PowNed haalt anti-Peter R. de Vries-reacties op Schiphol

Geplaatst op di 15 okt 2019 om 10:30

PowNed-verslaggever Mark Baanders is maandagmiddag afgereisd naar Schiphol om daar anti-Peter R. de Vries-reacties op te halen. Iedere reiziger die het item heeft gehaald is negatief over de tv-ster. Dat is te zien op YouTube. De Vries is in het nieuws, omdat hij boos is over het gebrek aan beenruimte dat je tegenwoordig krijgt in vliegtuigen. De aanleiding was zijn vlucht met Transavia. “Wat een zeurpiet is dat. Dan moet hij een eersteklasticket kopen“, aldus een vrouw in een groen jasje.

Baanders, bekend van zijn aparte stembanden, probeerde het vuurtje lekker op te stoken. “Peter R. de Vries moest als BN’er zo zitten“, zei hij tegen de passanten.

De mevrouw: “Ik vind het zo sneu. En die man verdient ook niks. Niet zo zeuren! Geniet van het leven. Doe eens lief.”

Een vrouw met een tijgerprintblousje ergert zich al langer aan De Vries. “Die man bekommert zich om al die malle dingen“, zegt zij. En haar man: “Wat heeft die er nou mee te maken? Die man met misdaden oplossen!

Een andere, ietwat bekakte man uit het Gooi: “Peter R. de Vries moet zich af en toe stilhouden. Hij betaalt heel weinig geld in een Transavia-kist, dus laat hem maar lekker zo vliegen.”

Verslaggever Baanders: “Maar hij is wel een BN’er, hè? Dat is wel een belangrijk persoon. Als hij zo weinig beenruimte heeft…”

Een witte man met een bril daarop: “Is hij belangrijker als wij dan? Ik vind van niet. Hij vindt zichzelf op televisie ook altijd heel belangrijk. Ik vind mezelf net zo belangrijk als hij. Hij moet dan meer betalen, want waarschijnlijk verdient hij meer als wij.”

En een andere passant tot slot: “Ach, hij overdrijft. Zo kan ik ook een foto maken met mijn knieën tegen de stoel. Zo gaan tienduizenden of honderdduizenden mensen vliegen. Als die ook allemaal zo’n probleem hadden, dan hadden we echt wel met z’n allen aan de bel getrokken.”

Reiswereld ‘furieus’

De Telegraaf heeft reacties opgehaald uit de reiswereld en daar wordt ‘furieus’ gereageerd op de beenruimteklacht van De Vries. “Dit is heel flauw“, aldus topman Frank Oostdam van reisbranchevereniging ANVR.

De Vries moet toch weten dat passagiers verschillende opties hebben aan boord van vluchten in binnen- en buitenland. Wil hij comfortabeler reizen, dan dient hij wat extra uit te geven. Daar zijn zat mogelijkheden voor.

De misdaadjournalist reageert op Twitter: “Wat een geklets naar aanleiding van mijn Transavia-tweetje: natuúúrlijk betaal ik graag extra voor wat beenruimte, doe ik altijd, maar dat kon nu dus niet en daarom zat ik met 1.91 meter klemvast in een ‘kinderstoeltje’. Dat men zogenaamd ‘furieus’ is, zegt alles…

Lees ook: Peter R. wil regelgeving tegen te krappe vliegtuigstoelen (gisteren)

Het filmpje van PowNews:

Foto: PowNed
32 Reacties op “PowNed haalt anti-Peter R. de Vries-reacties op Schiphol”


 1. Anne

  Hij heet slijptol. Hij komt vreselijk arrogant over, maar zijn youtube flimpjes blijken verrassend amusant. https://www.youtube.com/watch?v=lxVYvTsec5c

 2. KING ALERT

  Ben het volledig met Peter eens. Wij als bekende Nederlanders dienen ook zo behandeld te worden.
  Ik ga uit principe niet meer op vakantie met het vliegtuig. Ik neem wel de bus.

 3. chuloooo

  @Anne een dagje met slijptol: https://www.youtube.com/watch?v=4VUSTZ2apU0 Prima gozer.

 4. Erwin

  Hij moet met z’n stem en onzinfilmpjes gewoon oprotten. Oneindig irritante en arrogante tokkiegast.

 5. John

  Dat De Vries ‘ “Dat men zogenaamd ‘furieus’ is, zegt alles…” ‘ zegt, zegt alles …

 6. Pitch

  De maatschappijen worden met hun neus op de feiten gedrukt. De krappe beenruimte leidt tot tromboseverschijnselen. Al lang bekend. Daar zouden ze wat aan doen, naar hebben zw niet gedaan. Tegen bijbetaling meer beenruimte? Gelul, die stoelen bij de nooduitgang zijn alrijd al in no time verkocht, en op rij 1 en 2 heb je weliswaar niemand voor je, maar geen extra ruimte, omdat je je benen niet onder de stoel voor je kunt steken, maar tegen een wand zit. De keuze aan luxere stoelen bij Transavia is gewoon slecht. En dat terwijl op veel bestemmingen Transavia de enige lijndienst is. Concurrentie komt niet van de grond door het tekort aan slots op Schiphol. Er moeten gewoon wettelijke maatregelen komen waarbij iedere maatschappij die op een Nederlandse luchthaven vliegt, verplicht wordt tot een minimale pitch van 90cm. Ja, dan sloop je er maar wat rijen stoelen uit en worden de kaartjes 5% tot 10% duurder, Frank Oostdam. Op een totale reis maakt die paar euro NIETS uit voor de consument.

 7. Anne

  Gewoon niet vliegen, stelletje egoïstische klimaatverziekers.

 8. Ron

  Wat een onbeholpen simpele zielen reacties, iedereen vind dit maar omdat het Peter R. de Vries vind men het ineens schande en moet hij maar 1e klas gaan reizen of betalen voor meer beenruimte. Misplaatste verontwaardiging.

 9. ”VeronicaDoet@?....Beter!“;

  PeterRoddel heeft gelijk, er is te weinig ruimte rond vliegtuigstoelen!

 10. Pitch

  Eh, tikfoutje, ik bedoel minimaal 80cm (is nu gemiddeld minimaal 74cm).

 11. Urgenda

  Vliegen moet duurder worden. Dank, Peter.

 12. Robin Martens Lover

  Vorige week was ik nog aan het protesteren voor het klimaat, maar ik ga wel 3x per jaar met het vliegtuig op vakantie en rijd elke dag in mijn auto naar het werk en in weekend touren met mijn auto.

 13. Greta T.

  @Robin
  DO AS I SAY, NOT AS I DO.

 14. MartinAir

  MartinAir was veel beter, maar moest van de KLM Group stoppen ten gunste van Transavia. Helaas een tokkiemaatschappij, en dat zie je terug aan de tokkiereacties bij tokkieomroep Powned en tokkiekrant De Telegraaf.

 15. Greta T.

  Lekker blijven vliegen hoor, egoïsten!

 16. Kwakkie

  Als je langer bent dan 1.90 meter, zit je gewoon klem tegen de stoel voor je. Peter heeft een keer gelijk.

 17. Ik mis Erik

  Geenstijl / Powned valt in één woord samen te vatten: edgelords.

  “Someone, especially posting on the internet, who uses shocking and nihilistic speech and opinions that they themselves may or may not actually believe to gain attention and come across as a more dangerous and unique person. Most Edgelords are teenagers trying to seem overly cool and/or over-casually apathetic.”

  Wordt tijd dat die gasten eens van de NPO geschopt worden.

 18. Misutoria

  Peter R de Vries heeft in deze helemaal gelijk. Ik ben geen klapvee die je als een hoopje stront dicht naast elkaar zonder ruimte ergens neer gooit.

 19. @Kwakkie

  Het gaat niet om lichaamslengte, maar niet om beenlengte. Daar is een verband tussen, maar niet altijd 1:1. Ik ben 1,84, maar heb relatief lange benen (de artsen dachten vroeger daarom ook dat ik meer dan 2m lang zou worden). En ja, ook ik zit compleet klem, met mijn benen aan weerszijden van het netje en verder scheef onder de stoel voor me. De gangpadopmerking van velen is ook flauw: dat helpt bij één been, en bovendien heb je dan 20x per vlucht een trolley tegen je been en onoplettende mensen die op je voet gaan staan. Met een volk als de Nederlanders, kan het vliegen zo niet doorgaan. Zal voor de Denen en Zweden niet anders zijn.

 20. @Kwakkie

  Wel om beenlengte, bedoel ik natuurlijk.

 21. @Greta T

  Ach, vliegen is minder vervuilend dan kinderen op de wereld zetten. De overbevolking is het grootste probleem. En verder helpen vlees eten, auto rijden en het strewmen van data voor de computer ook niet. De datacenters zijn de snelst groeiende energieslurpers ter wereld.

 22. @Greta T

  Strewmen = streamen

 23. LLRV

  Correctie: het was geen WITTE man met een bril … maar een BLANKE man … !

  Lullig verhaal voor Peter R. het Grootmuil. Geheime bestemming, BNer met kapsones. Hoezo vliegen? Vliegschaamte Peter! Kon je uberhaupt weg van thuis? Heb je die 25 vluchtelingen die je in huis hebt genomen alleen gelaten? Peter toch. En dan Genee moeten vermorden als die achter zijn reisdoel komt. Je hebt het zwaar. Ik heb medelijden en moet spontaan kotsen!

 24. robb

  Als je goed wil zitten betaal dan meer bij bv de KLM ,bij Transavia betaal je minder dan voor een treinkaartje van bv Groningen naar Den Haag en dan nog zeuren.

 25. Wanny

  Als je er stoelen uit sloopt krijg je meer vluchten. Is slecht voor t milieu.

 26. zeker weten

  ik ben geen 1.90 m maar zit ook waardeloos op een transavia stoeltje en heb je de pech in het midden te zitten dan ben je helemaal de sigaar. Een vlucht van 3 tot 4 uur is een ramp.
  Er zijn veel vakanties waar je niet kan kiezen tussen KLM of Transavia.

 27. Annie

  Budgetmaatschappijtjes als Transavia zijn voor mensen die wel willen maar eigenlijk niet kunnen.

 28. sport

  Half Nederland heeft een hekel aan deze moraal ridder.

 29. anoniem

  Denk dat als je anti-Powned op gaat halen, dat je ook ver komt.. :-)

 30. Kevin de bedorven fipronilfrikandel

  Anoniem spreekt namens heel Nederland zo te zien, netzoals 9

 31. 123

  @LLRV

  MC schrijft standaard en doelbewust ‘wit’ als ze ‘blank’ bedoelen. Daar krijgen ze namelijk meer reacties mee. Dus des te harder en vaker jij brult, des te meer reden voor MC om ermee door te gaan.

 32. roel van velzen

  Ik begrijp niet waar die lui zich zo druk om maken ,been ruimte zat (altijd) !!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.