Talpa mikt op online gaming: ‘Groter dan film en muziek’

Geplaatst op vr 22 nov 2019 om 8:50

John de Mol is echt een man van de lineaire televisie, maar het team van zijn Talpa Network richt zich ook meer en meer op online. Nu stapt het mediabedrijf in online gaming: per 1 december stapt ze in een joint-venture met marktleider Azerion. De joint-venture draagt de naam Talpa Gaming en omvat ruim 9.000 spelletjes die gespeeld kunnen worden op de websites Spele.nl en Funnygames.nl. “Gaming entertainment is inmiddels populairder dan film en muziek“, klinkt het.

Naast deze twee websites, waar de spelletjes Governor of Poker en Hotel Hideaway het meest in trek zijn, komt er méér. “Ook nieuwe casual game platformen, waar Nederlanders van jong tot oud zorgeloos kunnen genieten van kwalitatieve spelletjes binnen een betrouwbare en veilige omgeving, zullen gefaseerd worden ontwikkeld.”

Peter de Mönnink, CEO van Talpa Network, zegt: “Het aantal Nederlanders dat online spelletjes speelt is enorm en groeit ook nog eens heel snel. Casual gaming zorgt voor hoog frequent digitaal bereik en levert een waardevolle bijdrage aan het realiseren van nieuwe actieve relaties met consumenten.”

Online spelen is daarmee een essentiële pijler in de Talpa Network strategie. Azerion is, als de grootste Nederlandse casual gaming partij met een portfolio dat goed aansluit op de Talpa Network doelgroepen, de perfecte partner om deze markt te gaan veroveren.

Umut Akpinar co-CEO van Azerion: “Talpa Network begrijpt Nederlandse consumentengewoonten beter dan wie dan ook, dus we zijn erg blij met het partnerschap.

Louise van Nispen, tot voor kort Director Data bij Talpa Network, is benoemd tot CEO en vormt samen met Robbert Oomens (Vice President Product) en Age Sluis (Director Marketing & Sales) het management team van de nieuwe onderneming.

Foto: Talpa
24 Reacties op “Talpa mikt op online gaming: ‘Groter dan film en muziek’”


 1. Qwerty

  Veel te laat.

 2. El

  Klinkt alsof ze Hyves hebben gekocht.

 3. Marjon

  ‘Umut Akpinar co-CEO van Azerion: “Talpa Network begrijpt Nederlandse consumentengewoonten beter dan wie dan ook, dus we zijn erg blij met het partnerschap.’

  De Mol heeft weer iemand iets wijsgemaakt!!
  Hahaha!!

 4. N

  Succes met het opboxen tegen Disney, Amazon, Microsoft en Google.
  Ik zou voor de kruimels gaan.

 5. Pauline

  Ik krijg een aanzijnsmaak in mijn mond van Talpa…

 6. Wyatt

  Denken ze nu dat ze Nintendo zijn ofzo bij Talpa.

 7. In.John.We.Trust

  Heel goed John.

  Reis naar station “West” en indien u langs “Start” komt, ontvangt u €2.000.000.

 8. Ruud

  9:12
  Terug bij af is meer op z’n plaats in geval van John de Flop.

 9. Timo

  Zó John is wakker geworden? En dan krijgen we dus van die Talpa-branded Utopia game-apps met heel veel microtransacties? Ja, daar zit het geld. Domme simpelhoofden uit een achterbuurt met bontjas die zo’n appie downloaden.

 10. Minder of Mirjam

  Spele.nl? Mijn hemel bestaat dat nog?! Dat bezocht ik 15 jaar geleden als ik mij verveelde in een tussenuur.

  Wat een armoede!

 11. Goed zo

  De molletjes zijn heel goed bezig.

 12. Oja

  Slim. Niets doen kan ook, maar ze proberen het wel. Wel failiette inboedel Zoomin voor een deel. Of ze echt tractie kunne maken tegenover de grootmachten zullen we zien. Spele is een bv wel een website met heel veel terugkerend bezoek.

 13. MediaPrak

  Waarom wordt een verslaving door de commercie altijd vergoeilijkt door het een verkleinwoord te geven? Spelletjes is toch gewoon ordinair gokken? Over vijf jaar komen de zgn ‘we lossen ’t samen wel op’ spotjes. Als reactie op overvol lopende afkick klinieken, schuld hulp ellende en gezinnen in crisisopvang. En over 10 jaar wordt het online gokken weer verboden. Betere oplossing: Gewoon niet toestaan. We legaliseren hard, drugs toch ook niet?

 14. Johanneke van Es

  Veel te laat ingestapt John. Google Stadia gaat het echte online games succes in de komende jaren worden. Daar kan zo’n fröbelspelletjeswebsite die nu door je gelanceeerd wordt gewoonweg niet tegenop.

 15. Eric

  Te laat. Te klein. Te weinig kennis/ervaring.
  Blunder eerste klas.

 16. Erik de Groot

  Kansloos

 17. Caramba

  John heeft zijn oog specifiek laten vallen op twee spelletjes waarin hij een hoop potentie ziet: Paniekvoetbal en Vlucht naar voren.

 18. Caramba

  “Talpa Network begrijpt Nederlandse consumentengewoonten beter dan wie dan ook.”
  Ja, die is echt goed – dit soort onzin kun je alleen buitenlanders verkopen die niet van de hoed en de rand weten en dat zich ook kennelijk kunnen veroorloven. In ene snap je waarom Talpa nog steeds bestaat.

 19. Ron

  Lekker belangrijk. Ga nu eerst maar eens zorgen dat je een degelijke zendergroep krijgt want dat is het bij lange na nog niet.

 20. Mick

  Wanneer blazen ze Hyves nieuw leven in? Ik denk oprecht dat er behoefte voor kan zijn aangezien mensen die Zuckerberg wantrouwen.

 21. Mick

  Maar spele.nl, dat is echt totaal over datum.

 22. Veronica Inside Sinterklaas

  Ik dacht dat ze gingen investeren in het broadcasten van e-sports toernooien of zo, zijn ze aan het praten over sites als spele.nl! hahahahhaha! Game Piet naast mij krijgt bijna geen adem meer van het lachen!

 23. Dezwarteziel

  Huh, is het alweer 1 april?

 24. Weer fout fout fout

  De simpele mens wordt weer uitgemolken en verslaaft gemaakt door Talpa.

  Hoe is het mogelijk dat de kwaliteitsloze Pulpa zendgemachtigde nu weer iets nieuws gaat doen om vooral de zwakkere uit de samenleving naar de verdoemenis te werken om het grote geldgraaien wat als cultuur wordt verheven tot grote hoogte te brengen,

  Wederom onethisch en onverantwoord.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.