daarop liet Rutte weten dat hij na het overlijden van zijn zus heeft gehuild. De vraag van Baudet leek daarom totaal gevoelloos.

Baudet: “Ik heb er spijt van in de zin dat ik me realiseer dat dit verkeerd viel. Het gaat ook om crowdmanagement. Wat ik wilde onderzoeken, wat ik had willen vragen was: wanneer was je voor het laatst ontroerd? Wat ik eigenlijk wilde was: Rutte heeft voor mij een soort teflonlaag met een soort glimlach en ik ben gewoon benieuwd naar de mens achter die glimlach. Ik had dat moeten inleiden, ik had mensen moeten meenemen en ik had vervolgens de vraag moeten stellen van: wanneer heb je voor het laatst geneukt? Bij wijze van spreken. Weet je wel.”

Fikse: “Dat was ook een leuke vraag geweest.”

Baudet: “Wie bén jij? Dat is wat ik wilde weten. Dat is waar ik naar op zoek was. Als ik het nu terug luister, begrijp ik helemaal waarom een groep mensen daar met geknepen tenen naar kijkt en denkt: waar is die jongen mee bezig?

Journaliste Rana Netjes begrijpt niks van de reactie van Fikse. “Presentatrice laat zich totaal inpakken door Baudet. Ongelooflijk.

Schrijver Abdelkader Benali: “Baudet: zeg gewoon dat je jaloers bent op Rutte, dat je zijn leven, zijn succes en zijn autoriteit wilt. Zeg gewoon dat je je door Rutte wilt laten neuken en dan kunnen we allemaal rustig gaan slapen.

Het fragment:

Foto: RTL

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen