Monic vreest niet voor Swiebertje-effect door Penoza

Geplaatst op wo 27 nov 2019 om 17:00

Monic Hendrickx vreest niet voor het Swiebertje-effect, het effect waarbij de kijker thuis een acteur onlosmakelijk verbindt met een bepaald personage. Dat laat ze weten aan Het Parool. Hendrickx speelt nu al bijna tien jaar de hoofdrol in Penoza, eerst in de series op televisie en nu in de film in de bioscoop. Is ze niet bang dat men straks alleen nog maar Carmen van Walraven ziet als ze op zender is? “Het grote publiek kent mij als Carmen, maar dat zal vast slijten“, zegt de actrice daarover.

Ze wijst erop dat ze de afgelopen tien jaar niet alleen Penoza heeft gedaan. “Ik heb in de jaren van Penoza bovendien al veel andere rollen gespeeld. Ik ben er wel gerust op dat ik geen Swiebertje word.”

Gaat ze Carmen van Walraven zelf eigenlijk niet heel erg missen als het straks allemaal voorbij is? “Ik kan goed afscheid nemen van een personage, al was dit een superrol.

Men kan haar bellen voor nieuwe rollen. Weigert ze wel eens een klus? “Ik heb dat één keer gedaan. Toen zou ik voor een film over de Franse filosoof Georges Bataille moeten spelen dat ik vanaf een bar iemand in zijn gezicht plaste“, zegt ze. “Met mijn vagina kan ik niet acteren. Dat is voor mij de grens. Verder komt het weinig voor dat ik iets afwijs.

Het Parool-interview met Monic Hendrickx kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV, Pief Weyman
10 Reacties op “Monic vreest niet voor Swiebertje-effect door Penoza”


 1. Jos

  Hoeft ze niet bang voor te zijn Monic Hendrickx is de top . In Grenslanders en Kenau was ze ook super

 2. NPO - kwaliteit

  NPO staat garant voor kwaliteit.

  Pssss, RTL is zo jaloers.

 3. Martijn

  Waar blijft de eerste Patricia Paay-grap?

 4. Padaboem Pats

  Die afgewezen rol is uiteindelijk naar Nienke Plas gegaan.

 5. FlyingLotus

  Uitmelken is ook ontdekt door de publieke omroep. Zo sterk was dit helemaal niet vanaf seizoen 2.

 6. Sean

  @Jos: Ja, vooral dat accent in Grenslanders. Jemig!

 7. Lies

  Kijk uit naar de film die morgen in premiere gaat.

 8. Broodje Kroket

  Iemand nog iets van Fritsie Wester gehoord?

 9. Jasper

  Ik ken haar niet eens, dus..

 10. Gynaecoloog Geylstra

  Net aan 10 reacties in het nachttopic: dat is een dieptepunt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.