RTL Boulevard: ‘Onzekere tijden voor Wendy bij SBS 6’

Geplaatst op Thu 10 Oct 2019 om 10:00

RTL Boulevard denkt dat Wendy van Dijk er last van gaat krijgen dat haar overstap van RTL 4 naar SBS 6 tot nu toe niet goed uitpakt. De presentatrice is momenteel met twee programma’s te zien op de zender, Dance Dance Dance en Flirty Dancing, maar beide scoren niet goed. Een pijnlijke tegenvaller, omdat vrijwel alle andere nieuwe programma’s op SBS 6 het verrassend goed doen. Op de meeste avonden is SBS 6 op prime time nu sterker dan RTL 4, maar dus niet dankzij Wendy.

RTL Boulevard ziet het somber in voor Van Dijk. “Voor het eerst in lange tijd gaat het goed met SBS. Chateau Meiland, Miljoenenjacht en Ik hou van Holland weten de kijkers elke week weer te boeien. Er is alleen één maar: de programma’s van Wendy van Dijk lopen nog niet zoals ze zouden moeten… En dat zou zomaar eens verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor de blondine“, meldt de showrubriek op zijn website.

Eén van die gevolgen is dat de terugkeer van haar programma Hart in Aktie nu op de lange baan is geschoven, gaf Luuk Ikink aan in de uitzending. “We kregen vandaag een zeer betrouwbare tip binnen dat het programma Hart in Aktie, dat terug zou komen met Wendy van Dijk, op de lange baan is geschoven.”

Wat zeggen de betrokkenne? “We spraken producent Endemol en zij zeggen: ‘We zijn nog bezig met de ontwikkeling van het programma.’ Talpa zegt daarentegen dat ze nog in een onderzoekende fase zit om te kijken of er genoeg cases zijn. Dat is best een beetje raar, want twee maanden geleden werd juist de definitieve terugkeer van het programma aangekondigd.”

Foto: Moon Jansen, Talpa persbericht
40 Reacties op “RTL Boulevard: ‘Onzekere tijden voor Wendy bij SBS 6’”


 1. Leo

  Buj Talpa scoort 99% zeer matig tot slecht, dus onzekere tijden voor Talpa in z’n geheel.

 2. Jan

  Haal dat wijf nou eindelijk eens van de buis…

 3. Ronnie

  @Leo: Hoe kom je daar nou weer bij.. Talpa is momenteel best goed bezig. Chateau Meiland, Lingo, Miljoenenjacht, Ik Hou van Holland..

  Als ze nu ook de slag op digitaal gebied nog weten te maken, komt het best goed.
  Maar Wendy van Dijk is net als Irene Moors niks zonder een goed lopend format. Ushi was een succes, omdat we in NL van flauwe typetjes houden, maar verder is het alleen bij The Voice wat geweest. Al haar eigen programma’s floppen en dat zal echt niet alleen aan de inhoud van de programma’s hebben gelegen.

 4. xandertje

  Ze heeft jaren lang geteerd op “the Voice” , een programma waar elke presentator een succes van weet te maken.

  Het enige waar ik haar nog succes in zie hebben is een (nieuwe variant van) Ushi/candid programma. Punt blijft dat de kijker haar niet leuk (meer) vindt.

 5. Dennis

  Miljoenenjacht en IHVH zijn bestaande formats wat al goed liep in ons land
  Dus eerlijk is eerlijk, dat kan je niet helemaal meerekenen.

  SBS gaat het degelijk wel zwaar krijgen als die programmas zijn afgelopen.

 6. Enzo Voorthuijsen

  @Ronnie – Shows als Lingo, Miljoenenjacht, Ik Hou van Holland, zijn anders wel gepikt van RTL of uit een oude stoffige kast gehaald.

 7. Leo

  Dennis, over 2 jaar is Talpa van de aardbodem verdwenen.

 8. Wendy

  Zelfs op hookers.nl krijg ik slechte recensies! :-(

 9. Ronnie

  @Enzo: ja, helemaal eens, maar deze shows zorgen wel voor succes. Ik vind ook dat het creatief gezien allemaal niks voorstelt, want nieuwe shows floppen wel voor 99%.

 10. Willem Ruis ( R.I.P. )

  Helemaal niets raars te bespeuren hoor RTL Bertelsmann vanuit Luxembourg !……

  Er wordt gewoon net zoals bij elk zender geëvalueerd over de te nemen stappen om een betere resultaten te boeken bij de volgende serie van FD en eventueel bij Hart in aktie.
  Daarbinnen valt presentatie van en het sleutelen aan de format van desbetreffende programma’s.

  Het kan ook dat er in overleg wordt besloten dat Wendy van Dijk eventueel ook programma’s gaat presenteren voor NET5.! Of dat Wendy even een rust pauze neemt buiten het televisie scherm!

  Niets bijzonders dus,…. RTL Bertelsmann zou zich beter kunnen richten op zijn eigen problemen in Nederland die alsmaar groter dreigen te worden!
  In plaats van continue via alle media ( Angela de Jong/Bertelsmann-Boulevard ) aanvallen uit te voeren op de Nederlandse Talpa Network !..

  Het gaat anno 2019 niet lukken omdat de Nederlandse kijkers zich niets wijs laten maken door de onzin verhalen van de media !…..

  De Nederlandse kijker bedankt RTL Bertelsmann voor 30 jaar Nederlandstalige commerciële televisie vanuit Luxembourg ,….
  en kiest vóór de Nederlandse PO en de Nederlandse Talpa Network !….

 11. Stip

  @enzou

  Lingo komt van de NPO, net als Miljoenenjacht oorspronkelijk. Dus die zijn beiden zeker niet van RTL gejat.

 12. Remi

  @Willem Ruis ( R.I.P. )

  Bent u cliënt in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg ?

 13. Mick

  Allemaal dat gestolen: Dan heeft RTL ook Ranking the Stars gestolen, All You Need is Love gestolen, Expeditie Robinson gestolen, Hollands Got Talent gestolen en Een Tégen 100 gestolen.

 14. Leo knots

  Verwendy gaat SBS verlaten via de achterdeur. Tot ziens…

 15. Sjors van Kempen

  Zolang Galjaard aan het roer staat van SBS zit het voor Wendy wel snor.

 16. Jan

  Als ze Galjaard regelmatig goede orale sex geeft met ze van hem wel blijven…

 17. Mike

  @Mick: Je kan gillen als een speenvarken, maar over hooguit 2 jaar is het over en uit voor Talpa. Punt.

 18. Wout

  Oh god. Willem Ruis weer. Aan zijn schrijfstijl te lezen werkzaam bij Talpa. Dus RTL afzeiken. Triest.

 19. sukkel

  Gratepakhuis Verwendy kan beter bij haar kinderen thuis gaan zitten

 20. MediaPrak

  Party beest Wendy was gister opvallend afwezig op Ons Kent Ons Televizier Gala. Zegt genoeg.

 21. StefanV

  Slechte kijkcijfers staan of vallen echt niet alleen met wie een programma presenteert. Het kan ook gewoon zo zijn dat kijkers niet op een bepaald genre programma zitten te wachten. Dance Dance Dance en Flirty Dancing draaien allebei om dansen. Lang niet alle tv-kijkers vinden dat even interessant om naar te kijken. Als de kijkcijfers van RTL 7 Darts tegenvallen, dan schuiven we dat toch ook niet op de presentator?

 22. Willem Ruis ( R.I.P. )

  Laat diegenen maar zeuren over hun ontevredenheid en geef ze kans en de ruimte om hun ongenoegen te uiten !….Maar treed corrigerend op als valse beschuldigingen worden gebruikt om het proces in zijn fundamenten te raken met als doel de verdere opbouw te verstoren en uiteindelijk tot stilstand te brengen !…..

  De tijden zijn veranderd, ….Talpa Network !….

 23. critikast

  Wendy….ik sprak je buurman vorige week. Kan het met wat minder lawaai ‘s nachts? De hele buurt hoeft het toch niet te weten als je klaarkomt ?

 24. Bo

  Met veel bombarie werden voor de zomer Gordon en Wendy aangekondigd. Die twee zijn hopeloos door de mand gevallen. Gordon heeft al noodgedwongen een rustperiode ingelast en denk dat Wendy het ook beter even rustig aan kan doen.

 25. W.

  Laten we eerlijk zijn het is dat ik hou van Holland sbs is en dat het niet beter scoorde, als ik hou van Holland deze kijkcijfers had op rtl waren de reacties ook niet mals geweest.

  Zoals altijd is het meten met twee maten, sbs scoort. Of steeds niet heel goed maar omdat het slecht scoorde lijkt het beter. Rtl scoort ook niet heel goed, maar omdat het beter scoorde lijkt het slechter.

  Beide zenders presteren onder de maat voor wat een commerciële zender kan scoren in Nederland. Maar de commerciële worden ingehaald door Netflix, Disney en Video.

 26. erland galblaas

  Wendy en ik nemen even een poedertje om deze avond te vergeten

 27. CB

  @Willem, pilletje gehad?

 28. Ikke

  Het draait heel simpel om de gun-factor. Iemand heeft die wel of niet. Daarom won Chateau Meiland gisteravond ook de Televizierring. Populariteit wordt bepaald door gun-factor.

 29. Willem Ruis ( R.I.P. )

  Het online platform KIJK van de Nederlandse Talpa Network kan in Nederland verder opgebouwd en onder de aandacht gebracht worden, de Nederlandse PO kan hierin participeren.

  Binnen Nederland kan wel degelijk geconcurreerd worden met Netflix en Disney door het verder oppbouwen van het Online platform KIJK omdat dit een 100% Nederlandse content betreft.
  1 puur commerciële Hollandse online platform met een Nederlandse identiteit!

  Door deze Online platform te integreren met de lineare commerciële televisie en radio zenders kan Talpa Network de oude en nieuwe media onderling versterken qua aandacht van de Nederlandse bevolking!

  De lineare televisie is Nederland nog lang niet over, al zouden sommige grote buitenlandse Media concerns dat maar al te graag willen!

  De Nederlandse bevolking zal niet alleen maar naar Netflix en Disney willen kijken, maar willen ook nieuws, info, sport, amusement en andersoortige Nederlandse culturele programma’s van eigen bodem zien!

  Feit blijft dat zo’n Nederlandse content alleen maar opgebouwd kan worden door de Nederlandse PO en door de grootste Nederlandse Mediabedrijf Talpa Network !…

  En niet door de buitenlandse Media concern RTL/Bertelsmann Group met zijn Nederlandstalige RTL zenders vanuit Luxemburg!

  De tijden zijn veranderd !….

  RTL Bertelsmann vriendelijk bedankt voor 30 jaar Nederlandstalige commerciële televisie vanuit Luxembourg !….

  De Nederlandse kijker kiest voor de Nederlandse Talpa Network !….

 30. Anti talpa

  Willem ze moeten je thuis ophalen en afsluiten van de buitenwereld je bent niet goed

 31. prive-shownieuws

  Wendy even van het scherm af, is niet goed voor sbs6 en hun nieuwe opbouw met leuke tv, daar hoort ze niet meer bij.

 32. Jantien Visser

  Miljoenenjacht is al weer afgelopen en nu….?
  Ik Hou van Holland zou zelfs op de EO goed scoren omdat het format prima is. Maar duurt ook niet 52 weken. Dus daarna dan….?
  Lingo scoort omdat om 8 uur genoeg mensen gewoon lekker dommig mee willen raden. Dus blijven uitzenden het hele jaar door.
  En vervolgens hebben we alle goed scorende programma’s wel gehad. En nu….?
  Er zitten toch echt 365 avonden in een jaar.
  Dus dat geweldige SBS6 zie ik niet.

 33. BRAAK

  Met de wijze waarop John de M. Talpa runt, is de toko over twee jaar failliet. Iedereen wordt in de gaten gehouden, door John zelf en zijn secondanten, een soort geheime dienst. Vandaag of morgen gaat iemand uit school klappen!!!

 34. Natte Nel

  Mmmmmmmm. Vanavond hadden we een heerlijk kalfslapje met verse boontjes en nieuwe asrdappeltjes. Dat was smullen hoorrrrrrr

 35. Joop

  Waarom zo afgeven op een vakvrouw die mooie programma’s op haar naam heeft staan al die zender wisselingen hebben wat tijd nodig maar om haar zo af te zeiken is erg ongepast blijkbaar veel jaloerse mensen die het haar niet gunnen.
  Ik wens haar veel succes.

 36. Leo

  Best jammer dat Wendy zo door de mangel gehaald wordt al is ze dat wel een beetje zelf schuld. Ze had namelijk het ESF heel goed kunnen presenteren samen met Martijn Krabbe. Dan hadden we ten minste geen flater geslagen internationaal. Er moet namelijk ook chemie zijn tussen presentatoren zodat het natuurlijk en goed overkomt.

 37. Mick

  Persoonlijk vind ik Wendy wel een prima presentatrice, maar niet echt boeiend ofzo.

 38. Ronald

  Wendy van Dijk is een 64 jaar oud lijk dat doet alsof ze 40 jaren jonger is.
  Wie heeft bedacht dat dit een goede match met een campingzender zou zijn?
  Die Erland heeft gegokt en verloren. Inpakken en wegwezen. Geef ons onze zender terug, we hebben toch zeker niet gevraagd of xo om die Rtl-bagger naar Sbs te halen of wat. En Hart van Nederland is ook gesloopt. Nou lekker dan. Prutsers.

 39. cora

  die zielige Wendy probeert nu weer aandacht te krijgen door te vertellen dat zij haar televizierring kwijt is. ach je verstand verliezen is erger voor je en dat is ook gebeurd. rot toch op nepmens.

 40. Rik

  Ik denk dat SBS een Ushi-achting programma met Wendy gaat proberen. Geen grote shows meer presenteren als zichzelf, maar vermomd zoals haar eerdere succes. Teruggrijpen op een formule die vroeger populair was. Dan geef ik het nog een kans.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.