Diederik Ebbinge zakt door het ijs met Promenade

De fictieve talkshow Promenade van Diederik Ebbinge is een groot kijkcijferfiasco. Het programma scoort beroerde kijkcijfers in het tijdslot van Zondag met Lubach op NPO 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Promenade begon al slecht met een score van 210.000 kijkers (3,4 procent), maar van die kijkersgroep is gisteren bij de tweede aflevering maar liefst de helft afgehaakt. Er zijn 107.000 kijkers (1,8 procent) overgebleven: regelrechte kijkcijferhorror.

Ebbinge heeft er de laatste tijd een handje van om uit te halen naar alles wat volgens hem niet deugt, maar wat pas echt niet deugt zijn zijn beroerde prestaties.

Het begon er al mee dat Ebbinge – een BN’er in de categorie ‘ik wil helemaal niet bekend zijn’ – geen interviews wilde geven over het nieuwe programma. “Dat kost allemaal tijd joh“, brieste hij laatst in het AD.

Dan moet je weer naar de radio, of naar Pauw, ben je zo weer een hele avond kwijt. Eigenlijk zeg ik alleen ja als ik iets te verkopen heb. Zoals nu.”

Keizersvrouwen trok direct voor Promenade bijna drie keer zo veel kijkers, namelijk 294.000 (4,5 procent), ook al geen beste score.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen