Jan de Hoop bij BLVD boos over ontslag Selma van Dijk

Jan de Hoop (64) wás al boos over het ontslag van Gallyon van Vessem (50) bij Hart van Nederland, maar nu ook Selma van Dijk (50) eruit is geknikkerd door John de Mol (64) vanwege hun te hoge huisvrouwengehalte is hij helemaal over zijn toeren. Dat bleek gisteren in de uitzending van RTL Boulevard. De Hoop vindt het schandalig hoe de miljardair omgaat met groot tv-talent. “Ik zit mij plaatsvervangend te ergeren hier. Ik vind het een schande, ik vind het echt een schande.”

Wat De Mol doet is leeftijdsdiscriminatie, vindt hij. “Ik wil niet zeggen dat je nooit iets aan een programma mag veranderen, maar de manier waarop dit gegaan is… Dat John in De Wereld Draait Door zegt dat ze over de uiterste verkoopdatum is, dat zeg je toch niet? Dat ging over allebei. Ze is vijftig, een prachtige vakvrouw die fantastisch kan presenteren, het publiek houdt van d’r en dan word je aan de kant gezet.”

Peter R. de Vries wilde per se even dwarsliggen, maar beschikte niet over de juiste informatie. “Nou, aan de kant gezet? Het contract is gewoon afgelopen. Dat wordt niet verlengd.”

De Hoop: “Nee, ze was in vaste dienst, dus dan is je contract nog niet afgelopen.”

De RTL-nieuwslezer rekent erop dat zowel Gallyon als Selma weer een nieuwe baan vinden. “Die komen wel weer ergens terecht. Die zijn zo goed in hun vak.”

Al met al komen John de Mol en Talpa door het ontslaan van twee vrouwen van in de vijftig flink negatief in het nieuws. En dat juist in een tijd dat RTL een inhaalslag maakt qua imago: waar Erland Galjaard altijd een persvijandige houding had, is opvolger Peter van der Vorst een stuk transparanter.

Lees ook: Jan de Hoop vindt John de Mol onbeschoft (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen