Dominee Gremdaat bepleit in DWDD: ‘Nadia op Eva-slot’

Dominee Gremdaat, een alter ego van tv-maker Paul Haenen, begrijpt er niets van dat er zo veel namen rondzingen voor de opvolging van Eva Jinek op de late avond van NPO 1. Hij vindt dat Nadia Moussaid het gewoon moet worden. Dat bepleitte hij gisteren in zijn rubriek in De Wereld Draait Door. Gremdaat begrijpt niet waarom er allerlei opties besproken moeten worden, terwijl Moussaid zich al een keer uitstekend bewezen heeft als invaller van de naar RTL overgestapte talkshowhost.

Ook ‘dominee’ heeft de hele talkshowdiscussie meegekregen. “Wie volgt Jinek op? In januari 2020 begint Eva Jinek bij RTL 4 en zij laat een enorm gat achter op NPO 1. De vraag is: wie springt in het gat van Jinek? Jeroen Pauw wil niet, want dan concurreert hij met Eva, omdat zij juist zijn pupil is en hij haar dus eigenlijk een hele hoge kijkdichtheid gunt, maar wie dan wel?

Heel veel vrouwen en mannen ‘staan te dringen’, zegt hij. “Terwijl er maar één vrouw voor de hand ligt, namelijk Nadia Moussaid. Zij verving Jinek toen Eva in blijde verwachting was en zij deed dat voortreffelijk. Zij straalde rust, begrip, kennis en diepgang uit. Net wat je bij een talkshow nodig hebt.”

Iedereen zei: ‘Die vrouw moet zo gauw mogelijk een eigen talkshow hebben!’ En dames en heren, nu is het zo ver en zijn er ineens veel meer kandidaten en ook veel zonder enige ervaring, zonder warmte en zonder kennis.”

Het moet gewoon Moussaid worden, besluit hij. “Sommige mensen vonden haar zelfs beter dan Eva en ik soms eigenlijk ook wel.

Foto: BNNVARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen