Voor 25 november duidelijkheid over Songfestival-budget

De NPO heeft als gaststad van het Eurovisie Songfestival niet gekozen voor het steenrijke Maastricht maar voor het armoedige Rotterdam en dat betekent dat er om geld gebedeld moet worden. Omroepbazin Shula Rijxman riep Den Haag eind augustus al op om 15 tot 20 miljoen euro te storten voor het feest. Tot op heden is dat niet gebeurd: wanneer haalt mediaminister Arie Slob zijn portemonnee tevoorschijn? Voor 25 november komt er duidelijkheid, verwacht zijn woordvoerder.

Shownieuws heeft met het ministerie van Slob gebeld en zij geven aan dat er op dit moment nog geen geld is vrijgemaakt voor het tv-evenement in mei. Daar wordt op een later moment over gediscussieerd.

Om precies te zijn dus op 25 november. “Op 25 november valt daar een definitief besluit over, want dan wordt de mediabegroting in de Tweede Kamer behandeld en zal dus blijken of er een Kamermeerderheid is voor die financiële injectie“, aldus Shownieuws-deskundige Bart Ettekoven.

Rijxman heeft die 15 tot 20 miljoen euro hard nodig, zei ze destijds in Jinek. “De publieke omroep heeft flinke bezuinigingen achter de rug en er is weer een bezuiniging op komst. Dit is een prachtig evenement waarin Nederland zowel economisch als cultureel op de kaart wordt gezet. Het is echt een feest van en voor Nederland. Dat geld zullen we ook aan Den Haag gaan vragen.

Lees ook: NPO wil 15 tot 20 miljoen van Rutte voor Songfestival (31 augustus)

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen