KRO-NCRV verlengt contract Rick Brink tot verkiezingen

De KRO-NCRV verlengt het contract met Rick Brink tot aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021. Hij blijft tot die tijd op de loonlijst staan. Dat heeft de omroep laten weten. Brink werd in juni in een liveshow op NPO 1 tot minister van Gehandicaptenzaken gekroond. Hij mag die titel dus in elk geval behouden tot aan de verkiezingen. “De minister van Gehandicaptenzaken is een heel concrete vertaling van onze missie, die we daarom ook uit eigen middelen financieren.

Peter Kuipers, de directievoorzitter van KRO-NCRV, vervolgt: “De impact van onze minister is enorm groot bij landelijke politici, bij beleidsmakers, bij belangenorganisaties en in de media, dat is het afgelopen half jaar duidelijk gebleken. Het ministerschap heeft aangetoond dat deze functie broodnodig is om zaken in gang te zetten als het gaat om gehandicaptenzaken.”

Hij vervolgt: “Hoe mooi zou het zijn als na de verkiezingen in 2021 de Haagse politiek echt werk maakt van gehandicaptenzaken en één minister politiek verantwoordelijk maakt voor dit zo belangrijke thema. En tot die tijd blijven wij de minister van Gehandicaptenzaken met al onze middelen ondersteunen.

Rick Brink is ‘enorm blij’ dat hij langer aan de slag mag bij KRO-NCRV. “Zij hebben hun nek uitgestoken met deze functie en ik ben heel trots dat ik samen met de programmamakers het thema gehandicaptenzaken op de agenda van politiek en media hebben kunnen zetten, in slechts een halfjaar tijd. In september heb ik mijn speerpunten bekendgemaakt. Daar blijf ik me voor inzetten. Daarnaast wil ik me gaan richten op het grote probleem van eenzaamheid onder mensen met een beperking.

Foto: Stijn Ghijsen, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen