RTL 4 lijkt ‘seksvlucht’ Katja onder de pet te houden

RTL Boulevard en Beau weten precies wat er is gebeurd op de omstreden ‘seksvlucht’ van Katja Schuurman, maar houden het nieuws onder de pet om haar imago te beschermen. Dat stelt Story-baas Guido den Aantrekker op Twitter. Het Story-nieuws dat Katja zich seksueel overschrijdend zou hebben gedragen op een nachtvlucht van Zuid-Afrika naar KLM houdt de gemoederen bezig. Blvd gaf aan óók verhalen te hebben gehoord, maar RTL zet alles op alles om het ordinaire gedrag stil te houden.

RTL Boulevard kreeg van het management van Katja weliswaar de bevestiging dat ze een officiële waarschuwing heeft gekregen van KLM, maar probeert het nieuws te bedekken alsof het een affaire van Humberto Tan betreft. Beau, dat een redactievloer deelt met Boulevard, gaf Katja uitgebreid de ruimte om Story van onbetrouwbaarheid te betichten. Zelf beweert ze slechts iets te hard te hebben gepraat op de nachtvlucht.

Heel vreemd, vindt Story-baas Guido. “Nul wederhoor door de redactie van Beau. Bij RTL Boulevard weten ze wél hoe het zit; ze kregen daar ook uiterst expliciete tips over het vliegtuigincident. Ik ben daarover benaderd. Maar Katja moet ‘heel’ blijven bij RTL 4. Poor show, zulke ‘journalistiek’. Wij gaan gewoon door.

Unruly passenger

Guido wijst op de reactie van een voormalig KLM-crewlid op Mediacourant. Die zegt: “Haar management geeft wel toe dat KLM Katja ‘een waarschuwing’ heeft gegeven. Ik werkte 39 jaar als crewlid bij de KLM en ben inmiddels met pensioen. Een waarschuwing houdt in dat je tot ‘UNRULY Passenger’ gemaakt wordt. Daar zijn verschillende gradaties in. Luid praten is echter nooit een reden op deze lijst te komen, er moeten zeer, ik herhaal zeer ernstige zaken gebeurd zijn“, zegt ene Johannes.

KLM doet dit niet zomaar, aldus deze bron. “In de 39 jaar heb ik het maar drie keer meegemaakt dat een passagier op de UNRULY lijst geplaatst is. Dan ging het om vechtpartijen, het niet opvolgen van waarschuwingen van crew (bijvoorbeeld passagiers die hun eigen drank meegenomen hadden en daarvan dronken, roken, etc.), of seksueel contact met andere passagiers. Hier moet het dus om een buitengewoon ernstig incident gaan waarbij minstens drie waarschuwingen van de crew genegeerd moeten zijn.”

Schuurman werd bij Beau niet geconfronteerd met haar officiële waarschuwing. “Zelf zegt ze geen vliegverbod gekregen te hebben en dat klopt, bij de milde gradatie Unruly Passenger geldt dat per vlucht door zowel door de Purser als de Gezagvoerder gekeken wordt of de passagier mee mag. Automatisch inchecken mag de passagier niet en moet zich melden bij de balie. De restrictie geldt in het mildste geval voor een periode van 3 jaar.”

Beau is gewoon een slechte interviewer, vindt deze Johannes. “Hij had zijn redactie moeten laten uitzoeken wat een waarschuwing inhoudt die de KLM afgeeft. Inhoudelijk zal de KLM nooit ingaan op individuele gevallen, maar ze kunnen wel uitleggen wanneer er een restrictie wordt opgelegd. Dan had hij door kunnen vragen bij Katja en kunnen weten dat ze liegt wanneer ze zegt dat het vanwege ‘luid praten’ was.

Talkshowhost Jeroen Pauw had dit nooit laten lopen, denkt dit oud-crewlid. “Dat krijg je wanneer je talkshows laat doen door mensen zonder journalistieke achtergrond. Hij schreef leuke stukjes voor een aantal bladen en zelfs de NRC, maar dat maakt je nog niet tot journalist. Een gemiste kans ook voor Katja zelf want op deze manier blijft het altijd aan haar hangen.”

Perken te buiten

Guido herkent zich in dit verhaal. “De reactie van dit voormalig crewlid op Mediacourant in het Story-dossier Katja Schuurman is in lijn met wat Story aan informatie binnenkreeg van in totaal 4 bronnen, van wie 3 crew binnen de KLM. Ze ging volgens de bronnen alle perken te buiten, zoals we meldden.

Onze KLM-bronnen verklaren: seksueel wangedrag tijdens nachtvlucht Zuid-Afrika naar Schiphol. Medepassagiers konden in elk geval qua audio volop ‘meegenieten’. Zou onder een dekentje zijn gebeurd.

Lees ook:
RTL 4-ster Katja boos op Story over seksgeruchten (november)
Ordinair: RTL 4-ster Katja misdraagt zich op KLM-vlucht (deze week)
Katja Schuurman ontkent: ’Story heeft dikke duim’ (deze week)
Katja Schuurman ontkent seksvlucht in talkshow Beau (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen