RTL Boulevard: ‘Kijkcijfers Hart van NL zakken in’

Geplaatst op zo 01 dec 2019 om 9:20

De kijkcijfers van Hart van Nederland staan onder druk. In de afgelopen twaalf dagen scoorde het nieuwsprogramma zeven keer rond de half miljoen kijkers of lager. Dat zegt Joost Maiburg, verslaggever van RTL Boulevard, op Twitter. RTL Boulevard, dat zelf ook met dalende kijkcijfers kampt sinds Albert Verlinde en zijn posse zijn ingeruild voor een egoparade op het Leidseplein met types als Anna Nooshin en Ronald Molendijk, wijst nu op misère bij de concurrent. 

Maiburg zet de kijkcijfers van Hart van Nederland op een rijtje. “De kijkcijfers van Hart van Nederland. De afgelopen twaalf dagen zeven keer rond het half miljoen of lager“, zegt hij.

Het lokt een boze reactie uit van ene Omroep Brabant-redacteur Rob. “En dan wat wil je daarmee zeggen of suggereren? Wat is de relevantie hiervan?“, vraagt hij.

Daarop zegt Maiburg: “Ik wil niks suggereren, maar het valt me wel op dat de cijfers de laatste tijd regelmatig aan de lage kant zijn.

Rob: “Zoals elk willekeurig ander dagelijks programma daar soms wel eens last van heeft. Je oorspronkelijke post an sich zonder enige vorm van duiding vind ik een beetje flauw en stigmatiserend.

Maiburg: “Dat mag jij vinden. Bij ‘andere dagelijkse programma’s’ wordt dat ook geregeld benoemd; Beau, GTST etc.

Foto: SBS
49 Reacties op “RTL Boulevard: ‘Kijkcijfers Hart van NL zakken in’”


 1. "VeronicaDoet@?...Beter!;"

  Boulevard is ook ingezakt wegens nepnieuws

 2. Ernie

  Hart van Nederland: ‘Kijkcijfers Boulevard zakken in’

 3. Curryworst

  Blijft een achterhoedegevecht.
  Terwijl al die kleingeestige mannetjes van RTL en SBS elkaar op kinderachtige wijze de maat nemen over de sterk teruglopende kijkcijfers vlucht de kijker richting Netflix, Disney + of internet.

 4. Kelly

  Curryworst.
  Dat lijkt mij ook de enige juiste analyse.
  Alleen de bejaarden en simpelen van geest kunnen of durven die stap nog niet te maken.

 5. By the way

  Wat leuk, zo werkt het toch ook in deze mediakrant?

 6. Geox

  Zie die vrouwen daar staan. Ooit dromend over een grote journalistieke carrière en en dan eindigend als voorleesmoeder achter een LED verlichte Talpa desk, hopend dat John hen nog niet als te verlept beschouwt.

 7. Criticus

  Het blijven alle 2 ”shit” programma’s en dan ook nog eens op ”shit” zenders, wat verwacht je daar nou van? Nederland rekent massaal af met ”shit” tv! Tv zenders die hun kijkers niet serieus nem,en worden genadeloos afgestraft! Sorry Paul, terug gaan naar de publieke!

 8. fg

  Hart van NL gaat inderdaad niet mega lekker de laatste tijd. Boulevard heeft overigens weinig te klagen de laatste 2 maanden.

 9. Criticus

  Heerlijk!!! Nederland ”straft” slechte tv direct af!!!

 10. Criticus

  Er zijn nu eenmaal voldoende goede programma’s te vinden op NPO!!

 11. Kelly

  Criticus, wat vond je van het schaatsen met BN-ers op prime time NPO1?
  Kwalteits-tv?

 12. Peter van der Vorst - is ouderwets

  Kijkcijfers RTL Boulevard zakken in

  Ze gaan langzaam richting kelder

 13. Zomaar een persoon

  John gooit mensen die warmte en ervaring uitstralen eruit, en het restant presenteert vanuit een vrieskist. Dat helpt niet echt.

 14. Criticus

  Kelly, je hebt volkomen gelijk! ’t meeste bij NPO heeft nivo en inhoud, dat schaatsen mist beide! Daar is NPO ook direct voor ”afgestraft”, nog geen miljoen kijkers, terwijl goede programma’s, op dit tijdslot, bijna ’t dubbele halen! En zeer goede programma’s; WIDM, HHB, de Luizenmoeder, Maestro, etc. scoren zelfs 3 miljoen of meer!

 15. Criticus

  Geox, ook jij hebt volkomen gelijk. 1 klein foutje, je schrijft: ”Talpa desk”, je zult bedoelen: ”Pulpa desk”!!! Afgelepte gezichten worden er door John gelijk uitgegooid!
  John zou eens wat vaker in de spiegel moeten kijken, naar z’n eigen gezicht, dat ziet er voor geen meter uit! Maar wat wil je nou als je maar 2 uurtjes slaapt per nacht!!

 16. Pieter

  Ik ken niemand die nog naar Boulevard kijkt.
  Je moet wel een heel laag IQ hebben om er überhaupt 5 minuten naar te kunnen kijken, laat staan een hele aflevering

 17. Lau

  Zowel HvNL als Shownieuws doen erg kil aan, voornamelijk Shownieuws is op de late avond echt niet prettig om te kijken. Veel te fel/wit!
  HvNL zou bij de duo-presentatie gebruik moeten maken van een man en een vrouw. De studio mag een flinke make-over krijgen. Dat vorige, lange scherm was prachtig. Probleem was dat de rest van de studio zo ongelooflijk druk was. Ben benieuwd wie er nog meer wordt aangetrokken.

 18. Zomaar een persoon

  @Lau – Dat drukke was nog iets eerder. Dat met die lichtflitsjes en zo. Er heeft een oprecht mooie, en ook rustige studio tussenin gezeten; wel met een lang scherm. Dat was in de tijd dat Beau en Bridget Shownieuws deden, vanuit dezelfde studio.

 19. Criticus

  Pieter, je slaat de spijker op z’n kop! en Lau, wat voor kleur licht je ook gebruikt, ’t programma heeft geen inhoud en gaat ”nergens” over! ’t is allemaal ”kontenneuk tv”Dus daarom kijkt er niemand meer naar!

 20. LucasVD

  Die Rob is Rob van den Broek. Hij is “fan” van SBS6. Als je zijn Twitter bekijkt, vraag je je oprecht af of hij wel helemaal 100 is. Best gek dat zo’n iemand “journalist” mag/kan zijn bij de publieke regionale omroep…

 21. Vetklep Paul

  10. Hart van Nederland (SBS6) 657.000
  12. RTL Boulevard (RTL4) 602.000

  Kijkcijfers liegen niet.

  RTL is jaloers en is een verschrikkelijke ziekte.

  BRRRRRRR

 22. truus

  @vetklep Paul
  Check de rest van de week dan ook even.

 23. Bart

  @pieter Er moet wel echt iets veranderen daar. Te veel presentatoren en te veel zogenaamde deskundigen die helemaal niet deskundig zijn maar gewoon oplepelen wat ze zelf of wat de redactie voor ze bij elkaar hebben gezocht. Wel is Boulevard een beetje verplichte kost als je de media volgt. Al is er soms niet naar te kijken. Ben ik helemaal met je eens.

 24. Ron

  Het is allemaal niet meer zo urgent dit soort programma’s, iedereen haalt het nieuws van internet of andere bronnen. Die gaan niet naar dat HvNL kijken. Deze programma’s zijn het failliet van de lineaire TV.

 25. Criticus

  Bart & Pieter, waarom kijken jullie er dan naar! Inhoudloze tv blijf ik zeggen, met alleen maar roddels! Roddelen is zo ”goedkoop” de tegenpartij kan zich niet verdedigen! Communicatie is: ”praten met mensen en niet over mensen” Er zijn meer dan genoeg serieuze programma’s te zijn bij de concurrentie! (NPO) op dat zelfde tijdstip.

 26. Criticus

  zijn = zien!

 27. Wessel

  Zagen we aankomen na de ontslagronde,
  Als ze nu ook nog van alles gaan veranderen is het helemaal klaar.

 28. Solomon

  @Vetklep Paul: Tuurlijk joh, ga lekker rtl blvd vergelijken met de late editie van HvNL!

 29. Bart

  @Criticus Die andere programma’s kijk ik ook.

 30. R

  Je kan wel zien wie hier niet bij tv werken!

 31. Ome Cor

  Misschien zouden ze bij HvNL een paar oudere, meer ervaren presentatoren in kunnen huren.

 32. Criticus

  Ome Cor, dat doen ze niet! John werkt met ”houdbaarheidsdatums!”

 33. Cobweb

  ZEIKERDS !!!

 34. T.van den Berg

  Niet leuk meer met steeds wisselende ‘ presentatoren ‘!

  ‘ vroeger ‘met Beau was óók het nieuws leuker…..

  Nu is het té veel niks….

 35. Riekie

  Sinds wanneer staat 1 tweet van iemand voor heel Boulevard? Is het nieuws op MC?

 36. Hans meijster

  Hoop dat rtl boulevard gauw vande televisie verdwijnt

 37. FlyingLotus

  Iedereen met een >4 hersencellen kijkt niet naar deze bagger.

 38. Solomon

  RTL-Boulevard is, sinds het actieve gepromoot van Nederlands meest valse homewrecker ooit Bridslet, verworden tot de meest stinkende open riool roddelrubriek van TV-Luxemburg !.. Het is natuurlijk geen wonder dat de Nederlandse kijker de ondraagelijke stank hiervan de laatste tijd flink actief aan het mijden is !.. Weg met Bertelsmann’s propaganda rubriek !..

 39. #NPO Kijker#

  Afgelopen maandag:
  RTL Boulevard: 816.000
  Shownieuws Vroege Editie: 272.000

  Afgelopen dinsdag:
  RTL Boulevard: 801.000
  Shownieuws Vroege Editie: 261.000

  Afgelopen woensdag:
  RTL Boulevard: 861.000
  Shownieuws Vroege Editie: 263.000

  Enzovoort, enzovoort…

 40. MediaMasters

  ALLEMAAL BAASJES
  Het echte probleem bij HvNed is te veel “baasjes” (inclusief het grote opperbaasje) die zich zo nodig allemaal met de enige echte Nederlandse nieuwsshow moeten bemoeien. Dat voel je aan de discrepantie in alles: het decor (te veel van alles), presentatie (te veel van alles) en itemkeuze (te veel van alles). HvNed is verworden tot de grote compromisshow; geen duidelijke keuzes! Al die betweterige baasjes die er steeds overheen moeten plassen. HvNed is ondanks alle stormen al jaren het standvastige vlaggenschip van het kwakkelende SBS. Dat moet je koesteren en een carte blanche geven aan één gepassioneerde HvNed-nieuwsbaas en dan alle beste stuurlui aan de wal-baasjes; ga je druk maken om prime-time.

 41. timon

  Er kijken gewoon minder mensen reguliere tv.

 42. 4608351 5 Willem Thomas D

  Hoe geest doden is het niet te zien hoe praatprogramma presentator, vooral J. Pauw zich met absoluut onzinnig applaus en close ups van zichzelf, constant bezig zijn met zichzelf i. p. v. met hun veel interessantere gasten, wanneer zij spreken.

 43. dd

  De kijkcijfers bij RTL storten ook geheel in MC.

 44. Ome Cor

  @criticus: blijkbaar ontgaat je de bedoeling van mijn opmerking ;>)

 45. aldus

  Mediacourant toch. Dit was een opmerking van een verslaggever van Boulevard. Dus niet de mening van Boulevard. Boulevard doet en deed het trouwens veel beter in de doelgroep sinds Verlinden weg is, dus ook dat klopt weer niet MC. En de opmerking is in zo verre relevant, dat HvN net een paar presentatrices heeft weggestuurd, dus als dat tot lagere cijfers leidt, is dat een relevante opmerking.

 46. aammehoela

  Denk dat het voetbal mede oorzaak is. Maar wellicht ook de nodige verschuivingen, ontslaan van vaste presentatoren en het wat veranderen van het programma daar ook een oorzaak van is. HvN-kijkers zijn namelijk mensen die van alles willen weten over hoe een bejaard iemand in een sloot beland met zijn scootmobiel. Als het nieuws te serieus wordt haakt men af.

 47. Pret A porter

  Kansloos dit alles.
  Het is tijd on te reflecteren jonges.
  Het is tijd om je eigen urgentie onder de loep te nemen.

 48. Britt Scholte Lover

  MC word gesponsord door Boulevard

 49. iefkleinhertje

  Dat geld voor die arme zielige hondjes van Rosanna Kluivert is gebruikt om de gokschulden van die doodrijder te betalen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.