BN’ers zijn agressieve boeren helemaal beu

Bekende Nederlanders hebben het goed gehad met de protesterende boeren. Het gedrag dat maandag vertoond werd tijdens het protest in Groningen gaat alle perken te buiten. Dat laten ze weten op social media. Er verschenen op Facebook en Twitter veel filmpjes van het protest. Hierop was onder meer te zien hoe de deur van het provinciehuis werd vernield en er met tractors over hekken heen gereden werd. Eén van die hekken vloog zelfs bijna tegen een passerende fietser aan.

Dit gaat veel te ver, zegt Qmusic-dj Domien Verschuuren. “Dit is zo fucking gevaarlijk. Hier breng je mensenlevens letterlijk mee in gevaar. Jongens, toch. 😔

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink ergert zich ook aan de beelden van boeren die hooi in de brievenbus van het provinciehuis stoppen. “Uiteindelijk pak je hier natuurlijk niet de politici mee, maar mensen die net zo hard moeten werken als jij om dit weer op te ruimen.

Henrik-Willem Hofs, verslaggever bij de NOS, vindt de boeren vreselijk dom. “Zo breek je de goodwill wel af. Wat een domheid bij elkaar.

KINK-dj Michiel Veenstra merkt cynisch op: “Publieksvriendelijke acties…

En politiek journaliste Wouke van Scherrenburg: “Hoe verspeel je je krediet bij de bevolking.

Ook Claudia de Breij maakt zich druk. Zij retweet: “Dit is idioot… Hier hadden doden kunnen vallen.

BNNVARA-ster Tim Hofman vindt dat de boeren de plank misslaan. “Kolere, die fietser met die groene jas krijgt zowat dat hek op z’n kets.

En Halina Reijn retweet: “Krankzinnig. Wat een idioot.

Columniste Myrthe Hilkens: “De deuren van een democratisch huis molesteren om daarna binnen te vallen: geen rechtsstaat zou dat moeten tolereren. Beschamend hoe slap partijen reageren. Dan maar een paar zetels op de tocht hoor.

En 3FM-dj Mark van der Molen hoopt op karma voor de boer die bijna een hek tegen een fietser aanreed. “Paar stokslagen in z’n nekte van een ME’er, Daar zou ik wel een filmpje van willen.

De bewuste beelden:

Foto: Qmusic

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen