Bram Krikke haalt op Televizier-gala uit naar Wendy

Geplaatst op do 10 okt 2019 om 9:30

Radiotalent Bram Krikke heeft gisterenavond vlak voor het uitreiken van een prijs op het Gouden Televizier-Ring Gala op een vileine manier uitgehaald naar SBS 6-ster Wendy van Dijk. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Niet alleen bij de tv-kijker, maar ook in Hilversumse zelf kampt Van Dijk met haar imagoprobleem. De laatste rel rondom de presentatrice was de zogenoemde haattweet-rel: vanuit haar account werden haattweets over tv-collega Chantal Janzen geliket.

Eerst zou Van Dijk gehackt zijn en daarna was het opeens een ‘derde persoon’ die haar account zou hebben gebruikt. Talpa heeft nooit willen zeggen wie die derde persoon nou eigenlijk is.

Krikke kwam er gisteren tijdens het televisiefeest fijntjes op terug. Hij nodigde tv-sterren uit om lekker online content te gaan maken. “Veel leuker, alles kan, geen regels en als er toch iets in het verkeerde keelgat schiet, dan zeg je gewoon dat je bent gehackt. Toch, Wendy?

Het leidde tot rumoer in de zaal. Helaas nam de regie vrij willekeurig alleen Jaap Jongbloed in close-up. Hij maakte een gebaar alsof hij de grap een beetje flauw vond. Het gezicht van Chantal Janzen bleef helaas buiten beeld.

Tijdens de speech haalde Krikke ook nog uit naar het medium televisie als geheel. “Het is een enorme eer dat ik deze prijs mag uitreiken. Ik had voor de zekerheid nog even bij mijn ouders gevraagd wat televisie ook alweer was. Het schijnt vroeger ongelooflijk populair te zijn geweest. Je had reclameblokken en je kon dingen niet liken. Eigenlijk een soort YouTube met Down, zo kun je het eigenlijk wel zeggen. Maar toch een enorme eer en ja, wat een talent!

Verder stipte hij het succes van Eva Jinek aan. “Eva Jinek heeft de afgelopen tijd drie tv-hosts gesloopt in één jaar: Art, Humberto en Tan. Allemaal kapotgemaakt.”

Foto: AVROTROS
35 Reacties op “Bram Krikke haalt op Televizier-gala uit naar Wendy”


 1. Boris

  Toch weet deze Bram niet hoe snel hij moet happen op een aanbod om een tv-programma te maken. Toch nog de moeite waard blijkbaar.

 2. Sven L.

  Vind Krikke echt wel grappig, en een talent. Vond het wel onnodig om het vak zó op de hak te nemen terwijl Beau van Erven Dorens en André van Duin voor je zitten. Die mannen hebben echt wel iets gepresteerd op de tv. Iets wat Krikke nog maar moet zien te bereiken.

 3. René

  Bram was in ieder geval de beste Krikke van de week.

 4. Willem Ruis ( R.I.P. )

  Dat hebben we nu toch wel gehad, inderdaad een erg flauwe grap op de avond waarop Talpa Network dé grote winnaar werd !…..

  De tijden zijn veranderd,….
  Talpa NET5. Powered by LINDA. !…..

 5. o.p. lichter

  Familie van burgemeester Krikke ? Al met zo mislukt .

 6. Henk

  Was nogal pijnlijk, ik had inderdaad het gezicht van Chantal willen zien, die voelde zich waarschijnlijk ook ongemakkelijk.Vond Eva het nou leuk of dacht ze, ga fietsen man!Als Bram Krikke komt voelt iedereen zich ongemakkelijk….. Wendy???? Ik denk einde carrière, die heeft veel sympathie verloren.En ook helemaal zelf gedaan.

 7. Ronnie

  Terwijl meneer Krikke met z’n harses constant op TV te zien is. Beetje genant wel om dan zo’n opmerking te maken. Dit is iemand die nu even in beeld is, maar ook echt snel weer verdwijnt.

 8. Teun-Arie van der Geelen-Coppens

  Bram Krikke zeikt BN-ers af, dat zie je altijd bij iemand die geen talent heeft.
  Je weet niks dus maar je maar een bekende nederlanders belachelijk.

 9. Joost

  André van Duin was ook zichtbaar not amused. En terecht.

 10. Nicker

  Allemaal jankerds hier, brammetje heeft gewoon gelijk.

 11. Ouwe tak

  Allemaal huilebalken hier, niet huilen, brammetje heeft gelijk.

 12. Wendy

  Maar mijn zoon rijdt lekker gratis in een Canta!
  Dat kan Bram niet zeggen! ☺

 13. Huismaker

  Net aan het luisteren naar Plag – Radio1. “Welk grogramma heeft gewonnen” . Oftewel, bij dat plebs wil ik niet horen. Wat een toneelspeelster.

 14. Leo knots

  Arme Wendy. Ze is niet leuk, en het publiek is op haar uitgekeken. Nep nep en nog eens nep. Ooit zal blijken dat Geen Stijl wel gelijk had

 15. man pan

  Jezus christus, de schrijver van dit stukje moet solliciteren bij de Story of Prive.
  Benieuw hoe hij/zij de Roast van Comedy Central gaat beschrijven en elk grap dood analyseert als een serieus uitspraak.

 16. Rob

  Bram was geweldig. Sloeg de spijker op z’n kop.

 17. sukkel

  Bram Krikke heeft gelijk …..

 18. Ron

  Dat was ook een zeer sterke afsluiter van zijn betoog want verder vind ik deze blaag helemaal niets, maar dit was erg geestig. Jammer dat er niet meer van dit soort momentjes in zaten want wat namen alle aanwezigen zich weer serieus. Er kon geen lachje vanaf. Zeer pijnlijk elk jaar dat gala. Dat is tijdens grote evenementen in Amerika zoals bij de Oscars en Emmy’s toch wel even wat anders.

 19. StefanV

  Elk jaar staat er een stoorzender/sfeerverzieker uit deze categorie op het podium. Het gebeurt zo vaak dat het niet op toeval kan berusten. Kennelijk is het een vast onderdeel dat iemand het hele tv-wereldje even afzeikt en een paar sneren uitdeelt. Alles voor de kijkcijfers en wat extra media-aandacht.

 20. critikast

  Krikke….ik hoor de kliko al klikken !

 21. Cleo

  Ze voelen zich allemaal erg belangrijk bij de tv dus mooi om te zien hoe snorremans dat even onderuit haalde.

 22. Willem Ruis ( R.I.P. )

  Laat diegenen maar zeuren over hun ontevredenheid en geef ze kans en de ruimte om hun ongenoegen te uiten !….Maar treed corrigerend op als valse beschuldigingen worden gebruikt om hèt proces in zijn fundamenten te raken met als doel de verdere opbouw te verstoren en uiteindelijk tot stilstand te brengen !…..

  De tijden zijn veranderd, ….Talpa Network !….

 23. Corrie

  Een beetje tegendraadse mening zorgt voor reuring, maar dit was een tikkeltje respectloos en overbodig.

 24. Bart

  ER ZIJN ALTIJD AZIJNPISSERS, DIE BLIJF JE HOUDEN, MENSEN DIE ECHT OM JE GEVEN, VERTELLEN ALTIJD DE WAARHEID, MENSEN DIE GEEN MOER OM JE GEVEN PISSEN TOCH GRAAG

 25. Suzy Wang

  Klikke, je was geweldig.

 26. Teun-Arie van der Geelen-Coppens

  Met bloksnor is het net oom Adolf

 27. Mark

  Wanneer zal hij als typetje uit de kast komen. Is net als die Stefano Keyzers met z’n plaksnor…

 28. Bart

  Bram Krikke non talent met een grote mond. Moet ook altijd even dingen van vroeger naar beneden halen. Alsof het nu allemaal veel beter is. Vernieuwend is het in elk geval niet. Grap over Wendy was dan wel weer goed.

 29. Willem Ruis (R.I.P)

  De tijden zijn veranderd, ……Wendy doet er niet meer toe en Linda faalt op Net 5!

 30. Henk

  Ik had het idee dat velen het niet naar hun zin hadden deze avond. Eva, Chantal,André zaten erbij alsof ze liever thuis gebleven waren. Jan kreeg het ook te verduren. Het was saai,saai en saai.En iedereen wist de winnaar van de ring al, dus….Volgend jaar een halflege zaal.

 31. FlyingLotus

  “nieuwe renault clio, designed for living”

  Renault: passion for live

 32. De verdorvenheid in persoon

  @FlyingLotus
  Thu 10 Oct 2019 om 13:48

  Renault: passion for live?

  Als je de Engelse taal niet machtig bent, moet je dit soort onzinnige teksten achterwege laten, onnozelaar in het kwadraat..

 33. Jip

  Beetje zeiken op TV en over TV makers, maar wel zelf je zakken vullen bij Powned met een TV programma. Gisteren was dat te zien op NPO 3: 171.000 kijkers. Flop

 34. Bart

  @Henk Die zogenaamd mensen uit het vak zaten er ook weer behoorlijk saai bij allemaal. De show was ook weer niet heel denderend met een presentatieduo dat totaal geen chemie had. Die Rik van de Westerlaken kan zo’n show echt niet dragen. Dionne Stax met Herman van der Zandt was een beter duo geweest. Ook raar dat het er niet meer mensen van SBS6 waren terwijl er eindelijk weer eens een programma van deze zender genomineerd was. Waar was de Fam. de Mol? André had het niet zo naar zijn zin. Dit komt denk ik omdat het niet zo goed gaat met zijn partner.

 35. Kird

  Goed geintje man bram

  Kreeg je die gratis bij die ped ofielen snor van je ??

  Vloggers zijn echt te waardeloos voor woorden
  Stelletje Popie jopie aandachts junks 😴😴😴

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.