Nieuwe RTL 5-avond met De Villa en Jan Houdt Hoop

Geplaatst op wo 30 okt 2019 om 17:00

RTL 5 loopt nou niet bepaald over van het eigen product, maar onder leiding van RTL’s nieuwe tv-baas Peter van der Vorst wordt er geprobeerd wat meer karakter aan deze zender te geven. Vanavond start een nieuwe uitzendavond met het typische, ordinaire verleidingsamusement wat we gewend zijn van RTL 5, gevolgd door een nieuwe kennisquiz van RTL’s 64-jarige presentator Jan de Hoop. De Villa staat op het menu om half negen, Jan Houdt Hoop volgt om half tien.

In De Villa met Bram Krikke als voice-over gaan wekelijks acht vrijgezellen een datingexperiment aan. Nadat ze door een computer gematcht zijn, brengen ze een week door in een luxe villa onder de Spaanse zon. “Wat volgt, is een week vol passie, teasen, feesten en flirten, maar ook intriges, jaloezie en flinke ruzies.”

Aan het eind van de aflevering zien we in een spannende ontknoping wie de computer aan elkaar gematcht heeft. “Gaan deze stelletjes ook écht samen de deur uit?

Daarna volgt Jan Houdt Hoop. In acht afleveringen onderzoekt Jan de Hoop hoe het is gesteld met de algemene kennis van jongeren in Nederland. De vele domme antwoorden van domme jongeren moeten de publiekstrekker van dit nieuwe programma zijn.

RTL: “Het goede nieuws is dat iedereen iets mag uitzoeken in de prijzenkamer. Afhankelijk van hun score mogen de deelnemers een prijs kiezen ter waarde van 100, 400 of 1000 euro.”

Foto: RTL
26 Reacties op “Nieuwe RTL 5-avond met De Villa en Jan Houdt Hoop”


 1. Reageerder

  Ben benieuwd wat het wordt met Jan.

 2. Robbie

  De Villa…is dat hetzelfde als wat ook op MTV is uitgezonden. Wat een rukprogramma was dat. Weer allemaal van die tokkies. Gaat zeker niet scoren op RTL5

 3. Martijn

  Aan de voorstukjes van Jan z’n programma te zien is er gewoon weer één of ander castingbureau gebeld voor wat ‘typische oppervlakkige jongeren’… Niet leuk dus.

 4. Slager Jan

  Slager Jan gaat nu heel snel richting uitgang

 5. MC bezoeker 44

  De voorstukjes beloven helaas niet veel goeds. Geen kwaliteitsprogramma en ook vreemd geprogrammeerd met De Villa als lead-in.

 6. potmeter

  RTL gaat er weer voor zorgen dat er weer een aantal kanidaten weer inmekaar geslagen worden met rotzooi uitzendingen,
  Ik heb rtl allang van mijn pakket verwijdert.
  Motto van deze zender is Liegen,Bedriegen en manupileren.

 7. Jaap

  We hebben een F, we hebben een L, we hebben een O, we hebben een P

 8. Bertje Veer

  Jan’s programma lijkt sterk op Lekker Slim?!, een programma eerder uitgezonden bij RTL5 en volgens mij gepresenteerd door Bridget?

 9. Eric

  2 programma’s die volstrekt NIET bij elkaar passen op één en dezelfde zender en achter elkaar geprogrammeerd. Gaat van alles niets worden dus.

 10. FlyingLotus

  Is dat een nieuwe zender net5? Ken het helemaal niet.

 11. Johanneke van Es

  @Robbie LOL! Ik hield het welgeteld 1 aflevering vol en was daarna happy dat ik nooit een relatie met ‘zoiets’ ben aangegaan. Trashcan TV pur sang.

 12. zorro

  We hebben hier in Nederland een klote regering die alleen maar geeft om hun eigen soortgenoten .
  Mark Rutte heeft niets met de normale burger alleen de VVDers staan bij hem in hoog aanzien.

 13. Wyatt

  Dit kwam toch vroeger op FOX8?

 14. Ron

  RTL 5 heeft al eerder De Villa uitgezonden in 2011 was dit al eerder te zien op deze zender. A la Ex On The Beach en zelfde soort deelnemers, pauper en lelijk.

 15. Christinetv

  Is Het programma van Jan de Hoop een pilot? Wat armoedige show. Slecht gemaakt.

 16. Koei

  Loei

 17. MC bezoeker 44

  Sowieso dat kamer gezwam eruit. Nep en totaal niet leuk.

 18. MC bezoeker 44

  Als Jan voor zo”n programma te porren is dan moet hij haast wel een pakket aangeboden hebben gekregen met daarin de presentatie van Weet Ik Veel ;)

 19. Mart

  Ze hadden iets anders moeten programmeren. Programma’s passen niet echt bij elkaar nee. Misschien was dit beter geweest?

  Maandag

  Dinsdag
  Kees van der Spek: Oplichters aangepakt
  Team Spoedeisende Hulp

  Woensdag
  Jan Houdt Hoop
  Lekker Slim (hh)

  Donderdag
  De Villa
  La Carihuela

  Vrijdag
  Voor de Rechter (hh)
  De Deurwaarders (hh)

  Zaterdag

  Zondag
  Kees van der Spek: Oplichters aangepakt
  Expeditie Robinson: Eilandpraat
  Jan Houdt Hoop

 20. J

  @Mart: Snap het ook niet helemaal.

  Di:
  20:30 Kees van der Spek
  21:30 Team Spoedeisende Hulp
  Wo:
  20:30 Jan Houdt Hoop
  21:30 Nienke & Resley
  Do:
  20:30 De Villa
  21:30 La Carihuela

 21. Walter_Fraans

  Ipv dit soort programma’s zou men staats propaganda moeten uitzenden waarin men geinformeerd wordt over het gebruik van pepperspray en droneballs.

 22. Zakq

  #freemamjo

 23. Meneer Kaktus

  Tot zonsopkomst tussen de dijen van Virgien in de weer geweest, dus niks gezien van deze kwaliteitsinjecties van mijn favoriete zender.

 24. Eric

  Wat een horror cijfers voor De Villa en Jan er is geen Hoop

 25. K.C.T.

  BNers, wat kunnen ze? zoek wat hersenloos gepeupel, zet kruidenier met hoog calvinistisch droogstoppel houterig gehalte (Jan de hoop) voor die troep en je weet dat het flopt vanaf de eerste minuut,,,,,, randstad het toppunt van overschattende droefenis!

 26. aammehoela

  Variant van Lekker Slim was het programma van Jan de Hoop. Heb even gekeken tot de reclame begon en ben niet meer teruggekeerd. Helaas Jan, maar dit programma is bagger.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.