Opgelicht vindt marktwerking nu ook al oplichting

Geplaatst op Wed 11 Dec 2019 om 14:00

Het kompas van Opgelicht?! lijkt volledig van slag te zijn. Na het geblunder met het item over Rossana Kluivert, werden gisteren een aantal hoteliers in Rotterdam weggezet als oplichters vanwege de hoge prijzen die ze rekenen tijdens het Eurovisie Songfestival. Er is geen hotel in de wereld te vinden dat níet zijn prijzen ophoogt als er speciale evenementen zijn in de thuisstad, maar Opgelicht vindt deze marktwerking oplichting. Op hoge poten ging ze undercover bij een hotelier in hartje Rotterdam.

Dit hotel, Hotel Santa Maria, is normaal gesproken hartstikke voordelig, maar rekent tijdens de Songfestival-week veel hogere tarieven. Je hóeft er niet te verblijven, zou opiniediva Marianne Zwagerman zeggen. En dat is natuurlijk ook zo.

Verder werd in het item ook gesproken over oplichterspraktijken met Songfestival-kaartjes en oplichterij met Airbnb-appartementen die helemaal niet te huur zijn. Hotels die hun prijzen verhogen hoorden echter totaal niet in het rijtje thuis.

Songfestival-opperhoofd Sietse Bakker zat na afloop van het item in de studio om tekst en uitleg te geven. Hij adviseerde Songfestival-fans om alléén kaartjes te kopen op de officiële site van het Songfestival of via Ticketswap.

Foto: AVROTROS
29 Reacties op “Opgelicht vindt marktwerking nu ook al oplichting”


 1. LLRV

  Dan hoop ik toch dat straks Mister MC bij zijn bezinepomp aankomt en de prijs naar 35,99 per liter gaat, marktwerking hé. Zijn broodje morgen middag voor z‘n lunch: 278€ ipv 3,95€. Pech hé. Weet je wat een grootmuil doet als HIJ gepakt wordt?

  Piepen! Lullig hé. Niet piepen, aansteller! Eerlijk? Nope!

 2. Leo knots

  NPO dus duidelijk. Links lullen, rechts vullen.

 3. #Persifleren#

  Marianne Zwagerman is ook niet vies om een paar euro’s meer te vangen (achter over te drukken).

 4. Sjaak

  @LLRV Wed 11 Dec 2019 om 14:08
  Dan rijd je door naar een andere pomp of dan eet je ergens anders.

 5. Fred

  Laat bedrijven er ook een slaatje uit slaan. Niks ergs aan, waar maken ze zich druk om.

 6. Oppersmurf

  Zolang de 8500 minima de kaartjes voor niks krijgen (wat ik belachelijk vind) mag van mij de rest van de wereld knetterhard verdienen aan het songfestival.

 7. StefanV

  Als je 3200 euro voor een hotelkamer betaalt, dan spoor je niet. Pak gewoon de trein of taxi, reis naar een andere stad en boek daar veel goedkoper een kamer. Het kan makkelijk uit.

 8. Opkomer

  Wat was het geblunder dan in het hondenverhaal van kluivert ? Heb nog niks weerlegd gezien.

 9. Michiel

  Lol, er is alleen marktwerking als het de hoge piefen uitkomt. Kijk maar naar je loonstrookje aan het eind van de maand.

 10. ronnie

  wat Rossana Kluivert doet kan echt niet.
  Maar ja ze heeft vriendjes bij boulevard

 11. man pan

  Vraag en aanbod.
  Ik kan nu al voorspellen dat sommige Rotterdammers hun bezemkast voor top tarief op airbnb zetten.

 12. Johnny👀

  Dat R’dam is het rioolputje van NL .

 13. Feut

  Hierbij bied ik mijn bezemkast aan. Super goede reviews.

  4899 euro per nacht. Let op: alleen tijdens de gay-treurweek.

  Daarna gewoon weer 12,50 euro per kwartaal.

 14. Bep

  Het is toch ook oplichting?

 15. Huismaker

  MC vuistdiep in het mediakartel ?
  Kom op: Die Rosanna Lima (artiestennaam Kluivert) heeft haar vriendjes uit het kartel opgetrommeld. Wellicht wat lijntjes richting MC ?
  Gezond verstand gebruiken.

 16. Curryworst

  Hoezo ‘geblunder met het item over Rossana Kluivert’?
  De enigen die dit beweren zijn mw. Kluivert en haar zoon en Petertje R.

 17. Johanneke van Es

  Opgelicht, het programma dat regelmatig met creatief plak- en knipwerk tijdens de eindmontage mensen dingen laat zeggen, die helemaal niet zo gezegd of bedoeld werden. Wellicht beter dat ze het programma in het vervolg dan maar Fopgelicht noemen.

 18. Jacob

  Welk geblunder met Rossana Kluivert? Omdat mevrouw boos is, is het nu geblunder? De zaak Rossana Kluivert is totaal geen geblunder; is pure oplichting.
  Er is niets en dan ook niets naar de hondjes gegaan…. alles is gebruikt om de rekening van Patrick K aan te vullen

 19. Peter

  Ben eigenlijk wel benieuwd wat voor geblunder jullie bedoelen bij het programma over kluivert.
  Er zijn een aa tal dingen die niet kloppen, en zij is nog niet met feiten gekomen die het tegenspreken.

 20. Eveline

  Is normaal in de hele wereld hoor bij alle grote evenementen. Wat denk je van de formule 1 in Zandvoort volgend jaar? Ken mensen die 2 weken hun simpele rijtjeshuis verhuren voor 1500 per dag aan een buitenlands team, gaan zelf een rondreis door Amerika maken van die centen en de afspraak is dat ze evt. Schade aan meubels etc. Bij de huurder (organisatie) kunnen declareren.
  Heeft niks met oplichting te maken mensen, kijk maar eens op booking wat “normale” hotelkamers in die periode kosten.

 21. Mike

  Wat een raar artikel zeg geblunder bij mevrouw kluivert ??? Kunnen jullie dan ook even een artikel erover plaatsen wat het geblunder is tot nu toe is er nog niets langsgekomen dat het geblunder is.
  Ik vind dit echt een geblunder artikel zeg wauw

 22. Mike

  Zou graag willen weten wie dit artikel geschreven heeft ?

 23. Piet de Zwart

  @Johnny

  Blijf nou eens met je tengels van kleine jongetjes af.

 24. xiefkleinhertje

  Laat die Kluivert (vrouw van die doodrijder) maar eens even melden wat er wel met dat geld gedaan is ,behalve het afbetalen van die Gokschulden van die doodrijder.

 25. Simon Dekker

  Geblunder met Kluivert? Bob, kom op. Rosanna krijst gewoon dat alles klopt, maar Opgelicht heeft het hier echt bij het rechtste eind. Wijf vangt donaties voor een dierenopvang op Curacao, en er is helemaal geen opvang.

 26. Wagt

  Opvallend dat nu na vele jaren wordt gesignaleerd dat opgelicht onzorgvuldig en met geconstrueerde feiten tracht te scoren en onherstelbare schade aanricht. gasten worden uitgenodig die selectief uitspraken doen.Opgelicht weet met suggestieve uitspraken een totaal onjuist beeld neer te zetten. Nu bekende Mensen het slachtoffer zijn blijkt ineens dat Opgelicht een eige waarheid heeft. Het is gewoon roddel journalistiek

 27. JB

  Ooit was mediakrant een website met medianieuws.
  Tegenwoordig is het een tendentieuze meninkjes-machine, met dito reaguurders, tijd om maar eens een ander onderkomen te zoeken…

 28. Revenue Manager Hotel

  Wat een selectieve verontwaardiging weer bij de NPO. Ze vergeten even dat de NPO vele duizenden hotel kamers eist voor een veel lager bedrag. Is namelijk afgedwongen bij Rotterdam.

  En zoiets heet vraag en aanbod. Is gewoon cashen.

 29. Sven L.

  Marktwerking is okay (ik doe de hele dag niets anders dan yielden), maar wel binnen een bepaalde bandbreedte. Oplichting zou ik het niet willen noemen maar het schuurt wel tegen uitbuiting aan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.