Dominee Gremdaat bepleit in DWDD: ‘Nadia op Eva-slot’

Geplaatst op do 24 okt 2019 om 11:00

Dominee Gremdaat, een alter ego van tv-maker Paul Haenen, begrijpt er niets van dat er zo veel namen rondzingen voor de opvolging van Eva Jinek op de late avond van NPO 1. Hij vindt dat Nadia Moussaid het gewoon moet worden. Dat bepleitte hij gisteren in zijn rubriek in De Wereld Draait Door. Gremdaat begrijpt niet waarom er allerlei opties besproken moeten worden, terwijl Moussaid zich al een keer uitstekend bewezen heeft als invaller van de naar RTL overgestapte talkshowhost.

Ook ‘dominee’ heeft de hele talkshowdiscussie meegekregen. “Wie volgt Jinek op? In januari 2020 begint Eva Jinek bij RTL 4 en zij laat een enorm gat achter op NPO 1. De vraag is: wie springt in het gat van Jinek? Jeroen Pauw wil niet, want dan concurreert hij met Eva, omdat zij juist zijn pupil is en hij haar dus eigenlijk een hele hoge kijkdichtheid gunt, maar wie dan wel?

Heel veel vrouwen en mannen ‘staan te dringen’, zegt hij. “Terwijl er maar één vrouw voor de hand ligt, namelijk Nadia Moussaid. Zij verving Jinek toen Eva in blijde verwachting was en zij deed dat voortreffelijk. Zij straalde rust, begrip, kennis en diepgang uit. Net wat je bij een talkshow nodig hebt.”

Iedereen zei: ‘Die vrouw moet zo gauw mogelijk een eigen talkshow hebben!’ En dames en heren, nu is het zo ver en zijn er ineens veel meer kandidaten en ook veel zonder enige ervaring, zonder warmte en zonder kennis.”

Het moet gewoon Moussaid worden, besluit hij. “Sommige mensen vonden haar zelfs beter dan Eva en ik soms eigenlijk ook wel.

Foto: BNNVARA
58 Reacties op “Dominee Gremdaat bepleit in DWDD: ‘Nadia op Eva-slot’”


 1. Job

  Alleen boeiend voor 60 plussers. Waar gaat dit over?

 2. Ron

  De dominee heeft wel gelijk en ziet het helder. Als Nadia het niet wordt is en blijft Fidan 2e keus.

 3. Fopspeen Beau

  Met dank aan roddelnicht Angela de Jong.

  Haar hamsterwangen zien weer geld/eten en verzint daarom zoveel onzin.

 4. Paul Lamote

  Liever geen extreem-linkse presentatrice.

 5. Bart

  Hij heeft helemaal gelijk.
  Hij heeft trouwens ook een heel goed idee om te bezuinigen op de publieke omroep. Dat is NPO1 publiek commercieel maken met reclame. Op NPO2 en NPO3 doen waar een publieke omroep moet doen en tv voor kinderen. NPO2 en NPO3 dan geheel reclame vrij. Zie voor een betere uitleg het YouTube kanaal van Dominee Gremdraad.

 6. Huib

  Vroeger keek ik met plezier nasr Paul Haenen, nu kan ik hem niet meer zien. Hetzelfde heb ik bij Paul de Leeuw. Blijkbaar is de houdbaarheid van bekende Nederlanders beperkt. Het kan natuurlijk ook komen doordat ze alle twee stil zijn blijven staan en op hun linkse stokpaardjes blijven doordrammen.

 7. jelle

  Gremdaat wil Nadia. Op zich prima, alleen heeft Nadia al laten weten zelf niet te willen. Dan houdt het dus op. Fidan is trouwens ook prima.

 8. René van Gellekom

  Bert, ik hoor niks want ik heb een banaan in m’n oor.

 9. Pietpiet

  Ben het niet eens met Paul en begrijp niet waarom je als typetje opeens een podium krijgt om onzin te verkondigen. Naast dat zij gewoon niet wil, is ze niet scherp, is kritiekloos, humorloos, ze leest vragen voor van het briefje, ze had veel lagere kijkcijfers dan Eva en zelfs dan Pauw, en het oog wil ook wat. Ze zou gewoon de volgende excuusallochtoon zijn. Eva had humor en zelfspot die ik bij niemand anders zie. Misschien Dionne een kans geven. Thijs en Fidan kan ook best verrassend worden. Nadia heeft het inderdaad al eens geprobeerd en dat is wat mij betreft mislukt. Mensen die positief waren liepen als schapen achter Angela aan. En dan zeggrn ze dat Thijs kijkt of hij moet poepen…

 10. Curryworst

  Hebben we het niet over wie het Songfestival gaat presenteren dan gaat het wel over de toekomstige presentator van de late night talkshow op NPO1.
  Waar we als klein land ons al niet druk om maken.

 11. Zomaar een persoon

  @Pietpiet — Want Dionne heeft zoveel humor en zelfspot?

 12. Whitedog

  Mee eens!

 13. danny

  Pure wanhoop bij de NPO.
  Er is naast Jeroen niemand die het beter zou kunnen dan Eva. Teveel lichtgewichten en van het soort net niet. Bij voorbaat verloren dus.

 14. Peter Wingender

  Helemaal eens en ze is ook nog leuk om naar te kijken …

 15. Hans S.

  Het ontbreekt juist aan kennis en diepgang bij Nadia Moussaid.

 16. Pietpiet

  @ Zomaar een persoon Dat weten we dus nog niet, want dat kwam bij Eva bij het Journaal ook nog niet voor de dag. Maar Nadia heeft het in ieder geval niet… De beste manier om het te ontdekken is het gewoon te proberen. Desnoods elke twee weken andere presentatoren. Kun je er zes uitproberen…

 17. robb

  Paul Lamote ;Weet je wel wat extreem links is ,iedereen was lovend over Nadia weet je nog.

  danny ;Pure wanhoop zeg jij ,ik denk dat ze het een uitdagen vinden om een show neer te zetten die het beter doet dan Eva.

 18. RaymondVL

  Ik zie liever Dominee Gremdaat zelf op dat tijdslot. Of in ieder geval Paul Haenen. Is weer eens wat anders.

 19. GW

  Waarom niet Fidan én Nadia?

 20. roevka

  Probleem is dat de NPO meteen een Jeroen of Eva wil en concurreren met de commerciëlen. Geen talkshow op de NPO op dat tijdslot lijkt me een logische optie want er zijn op die zenders al genoeg praatprogramma’s.

 21. Kird

  Zolang het maar een vrouw en allochtoon is heh mensen ?

  Schaam je voor je blankheid

 22. GW

  @Kird: Ja of omdat het gewoon talentolle mensen zijn die toevallig vrouw en van allochtone komaf zijn. Niet alles is positieve discriminatie.

  Ik vind Nadia een prettige interviewstijl hebben. En ook naar Fidan kijk ik graag.

 23. René van Gellekom

  2050. De huidige islamitische revolutie die in Nederland is uitgebroken is terug te voeren tot zo’n 30 jaar geleden, toen de linkse elite zich verrijkte door al moslimknuffelend en vluchtingaflebberend grote sommen belastinggeld op te slurpen. De domme meute zag het willoos aan en trok nog maar een lidl-biertje open.

 24. animo

  René van Gellekom :Dan moeten ze nu wel beginnen en elke vrouw moet op zijn minst 1000 kinderen krijgen willen ze dat halen in 2050

 25. Kird

  13:14

  Er worden in totaal 2 mensen genoemd die vrouw en allochtoon zijn

  Bestaat er verder niemand dan ?

  Toeval ? Betwijfel het ?

  Fidan krijgt ineens heel veel aanbiedigen sinds ze gescheiden is van haar rechtse partner

  Is dit een soort beloning ? Omdat ze volgens deugend nederland een goede keuze heeft gemaakt ?

 26. arie

  Paul Haenen, de meest irritante, onechte en vervelende man op de Nederlandse TV.
  Waarom hij zich dominee noemt is mij een raadsel.

  Hij is een afgeserveerde ex artiest, die mij nooit kon boeien en zijn optreden in TV reclames, dan verdient hij ten minste nog wat, alsmede bij bij dwdd, zijn niet om aan te horen.

  Wie haalt nu zo’n minkukel nog opTV?

 27. Tim H

  Haenen was ultralinks en is nog steeds ultralinks dus geen wonder dat hij iemand als Nadia van de linkervleugel van de SP wil.

 28. GW

  @13:39:

  Je shopt selectief in de feiten. Zo werden ook Tijs van den Brink en Sander Schimmelpenninck genoemd maar dat past waarschijnlijk niet in je narratief. Sterker nog, naar verluid is er zelfs een pilot gedraaid met Tijs en Fidan. Tell me, wat is er precies allochtoon en vrouw aan Tijssie?

  Fidan is gekomen waar ze is door eigen meritus. Maakte uitstekende documentaires, is één van de weinige tafeldames bij DWDD die echt wat toevoegt en heeft TV-charisma.

 29. Janneke

  Klets toch niet zo, hij had vroeger van Mierlo te gast in zijn programma rond de verkiezingen.

 30. Karel Kwaakneus

  *GW
  Verwaande totaalidioot!! Pleur toch een eind op!

 31. roel van velzen

  Komen er in die DWDD nou ook wel eens mensen die niet in Amsterdam wonen ?

 32. GW

  Edit: OP eigen merites. ☺

 33. L. Koopmans

  NPO moet gewoon stoppen met late nicht talkshows en het vrij gekomen geld investeren in drama series.

 34. Kird

  13:47

  Ben je nou echt zo dom of doe je maar alsof ?

 35. JanH

  Dat DWDD het grachtengordelgeval Nadia Moussaid promoot mag werkelijk geen wonder heten. Doet u toch maar liever Fidan Ekiz: goed stel hersens, prima presentatie en gelukkig een gezonde dosis zelfspot.

 36. HBaz

  Helemaal met de dominee eens. En Nadia mag ook ’t songfestival presenteren.

 37. Fridge

  Het moet natuurlijk weer links en/of allochtoon zijn. Kots.

 38. 123

  Alleen zit zij nu bij de VPRO. Dus dan zal die zender een talkshow moeten zien te maken.

  Een andere optie: Naeeda Aurangzeb. Zij was degene die in De Nieuwe Maan een keer een imam interviewde met Aad van den Heuvel, maar hij wilde niet met een vrouw aan tafel zitten. Dus ging zij uiteindelijk weg van tafel, maar niet zonder eerst haar fikse mening gegeven te hebben naar hem. En ook toen ze weer aan tafel ‘mocht’ bleef ze zeggen hoe belachelijk ze zijn standpunt vond.

  Kijk; DÁT is een opvolger van Jinek!

 39. 123

  En met ‘hem’ bedoel ik dus die imam.

 40. Kerel

  @123
  Moet het per sé een linksdraaiende allochtonenmuts zijn?

 41. 123

  Ah, gevonden. Zie: https://www.youtube.com/watch?v=jE8ZZRHXRwA

 42. Kerel

  @123
  Niemand interesseert zich in jouw flutreligie. Ga weg!

 43. 123

  @Kerel: Heb je het interview wel gezien? Dan zie je dus een vrouw die zich erg goed (lees: hard) opstelt tegenover één of andere zogenaamde islamgeleerde. En zij gaat de discussie niet uit de weg.

 44. Kerel

  Tuurlijk heb ik dat interview niet gezien, interesseert me geen hol. Uiteindelijk als het er echt op aan komt zijn islamieten niet loyaal aan Nederland en haar waarden.

 45. 123

  Voor de gein: begin eens bij 14:25 minuten. Maar goed, als het je toch geen hol scheelt, dan vraag ik mij af waarom je überhaupt nog reageert. We kunnen een gewone discussie hebben, en je houdt de boot af. Ik vind dat erg jammer.

 46. Kerel

  Begin eens met mijn vraag van 16:10 te beantwoorden.

 47. 123

  @Kerel: Aangezien je dat bericht al zo vooringenomen begon, kan ik die niet serieus nemen. Net als de rest van jouw berichten. Prima dat je het ergens niet mee eens bent, maar meteen lelijk lopen te doen, en dan vervolgens ook nog geeneens jezelf willen verdiepen in wat de ander inbrengt… Hoe kan ik dat nog serieus nemen?

  @Kerel: 🙅‍♂️

 48. Kerel

  123, ga in je moskee staan preken.

 49. Kerel

  123, ga in je moskee staan preken.

 50. Pierre

  Kird, je bent te dom om te schijten.

 51. Ome Cor

  Nee, die Nadia is enige tijd geleden bij een optreden als tafeldame bij DWDD vreselijk door de mand gevallen. Ze deed me toch een potje semi-leuk en bleef haar vriendje “tot tenenkrommens” aan toe, naar voren te duwen als een fantastische fotograaf. Brrrrrrr

 52. Nils Holgersson

  Gremdaat en Margreet Dolman, dat zou een goed duo zijn om Jinek op te volgen.

 53. Kird

  16:34

  Loser zegt wat ?

 54. Nachash

  Dionne Stax en Rick Nieman / Dionne Stax en Pieter Jan Hagens
  of Dione Stax en Jort Kelder, keuze maken tussen de beste combi met de meeste onderlinge chemie. Inzetten in nieuw te ontwikkelen versie van het oude programma Jongbloed en Joosten van NPO/TROS.
  Dionne kan dan in elk geval vlieguren maken want zij kan dit ook, professioneel laten coachen door Jeroen Pauw !..

 55. Annoniemus

  Nooit de extreem linkse Moussaid op de plek van Jinek , dat gaat heel veel ellende opleveren !

 56. Ome Cor

  Maar die Dionne heeft altijd dezelfde monotone, emotieloze k**-stem en dito blik in de camera.

 57. critikast

  Gremdaat ofwel Paul Haenen, gaat graag door het leven als linksdenkend en links handelend persoon, maar schaamt er zich niet voor om zijn zakken te vullen met tv-spotjes. Zwak Haenen, een beetje links grachtengordeldier doet zoiets niet !

 58. Jaap

  Hij heeft gelijk. Inval tijdens zwangerschap Jinek was een verademing . Leuke allerte vrouw. En dat zegt een witte man.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.