PowNed haalt anti-Peter R. de Vries-reacties op Schiphol

PowNed-verslaggever Mark Baanders is maandagmiddag afgereisd naar Schiphol om daar anti-Peter R. de Vries-reacties op te halen. Iedere reiziger die het item heeft gehaald is negatief over de tv-ster. Dat is te zien op YouTube. De Vries is in het nieuws, omdat hij boos is over het gebrek aan beenruimte dat je tegenwoordig krijgt in vliegtuigen. De aanleiding was zijn vlucht met Transavia. “Wat een zeurpiet is dat. Dan moet hij een eersteklasticket kopen“, aldus een vrouw in een groen jasje.

Baanders, bekend van zijn aparte stembanden, probeerde het vuurtje lekker op te stoken. “Peter R. de Vries moest als BN’er zo zitten“, zei hij tegen de passanten.

De mevrouw: “Ik vind het zo sneu. En die man verdient ook niks. Niet zo zeuren! Geniet van het leven. Doe eens lief.”

Een vrouw met een tijgerprintblousje ergert zich al langer aan De Vries. “Die man bekommert zich om al die malle dingen“, zegt zij. En haar man: “Wat heeft die er nou mee te maken? Die man met misdaden oplossen!

Een andere, ietwat bekakte man uit het Gooi: “Peter R. de Vries moet zich af en toe stilhouden. Hij betaalt heel weinig geld in een Transavia-kist, dus laat hem maar lekker zo vliegen.”

Verslaggever Baanders: “Maar hij is wel een BN’er, hè? Dat is wel een belangrijk persoon. Als hij zo weinig beenruimte heeft…”

Een witte man met een bril daarop: “Is hij belangrijker als wij dan? Ik vind van niet. Hij vindt zichzelf op televisie ook altijd heel belangrijk. Ik vind mezelf net zo belangrijk als hij. Hij moet dan meer betalen, want waarschijnlijk verdient hij meer als wij.”

En een andere passant tot slot: “Ach, hij overdrijft. Zo kan ik ook een foto maken met mijn knieën tegen de stoel. Zo gaan tienduizenden of honderdduizenden mensen vliegen. Als die ook allemaal zo’n probleem hadden, dan hadden we echt wel met z’n allen aan de bel getrokken.”

Reiswereld ‘furieus’

De Telegraaf heeft reacties opgehaald uit de reiswereld en daar wordt ‘furieus’ gereageerd op de beenruimteklacht van De Vries. “Dit is heel flauw“, aldus topman Frank Oostdam van reisbranchevereniging ANVR.

De Vries moet toch weten dat passagiers verschillende opties hebben aan boord van vluchten in binnen- en buitenland. Wil hij comfortabeler reizen, dan dient hij wat extra uit te geven. Daar zijn zat mogelijkheden voor.

De misdaadjournalist reageert op Twitter: “Wat een geklets naar aanleiding van mijn Transavia-tweetje: natuúúrlijk betaal ik graag extra voor wat beenruimte, doe ik altijd, maar dat kon nu dus niet en daarom zat ik met 1.91 meter klemvast in een ‘kinderstoeltje’. Dat men zogenaamd ‘furieus’ is, zegt alles…

Lees ook: Peter R. wil regelgeving tegen te krappe vliegtuigstoelen (gisteren)

Het filmpje van PowNews:

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen