Boeren plakken ‘fake news’-stickers op journalist NOS

NOS-verslaggever Edwin van den Berg kreeg vanmiddag tijdens de journaaluitzending van 13.00 uur live op televisie twee ‘NOS = fake news’-sticker opgeplakt door protesterende boeren. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Eén sticker werd er direct afgehaald door de cameraploeg, maar de tweede sticker bleef zitten. “Edwin, er zit een sticker op je schouder. Er zit een witte sticker op je schouder. Misschien haal je die er even af“, zei studiopresentatrice Simone Weimans.

Van den Berg trok de sticker uiteindelijk van zijn schouder af. “Ik zal hem weghalen. Nou, daar zijn ze dus ontevreden over: ‘NOS fakenews’.

De boeren protesteerden op het Media Park tegen de verslaggeving door Hilversum. “Het is een protest van honderden boeren uit onvrede over de manier waarop de media hun situatie in het nieuws brengen.

Caroline van der Plas, voorzitter van de BoerBurgerBeweging, vindt het top. “Historisch grappig fragment dit. Vanmiddag op de NOS.

NOS-ster Eelco Bosch van Rosenthal vindt het niet grappig. “Intimidatie van de pers – historisch grappig.

Het fragment:

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen