SBS ontslaat ook Selma van Dijk bij Hart van Nederland

SBS 6 zet na Gallyon van Vessem ook haar Hart van Nederland-collega Selma van Dijk bij het grofvuil. De reden is hetzelfde, namelijk ’toekomstige veranderingen’ bij het programma. Dat heeft de zender zojuist laten weten. Tv-baas Marco Louwerens stuurt Van Dijk na zestien jaar de laan uit. “Zoals bekend oriënteert SBS6 zich op mogelijkheden om Hart van Nederland te versterken. Voor Selma is in het vernieuwde Hart van Nederland straks geen presentatierol meer weggelegd.”

Wel bedankt hij de presentatrice. “We willen Selma bedanken voor haar grote mate van professionaliteit en enorme betrokkenheid bij Hart van Nederland en wensen haar alle goeds voor de volgende fase van haar carrière.

Van Dijk baalt van haar vertrek: “Hart van Nederland gaat een nieuwe koers varen en voor mij is daarin helaas geen rol als presentator weggelegd. Ik heb de afgelopen 16,5 jaar met veel liefde, toewijding en plezier Hart van Nederland gepresenteerd, daar ben ik trots op en daar zal ik altijd met warme gevoelens op terug kijken.

In tegenstelling tot collega Van Vessem krijgt Van Dijk niet de mogelijkheid om afscheid van haar kijkers te nemen. “Afgelopen 14 oktober heb ik mijn laatste uitzending gepresenteerd.”

Graag wil ik via deze weg de kijkers bedanken voor het jarenlange in mij gestelde vertrouwen. Dat blijkt ook uit de vele hartverwarmende reacties die ik krijg. Ik wens al mijn lieve collega’s op de redactie en in de studio alle succes met de nieuwe ontwikkelingen bij Hart van Nederland.

Net als Gallyon van Vessem is Selma van Dijk 50 jaar oud. Naar verluidt zouden ze te veel de uitstraling van een huismoeder hebben, terwijl John de Mol het programma juist wil verhippen. Onder meer Airen Mylene (34) zou in beeld zijn voor de presentatie.

Lees ook:
SBS 6 test nieuwe presentatoren voor Hart van NL (9 juli)
Hart-Selma: ‘Misschien vervangt John ons door jong’ (6 augustus)
‘John de Mol ontslaat Hart-sterren Gallyon en Selma’ (10 september)
Nieuws over ontslagen bij Hart haalt ook Shownieuws (11 september)
‘Airen Mylene pikt baantje ontslagen Hart-sterren in’ (12 september)
SBS ontslaat Gallyon van Vessem bij Hart van Nederland (3 oktober)
Angela de Jong vindt John de Mol een seksist (4 oktober)
Gallyon van Vessem ligt er na vanavond uit bij SBS 6 (21 oktober)
Gallyon na Hart-afscheid: ‘Het voelt surrealistisch’ (22 oktober)
Gallyon en AD-Angela gaan John fulmineren bij Beau (22 oktober)
Gallyon tegen Beau: ‘Waarom sprak jij John niet aan?’ (23 oktober)
‘Selma van Dijk vliegt er alsnog uit bij Hart van NL’ (23 oktober)
Gallyon van Vessem: ‘John moet oppassen wat hij zegt’ (28 oktober)

Foto: SBS, Nick van Ormondt

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen