Bram Krikke haalt op Televizier-gala uit naar Wendy

Radiotalent Bram Krikke heeft gisterenavond vlak voor het uitreiken van een prijs op het Gouden Televizier-Ring Gala op een vileine manier uitgehaald naar SBS 6-ster Wendy van Dijk. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Niet alleen bij de tv-kijker, maar ook in Hilversumse zelf kampt Van Dijk met haar imagoprobleem. De laatste rel rondom de presentatrice was de zogenoemde haattweet-rel: vanuit haar account werden haattweets over tv-collega Chantal Janzen geliket.

Eerst zou Van Dijk gehackt zijn en daarna was het opeens een ‘derde persoon’ die haar account zou hebben gebruikt. Talpa heeft nooit willen zeggen wie die derde persoon nou eigenlijk is.

Krikke kwam er gisteren tijdens het televisiefeest fijntjes op terug. Hij nodigde tv-sterren uit om lekker online content te gaan maken. “Veel leuker, alles kan, geen regels en als er toch iets in het verkeerde keelgat schiet, dan zeg je gewoon dat je bent gehackt. Toch, Wendy?

Het leidde tot rumoer in de zaal. Helaas nam de regie vrij willekeurig alleen Jaap Jongbloed in close-up. Hij maakte een gebaar alsof hij de grap een beetje flauw vond. Het gezicht van Chantal Janzen bleef helaas buiten beeld.

Tijdens de speech haalde Krikke ook nog uit naar het medium televisie als geheel. “Het is een enorme eer dat ik deze prijs mag uitreiken. Ik had voor de zekerheid nog even bij mijn ouders gevraagd wat televisie ook alweer was. Het schijnt vroeger ongelooflijk populair te zijn geweest. Je had reclameblokken en je kon dingen niet liken. Eigenlijk een soort YouTube met Down, zo kun je het eigenlijk wel zeggen. Maar toch een enorme eer en ja, wat een talent!

Verder stipte hij het succes van Eva Jinek aan. “Eva Jinek heeft de afgelopen tijd drie tv-hosts gesloopt in één jaar: Art, Humberto en Tan. Allemaal kapotgemaakt.”

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen