Caroline oneens met van de buis halen Het Spijt Me

Geplaatst op ma 30 dec 2019 om 8:30

Caroline Tensen was het niet eens met de beslissing van Peter van der Vorst om haar mislukte revival van Het Spijt Me vervroegd van de buis te halen. Zij had het voor die twee afleveringen die nog moesten komen gewoon laten staan. Dat heeft ze zondagavond gezegd in RTL Boulevard. Tensen vond het niet tof. “Het waren maar twee afleveringen. Ik had gedacht: laat het staan. Maar ik heb ook tegen Peter van der Vorst gezegd: ‘Als jij vindt dat het moet gebeuren, dan beweeg ik met je mee.’”

Ze laat het Het Spijt Me-fiasco achter zich, nu ze Wie Ben Ik toegeschoven heeft gekregen. “De eerste keer dat ik deze studio inliep was heel gek. Het was gewoon bijna nostalgisch. Ik ging er zitten en eigenlijk na vijf minuten was het gewoon: ik zit hier gewoon weer! Alsof die 25 jaar er tussenuit was gehaald. Mijn jaar kan niet meer stuk. Ik vind het een cadeau dat ik dit weer mag doen. Het is gewoon leuke televisie en ik wilde weer eens hard lachen.

Na het item ging het in de Boulevard-studio wederom even over de Het Spijt Me-mislukking. Verslaggever Aran Bade: “Het heeft haar echt verdriet gedaan. Huilen ook, zei ze.”

Eddy Zoëy: “Ze vond het ook niet leuk volgens mij dat je er even over begon.”

Bade: “Nee, maar ze zei wel: ‘Ik snap het ook wel, want het is gewoon jammer.’ Net als bij Boulevard, we maken dat met een team, en als dat dan op een gegeven moment niet meer uitgezonden wordt, dat voelt gewoon heel vervelend, zei ze. Maar ze herpakt zich dan en ze heeft voor hetere vuren gestaan. Dat merk je gewoon. Ze heeft heel veel meters gemaakt en dan gaat ze weer door en dan zet ze haar schouders eronder. Nu is Wie ben ik voor haar echt een cadeautje en ook Eén tegen 100 heeft steevast meer dan een miljoen kijkers. Dat is ook wel de kracht van Caroline: ze pakt gewoon weer door en staat er weer met een grote lach.”

Foto: Nick van Ormondt
23 Reacties op “Caroline oneens met van de buis halen Het Spijt Me”


 1. Zo mak als een dom blondje

  Ik ga haar straks weer oma Tensen noemen!

 2. Zo mak als een dom blondje

  Zo mak als een dom blondje
  Mon 30 Dec 2019 om 8:32

  domdomdomdom hahahahah

 3. Positief

  Respect voor haar, een vakvrouw

 4. mark2

  kwam inderdaad erg mak over…..

 5. Sender

  Wat let haar om op te stappen bij de zender??
  Maar dan voorgoed en overal. Bij het kruisje even tekenen Caroline.

 6. Curryworst

  Toch knap hoe kwispelstaartje Aran Bade heel veel babbelt en ook weer niets zegt.
  Hij begint net zo’n vreselijke positiviteitsgoeroe te worden als Arie Boomsma.

 7. Timo

  Ja, ze is super sip. Met haar enorme villa, bakken met (Postcodeloterij-)geld en een rijke, zorgeloze toekomst. Kom op, een programmaatje faalt, écht het einde van de wereld.

 8. Gynaecoloog Geylstra

  Maffianeukertje toch?

 9. Wie snel afwast krijgt een vieze theedoek

  PvdVorst mag je niet tegenspreken.

  Zwijgen en knikken

 10. Norvo

  “Het waren maar twee afleveringen. Ik had gedacht: laat het staan. Maar ik heb ook tegen Peter van der Vorst gezegd: ‘Als jij vindt dat het moet gebeuren, dan beweeg ik met je mee.’”

  Wacht, wat? “Ik beweeg met je mee”? Caroline, het is je baas. Natuurlijk beweeg je mee.

 11. Arie Schoenlepel

  @Wie snel afwast krijgt een vieze theedoek Mon 30 Dec 2019 om 9:05
  PvdVorst mag je niet tegenspreken.

  “Zwijgen en slikken” in geval van Peter met een Korst. Brrr…. engnek! (Categorie Erik Mouthaan. Ook een eng ventje)

 12. Bart

  Het Spijt me terug laten komen was en is nog steeds geen slecht idee. Echter de vernieuwende uitwerking van het format was totaal verkeerd. Als je een programma terugbrengt moet het wel dicht bij het origineel blijven. Dit kan RTL nog gewoon doen in een 2e seizoen. Het is nu gelijk afgeschoten alsof Het Spijt me niet meer kan in deze tijd. Breng gewoon het origineel terug op het scherm.

 13. Positief

  @bart
  Helemaal mee eens, de setting was nu te kil.

 14. Huismaker

  Beste Carolien. Het was te steriel opgezet. Bijna “ziekenhuis-achtig”. Gewoon weer met publiek, warmte en meer kortere items. Mensen snappen heus wel de dilemma’s die er zijn. Dan volgt er een raakvlak met de aangekaarte onderwerpen en is er een grotere identificatie.

 15. Curryworst

  Ik geef altijd af op Aram Bade omdat ik jaloers op hem ben en daar zelf had willen staan.

 16. Wilton

  Is ze niet getrouwd met Geert Mak?

 17. dvoor geld beweeg ze alles

  Wat een ruggengraatloze mevrouw.

 18. Viola

  Het zijn ook wel steeds dezelfde verhalen bij Het spijt me. Het was te kil maar ook een beetje suf geworden.
  Ik wil weer een DNA test show met Caroline, dat deed ze geweldig.

 19. Ron

  Het had helemaal nooit uitgezonden mogen worden dat vernieuwde ‘Het Spijt Me’, maar het is er net als dat programma van Jan de Hoop er gewoon doorheen gedrukt zonder echt kritisch te kijken of de hele tone of voice en uitstraling van Het Spijt Me wel warm en mooi overkwam en de kijker het ook wel zou omarmen. Dat gebeurde dus niet, het was koud en kil en daarbij een presentatrice die ook al niet erg warm oogt. Het is een combi. Bij een volgende keer gewoon weer in een studio met publiek, dezelfde opzet als in de jaren 90 dus.

 20. Gwen

  Het was niet om aan te zien!
  Heel terecht dat Caroline werd geschrapt.

  Toch heb ik er nog een vraag over,
  Worden dit soort programma’s niet meer vooraf door een publiekspanel bekeken of is daar geen budget meer voor?
  Het zou toch een hoop ellende voorkomen.
  Groetjes Gwenny.

 21. 100% Gegarandeerde RTL PULP

  Bloemen houden van mensen.

  Niet van Caroline Tensen.

 22. JDJ

  Ik vond Tensen in ‘het spijt me’ soms heel irritant. Ze koos de kant van de teleurgestelde ouders die hun kind(!) na een scheiding niet meer wilden zien omdat ze brutaal waren geweest tegen hun nieuwe partner. En dan de dochter spijt laten betuigen? Gewoonweg walgelijk.

 23. FlyingLotus

  Slinger een lekker strak jong ding op de televee, dan kijk ik misschien.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.