Voor 25 november duidelijkheid over Songfestival-budget

Geplaatst op wo 06 nov 2019 om 10:30

De NPO heeft als gaststad van het Eurovisie Songfestival niet gekozen voor het steenrijke Maastricht maar voor het armoedige Rotterdam en dat betekent dat er om geld gebedeld moet worden. Omroepbazin Shula Rijxman riep Den Haag eind augustus al op om 15 tot 20 miljoen euro te storten voor het feest. Tot op heden is dat niet gebeurd: wanneer haalt mediaminister Arie Slob zijn portemonnee tevoorschijn? Voor 25 november komt er duidelijkheid, verwacht zijn woordvoerder.

Shownieuws heeft met het ministerie van Slob gebeld en zij geven aan dat er op dit moment nog geen geld is vrijgemaakt voor het tv-evenement in mei. Daar wordt op een later moment over gediscussieerd.

Om precies te zijn dus op 25 november. “Op 25 november valt daar een definitief besluit over, want dan wordt de mediabegroting in de Tweede Kamer behandeld en zal dus blijken of er een Kamermeerderheid is voor die financiële injectie“, aldus Shownieuws-deskundige Bart Ettekoven.

Rijxman heeft die 15 tot 20 miljoen euro hard nodig, zei ze destijds in Jinek. “De publieke omroep heeft flinke bezuinigingen achter de rug en er is weer een bezuiniging op komst. Dit is een prachtig evenement waarin Nederland zowel economisch als cultureel op de kaart wordt gezet. Het is echt een feest van en voor Nederland. Dat geld zullen we ook aan Den Haag gaan vragen.

Lees ook: NPO wil 15 tot 20 miljoen van Rutte voor Songfestival (31 augustus)

Foto: AVROTROS
17 Reacties op “Voor 25 november duidelijkheid over Songfestival-budget”


 1. Remi

  Salarissen bestuurders:

  https://www.rtlz.nl/life/carriere/artikel/4699066/publieke-omroep-directeuren-presentatoren-matthijs-van-nieuwkerk

 2. anoniem

  ik hoor nergens

  dat gekleurde landgenoten genoemd worden

  als presenters

 3. yohji

  met alle problemen in het land gaat serieus hier hun aandacht naar uit ?

  ze moeten zich de ogen uit hun kop schamen
  wat hebben deze volksverlakkers de boel verziekt in 8 jaar

  wat een zieke sadistische grap is politiek geworden

  problemen erkennen maar gewoon weigeren er iets aan te doen

  wanneer gaan jullie eens bij de tweede kamer protesteren
  of beter nog
  wanneer worden politici eindelijk een keer opgegeten ?

 4. Geert

  99% zeker dat ze gaan bijlappen van onze centen.

 5. Frenske

  Het onderwijs in dit land kraakt en piept, maar geld voor een publieke omroep of een homofestival heeft natuurlijk voorrang.

 6. OMG

  Dat de NPO maar bijstort uit zijn riante reserves. Daar hoor je werkelijk niemand over, tientallen miljoenen staan er op de bank.

  Ondertussen durft Shula extra geld te vragen voor de Algemene Mediareserve, terwijl er op andere NPO rekeningen tientallen miljoenen als reserve wordt aangehouden.

 7. Tvkijker

  Ga de samenwerking aan met de commerciëlen. Die hebben echt wel geld over om samen er een mooi festijn van te maken.

 8. mousy

  “het steenrijke Maastricht” haha. Wie heeft dat fabeltje de wereld in geholpen.

  Wat de NPO betreft, eigen broek ophouden. Werf maar andere fondsen die jullie eventueel financieel kunnen ondersteunen.

  In Nederland zijn genoeg problemen. Stakingen in overvloed. Maar denk ook eens aan de pensioenen. Daar hoor ik niemand (meer) over.

 9. Wanny

  Dat kan Arie niet echt verkopen als het Malieveld keer op keer vol staat met boze leraren.

 10. Pieter

  mousy

  Rotterdam heeft op leugens ’t songfestival gekregen laat ze ’t nu ook
  maar uitzoeken en geen belasting geld erbij.

 11. Jan

  Waarom altijd de randstad, is toch niks mis met Maastricht

 12. Stuiver

  Belachelijk dat NPO dit durft te vragen! Zeker in deze tijd. Laat de NPO het maar zelf oplossen. Reserves genoeg daar. Waar gaat dit over? Een zangwedstrijd met overwegend non talent.

  Als het om de promotie gaat van Nederland; daar wordt al geld aan besteed dus kunnen we de centen op zak houden voor urgentere zaken..

  Wat mij betreft gaat er geen euro naar dit “feest”.

 13. de deskundige

  Laat ze hun eigen broek maar ophouden en als er geld naar toegaat is Slob zijn geloofwaardigheid helemaal kwijt.

 14. Ben Zine

  @Stuiver: Wat mij betreft gaat er geen euro meer naar wegen en andere mobiliteits verwante zaken in de randstad. Ze verhogen daar de parkeergelden maar met 100%. En laten ze daar ook maar hun eigen afval verwerken en overal biovergisters en windmolens plaatsen. De rotzooi in de randstad is ook hun feestje.

 15. Michael

  Gewoon bijlappen dat geld. Als armoedige Oostblok landen een songfestival kunnen organiseren, dan moet een modern, rijk, westers land het zéker kunnen…

 16. anoniem

  Tja, aangezien cultuur in Nederland bijna kapotbezuinigd is, lijkt me dat er wel een paar miljoen zal overschieten voor deze dure hobby.. :-)

 17. Momo

  MC is echt achterlijk als ze denken dat Maastricht echt zou betalen voor het Songfestival. Dat konden ze daar makkelijk zeggen, want het stond toch allang vast dat het in Rotterdam zou plaatsvinden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.