Monic vreest niet voor Swiebertje-effect door Penoza

Monic Hendrickx vreest niet voor het Swiebertje-effect, het effect waarbij de kijker thuis een acteur onlosmakelijk verbindt met een bepaald personage. Dat laat ze weten aan Het Parool. Hendrickx speelt nu al bijna tien jaar de hoofdrol in Penoza, eerst in de series op televisie en nu in de film in de bioscoop. Is ze niet bang dat men straks alleen nog maar Carmen van Walraven ziet als ze op zender is? “Het grote publiek kent mij als Carmen, maar dat zal vast slijten“, zegt de actrice daarover.

Ze wijst erop dat ze de afgelopen tien jaar niet alleen Penoza heeft gedaan. “Ik heb in de jaren van Penoza bovendien al veel andere rollen gespeeld. Ik ben er wel gerust op dat ik geen Swiebertje word.”

Gaat ze Carmen van Walraven zelf eigenlijk niet heel erg missen als het straks allemaal voorbij is? “Ik kan goed afscheid nemen van een personage, al was dit een superrol.

Men kan haar bellen voor nieuwe rollen. Weigert ze wel eens een klus? “Ik heb dat één keer gedaan. Toen zou ik voor een film over de Franse filosoof Georges Bataille moeten spelen dat ik vanaf een bar iemand in zijn gezicht plaste“, zegt ze. “Met mijn vagina kan ik niet acteren. Dat is voor mij de grens. Verder komt het weinig voor dat ik iets afwijs.

Het Parool-interview met Monic Hendrickx kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV, Pief Weyman

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen