GTST-leader na 30 jaar rigoureus op de schop

Geplaatst op di 31 dec 2019 om 11:30

De leader van Goede Tijden Slechte Tijden gaat rigoureus op de schop. Na dertig jaar wordt afscheid genomen van de iconische leadersong ‘De tijd van onbezorgdheid is voorbij’. Dat is maandagavond bekendgemaakt in RTL Boulevard. De nieuwe leader van GTST duurt slechts vijf seconden en hierin wordt alleen de titel van de soap gezongen: Goede Tijden Slechte Tijden. Het moet de soap eigentijdser maken. “Het is helemaal nu. Nog sneller en korter“, aldus Rick Brandsteder.

De nieuwe leader is heel erg kort. “Het betekent dat we na bijna dertig jaar afscheid nemen van de iconische titelsong ‘De tijd van onbezorgdheid is voorbij’.”

Vivienne van den Assem verbaasd: “Dit is het gewoon? Hier ging ik vroeger altijd voor klaarzitten van: er komt een nieuwe leader met nieuwe beelden. Maar dit is het? Zo kort!

Aran Bade: “Ik vind het wel jammer. Het is toch nostalgisch?

De leader was gisterenavond voor het eerst te zien in GTST.

Foto: RTL
41 Reacties op “GTST-leader na 30 jaar rigoureus op de schop”


 1. Andreas

  Met zo’n korte leader kan er nog een extra reclameboodschap tussen gepropt worden. Er is toch geen controlerende instantie in Luxemburg die actief omroepen controleert of ze zich aan de regels houden.

 2. Ron

  Het vernieuwde GTST moet nog even op gang komen. Die recap is weer verdwenen aan het begin zag ik. Ze begonnen gelijk en of er een sprong vooruit in de tijd is gemaakt zo kwam het over. Net of ze een aflevering hebben overgeslagen maar blijkbaar dus niet, zo bleek al snel.
  Leader, voor wat er voor door moet gaan is veranderd. Het is meer een ‘jingle’ Het is ook een beetje ouderwets zo’n lange leader. Bij Netflix hebben ze ook nauwelijks leaders meer in series. Het zorgt er voor dat er wat snelheid komt en kijkers gelijk blijven hangen. Wel slim, maar of dit zo gaat uitpakken zal even de tijd moeten hebben.
  Wel leuk om Cas Jansen en Tamara Brinkman weer te zien. Eens kijken hoe die zich gaan inweven in Meerdijk maar ik verwacht ook veel van Johnny Kraaijkamp die weer voor de humor en de lach moet gaan zorgen.

 3. Jur

  Ja, dit gaat het probleem van GTST in één klap oplossen.

 4. Wim

  Daar gaat het vaste inkomen van Bert van de Veer.

 5. Wie niet slim is, moet dom zijn

  dom dom dom

 6. Chiel

  Zal Bert van der Veer inderdaad blij mee zijn :)

 7. Mariusz

  @Ron, die recap is er nog gewoon, iets te laat ingeschakeld?

  Fam. Verduyn verwacht ik ook veel, echter van Johnny Kraaijkamp Jr. zul je (voorlopig) niet veel zien. Zit nog in een andere productie, zo heeft rtl4 onlangs bekend gemaakt.

 8. 100% Gegarandeerde RTL PULP

  We gaan, net als bij Het Spijt Me, de tune veranderen.

  Zeker niets geleerd afgelopen najaar.

 9. Asjemenou

  Ik zie dat er diverse leaders zijn, elke dag treed er een ander stel op de ‘voorgrond’

 10. Ronnie

  tja, Peter van der Vorst raakt in 2020 zijn baan kwijt, de hoge pieten gaan dit in 2020 bekend maken, vanwege de kijkcijfers en inkomsten.

 11. Pauline

  Ach ja, Cas Janzen zijn horeca avontuur is geflopt en er moet brood op de plank komen ….

 12. claudia

  Hier zullen ze snel op terug komen, zoooooo dom

 13. StefanV

  Alsof de teruglopende kijkcijfers van GTST hebben te maken met de leader…

  Het is sowieso jammer om te zien dat de programmaleaders steeds korter worden. Die van Zondag met Lubach is ook al fors ingekort.

 14. Beste Paard van stal

  Achja, DWDD heeft tegenwoordig ook een veel kortere leader dan vroeger. Het hoort bij de tijd.

 15. gtstfites

  Dat de leader op de schop moest was duidelijk, maar dit is de slechtste ooit.

 16. LD

  Nog even en een aflevering past in een Instagram Story: GTST, kusje, verraad, goed vs kwaad, einde.

 17. sukkel

  GTST moet weg zo kinderachtig die verhaaltjes

 18. Gwendolyn

  Is dit niet gewoon de bumper die na de reclamebreak zit?

 19. MediaPrak

  Een leader van 5 sec? Nu de rest nog.

 20. ”VeronicaDoet@§₽æ..Beter!“;

  Tja dat schijnt helemaal de mode te zijn tegenwoordig. Veel Amerikaanse series hebben ook geen intro meer.
  Hier hebben programna’s ook geen fatsoenlijke aftiteling meer met leadermuziek. Weg herkenning.

 21. ”VeronicaDoet@§₽æ..Beter!“;

  Leadermuziek was toch altijd hetgeen wat na jaren ook weer bepaalde gevoelens opriep. Met series van nu zal dat niet meer zijn.

 22. Kimberly

  Armoedig.

 23. Dex

  Mand.

 24. William

  Tegenwoordig veel te weinig leadermuziek en gezongen jingles op TV. Vroeger was dat wel of dat beter was weet ik niet, maar het bleef wel hangen. Oa Dit is Veronica, dit is de tros op drie, een avondje avro, enz soms bleef dat een hele tijd in je hoofd zitten. Zoals dus ook, de tijd van ombezorgdheid is voorbij, nu dus niets meer

 25. RaymondVL

  Elke aflevering duurt maar 60 seconden. Daar tussendoor wordt het opgevuld met reclameblokken. Ja echt, er zullen weer miljoenen kijkers gekluisterd zijn voor de lineaire televisie.

 26. Boris

  De internationale topseries investeren juist wel in een leader. Geeft extra beleving en herkenning. Zeer dom besluit om dan zo’n bekende leader korter te maken.

 27. Ron

  @Mariusz: dat is niet gezegd, wel dat hij een theaterproductie naast GTST doet op dit moment, maar dat zegt niets over zijn aandeel in GTST. Wel dat het aanpoten is voor hem op dit moment.

 28. Jerusalem

  Ze moeten eens een keer alle seizoenen op videoland zetten. Nu staan er alleen de eerste 5 en laatste 5 seizoenen op.

 29. Mariusz

  @Ron, ik schrijf alleen maar wat ik gelezen heb, in een persbericht van rtl4 over de Fam. Verduyn.

  Misschien ook maar even googlen?

 30. Bart

  @Jerusalem Videoland loopt steeds een seizoen voor op de classics op RTL Lounge.

 31. Rudolf

  De tijd van onbezorgdheid is voorbij voor RTL-soap gtst. 2020 zal het jaar gaan worden waarin de stekker er dan toch uit zal gaan moeten bij deze sleets geworden soap vanwege gebrek aan belangstelling van de kijker. Alle ingrepen tevergeefs, gtst is niet meer van deze tijd. Oude kijkers zijn het beu en kennen al die verschillende verhaallijntjes inmiddels ook wel na 30 jaar waardoor ze afhaken. Nieuwe jongere kijkers zullen met een dergelijke tv soap niet of nauwelijks aangetrokken worden in deze tijd van social media. Het is mooi geweest zo, tijd voor vernieuwing beste Peter! Stop met het trekken aan dode paarden en ga toch eens vernieuwend te werk voordat de aandeelhouders je straks weg gaan sturen!

 32. Ron

  @Rudolf: aandoenlijk om te zien hoe je een programma de grond in boort omdat je het blijkbaar niets vind. GTST gaat gewoon vrolijk het jaar 2020 rond maken, en de jaren er na ook op RTL 4. Of je het nu leuk vind of niet, er zijn zat andere keuzes te maken om te kijken als het je niet bevalt.

 33. Ron

  @Mariusz: begrijpend lezen kun je leren.

 34. Anna

  @Ron
  Eenzaam en frustrerend hè, zonder vrienden.

 35. Kijkcijfers

  Ik dacht dat preview was met elke dag deze week andere foto kolage en Maandag de voledige leader. Dan kan je die net goed plaatsen na de terug blik.

 36. Suzy Wang

  Die twee mummys ludo en jeanine moeten er uit.

 37. Bas

  @Anna: die haar eigen zielige leventje op andere projecteert. Sneu.

 38. snoezigkleinhertje

  Met die sukkel van een Peter vd Vorst haalt dat GTST het volgend jaar niet want dan gaat die hele zender op zwart wat een wanprestatie word daar keer op keer geleverd zeg.

 39. Simon Dekker

  @LD: geloof het of niet, maar een paar jaar geleden werd er van elke aflevering een ‘shorty’ gemaakt, de aflevering in drie minuten (of korter). Dat dit destijds mogelijk was zegt al genoeg, eigenlijk.

 40. T.E.D

  @ Ron

  En Netflix series House Of Cards, the Crown e.a. hebben gewoon een leader hooren die duurt langer dan 5 seconden🙄!

 41. AlexF-Arnhem

  die Peter van de Voort hoeveel success formats heft hij echt op zijn naam staan?

  of is hij een mol?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.