BN’ers zijn agressieve boeren helemaal beu

Geplaatst op di 15 okt 2019 om 10:00

Bekende Nederlanders hebben het goed gehad met de protesterende boeren. Het gedrag dat maandag vertoond werd tijdens het protest in Groningen gaat alle perken te buiten. Dat laten ze weten op social media. Er verschenen op Facebook en Twitter veel filmpjes van het protest. Hierop was onder meer te zien hoe de deur van het provinciehuis werd vernield en er met tractors over hekken heen gereden werd. Eén van die hekken vloog zelfs bijna tegen een passerende fietser aan.

Dit gaat veel te ver, zegt Qmusic-dj Domien Verschuuren. “Dit is zo fucking gevaarlijk. Hier breng je mensenlevens letterlijk mee in gevaar. Jongens, toch. 😔

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink ergert zich ook aan de beelden van boeren die hooi in de brievenbus van het provinciehuis stoppen. “Uiteindelijk pak je hier natuurlijk niet de politici mee, maar mensen die net zo hard moeten werken als jij om dit weer op te ruimen.

Henrik-Willem Hofs, verslaggever bij de NOS, vindt de boeren vreselijk dom. “Zo breek je de goodwill wel af. Wat een domheid bij elkaar.

KINK-dj Michiel Veenstra merkt cynisch op: “Publieksvriendelijke acties…

En politiek journaliste Wouke van Scherrenburg: “Hoe verspeel je je krediet bij de bevolking.

Ook Claudia de Breij maakt zich druk. Zij retweet: “Dit is idioot… Hier hadden doden kunnen vallen.

BNNVARA-ster Tim Hofman vindt dat de boeren de plank misslaan. “Kolere, die fietser met die groene jas krijgt zowat dat hek op z’n kets.

En Halina Reijn retweet: “Krankzinnig. Wat een idioot.

Columniste Myrthe Hilkens: “De deuren van een democratisch huis molesteren om daarna binnen te vallen: geen rechtsstaat zou dat moeten tolereren. Beschamend hoe slap partijen reageren. Dan maar een paar zetels op de tocht hoor.

En 3FM-dj Mark van der Molen hoopt op karma voor de boer die bijna een hek tegen een fietser aanreed. “Paar stokslagen in z’n nekte van een ME’er, Daar zou ik wel een filmpje van willen.

De bewuste beelden:

Foto: Qmusic
72 Reacties op “BN’ers zijn agressieve boeren helemaal beu”


 1. Bobby de Negerin

  En precies vanwege dat soort types grijpen de boeren naar actiemiddelen. Ze weten dat de elite als linksdraaiende soyalatte drinkende yogasnuivers niets om de boeren geven vanuit hun stedelijke villaatjes. Ze moeten voor zichzelf opkomen. Wat moeten ze dan doen als hun brood op het spel staat? De vergadertijger uithangen? Dit soort types snappen niet wat het betekent om machteloos te zijn en dat er nooit naar je geluisterd wordt. Zij staan immers altijd in het centrum van de aandacht. Bah!

 2. Jan

  Ach daar zijn de zogenaamde BN’ers weer die hun mondje roeren, ja boeren dat is in hun ogen toch minderwaardig volk? Vaak zijn het van die domme ganzen die van toeten noch blazen weten, maar meekletsen om er maar bij te horen. Nou ze zijn vaak totaal wereldvreemd, weten niet eens waar hun voedsel vandaan komt!

 3. Pegode

  Wow! wat Goeeeeeeed!
  Nu zal alles opgelost worden hoor!

 4. q8

  wat boeit dat ?
  die BNners hebben lekker kletsen,
  die hebben een uitkering met een gouden rand,
  van de zware subsidie ,
  of van onze boodschappen,
  misschien een idee,?? geen producten meer kopen waar
  op tv reclame voor word gemaakt

 5. Michel

  Ohoh…politiek correct ‘Amsterdam’ moet weer van zich laten horen… word eens wakker daar… zonder boeren kunnen jullie ook niet leven… al denken de meeste van jullie dat melk nog steeds uit de supermarkt komt…

 6. Michel

  Wat @Jan zegt!

  Dat maffe C garnituur BN-er die nog denken dat melk uit een fabriek komt en hun boodschapjes lekker bij de Marqt halen, maar zich niet verdiepen in de problemen van de boeren. Maar zich niet durven uitlaten over die klimaatgekkies.

  Maar goed, iedereen mag alles vinden. Maar MC vindt de mening van BN-ers blijkbaar een meerwaarde hebben en ik reageer daar weer op.

 7. Pro Du Cent

  Dat is mooi voor het evenwicht want veel boeren zijn de ongefundeerde BN-ers ook helemaal beu!

 8. zucht

  Zet die boer een hoofddoekje op en men spreekt van een aanslag.
  Niet te tolereren dit.

 9. Bo

  Sinds wanneer moeten acties publieksvriendelijk en gezellig? Stelt toch allemaal vrijwel niks voor. Hup de beuk erin.

 10. StefanV

  Ik vraag me af hoe veel van deze BN’ers ook verontwaardigd hebben getwitterd toen dierenrechtenactivisten een varkensstal in Boxtel bezet hielden. Alleen degenen die zich toen ook lieten horen, zijn nu geloofwaardig. De rest lijdt aan de nummer-1 beroepsziekte in Hilversum en wijde omstreken: selectieve verontwaardiging.

  En ja, geweld mag niet en hoort niet. Maar een geforceerde deur van een Provinciehuis vind ik persoonlijk een stukje minder erg dan de afslachting van Koeren die Erdogan in Noord-Syrië ongestoord kan uitvoeren. Onder meer omdat de Nederlandse en Europese politiek uitblinken in slapheid. Laat die BN’ers zich dáár maar wat drukker over maken.

 11. Magnus Dickendorfer

  Bekende Nederlanders, die neem je toch niet serieus?

 12. Zomaar

  Waren hoofdzakelijk opgeschoten plattelandsjongeren die eerst hadden voorgezopen in hun eigengemaakte zuipschuren.

 13. Pegode

  @ Zomaar
  Tue 15 Oct 2019 om 10:21
  Haha da’s een goeie!
  En ook herkenbaar in beeld, met die gladde wangetjes.

 14. Jan

  Ik zat nou net op de holle en lege commentaren van de holle en lege bn-ers te wachten….
  Hun intelligentieniveau is erg aan inflatie onderhevig…

 15. KING ALERT

  Zouden die boeren wel werken, al die tijd dat ze protesteren moet toch ingehaald worden, of krijgen ze daar die subsidies voor?

 16. Snake Charmer

  Aan de reacties te zien zitten op MC ook veel boeren.

  Hoe kun je dit achterlijke gedrag nou goedkeuren? Dat er geen gewonden zijn gevallen is echt een wonder nadat die gekke boer dat hek vernielde.

 17. Ad

  @StefanV
  Wat je eerste alinea betreft, de spijker op zijn kop!

 18. merel

  Zucht …… daar zijn ze weer. Gelukkig eten ze nooit, dus zij hebben de boeren niet nodig.

 19. Drenthse boy

  Wat weer een zinloos geklets …….bnners getver blijft lekker daar in het westen

 20. frans

  Links geneuzel bij de Zwarte Piet demonstratie hoor je ze helemaal niet en die Tim Hoffman moet helemaal zijn mond houden die wilde zelf ook op een agressieve manier een Huurbaas aanspreken
  Goed dat die man hem een paar raken klappen gaf..
  Over Claudia te Brei zullen we het maar niet hebben..Links volluk bah

 21. Manuela

  Het zijn altijd dezelfde schreeuwers in bn-er land.

 22. Ron

  Er gebeurd tenminste wel wat in het land. Fysiek protesteren, en dan bedoel ik niet wat er gisteren gebeurde bij de provinciehuizen maar echt lijfelijk aanwezig zijn om je punt te maken is altijd nog beter dan op Facebook of andere social media te gaan klagen over wat er mis is in dit land. Terug naar de jaren 80! De straat op.

 23. age

  Zie hier de reacties van onbekende Nederlanders, die nooit gevraagd zullen worden..
  en als je hun reacties leest begrijp je waarom niet…

 24. Huib

  Elke keer hetzelfde rijtje linkse bn-ers. Gelukkig hebben zij het niet voor het zeggen in Nederland en stemt de meerderheid van ons land rechts.

 25. zucht

  @Snake Charmer: de meeste reageerders hier reageren slechts vanuit hun allergie voor bekende Nederlanders. MC heeft dat weer heel goed geflikt, want ze weten dat daar veel commentaar op komt (= kassa!).
  Ze hebben, denk ik, niet naar het bijgevoegde filmpje gekeken. Iedereen die dit gedrag goedkeurt, is niet goed bij zijn hoofd.
  En ook heeft men niet in de gaten dat wij met z’n allen voor dit soort vernielingen opdraaien.

 26. Janneke

  Dat is weer de bekende arrogantie van iemand die denkt dat hij/zij veel beter en intelligenter is dan de mensen die buiten zijn/haar bubbel leven.

 27. zucht

  @Janneke: zoek Takkie, zoek…..!

 28. zeker weten

  de bekende nederlanders die veel geld krijgen in verhouding met wat zij presteren, hebben weer wat gevonden om aandacht te krijgen.
  Deze “harde werkers” moeten niet zo snel commentaar leveren op anderen

 29. Groot gelijk

  Die boeren moeten ophouden met hun gezeik. 45% van de stikstofuitstoot komt van de veehouderijen. Is de laatste jaren idioot toegenomen door de megastallen en voortwoekerende pluimvee- en varkenshouderij en nertsenfokkerijen. Meer dan de helft van de productie is voor de export, dus niet om Nederland te voeden, al suggereren de boeren dat graag. De bontindustrie is al helemaal niet voor de Nederlandse markt. Al die houders van die megastallen draaien miljoenenwinsten, en zijn geen zielige keuterboertjes, maar grote vervuilers. Steeds meer zieke mensen rond de varkensstallen en geitenhouderijen. Hoog tijd om de veehouderij keihard aan te pakken, en terug te brengen tot de omvang van twintig jaar terug. Het melkquotum moet ook zsm terug. Afschaffing daarvan heeft mede tot deze ellende geleid.

 30. Jan

  Die Halina Reijn is zelf wereldvreemd en weet niets wat er buiten haar eigen wereldje gebeurd. Iedereen had het de laatste weken over Chateau Meiland, maar mevrouw had er nog nooit van gehoord! Daaruit blijkt maar weer in wat voor klein wereldje zulke types leven.

 31. sleutel

  De boeren hebben gelijk. Eindelijk een volksdeel wat zichzelf laat horen.

 32. zucht

  Gelijk of ongelijk: Vernielingen of mensen pijn doen horen geen onderdeel te zijn van een demonstratie.

 33. Brick Randsteder

  Wat Groot Gelijk zegt hierboven. Laat die boeren maar lekker de tyfus krijgen en als ze het er niet mee eens zijn een democratische partij beginnen. Als iedereen die zijn zin wil hebben zich als randebielen gaat gedragen mogen ze van mij neergeknuppeld worden. Die boer in die tractor had met scherp op geschoten moeten worden. Is geen haar beter dan een salafist op een kerstmarkt

 34. Nick

  Wat apart, je hoort ze nooit na de zoveelste misstand uit allochtone hoek.

 35. Groot gelijk

  @Brick: Die boerenpartijen bestaan al. CU = boeren en vissers, CDA = boeren en bejaarden, VVD = boeren, bouwbedrijven en autoindustrie.

 36. Bart

  @Snake Charmer Tuurlijk is dat gedrag niet goed te keuren maar daar hebben we de bn’rtjes niet voor nodig om ons daar op te wijzen.

 37. Carolientje wil een man

  Gereformeerd-schijnheilige Carola Schouten stond er weer als eerste bij om de hete aardappel door te schuiven naar de provincies. Was even – how convenient – vergeten dat in het klimaatakkoord, dat zij trots naast Kwiebus stond te verkondigen, ook staat dat de Nederlandse veestapel minimaal gehalveerd moet worden. CU-draaikont.

 38. Jan

  De grootste linkse farizeeërs bevinden zich bij de ChristenUnie…
  Eén daarvan is Carola Schouten..

 39. Kevin de bedorven fipronilfrikandel

  ach bn’ers hebben makkelijk praten, die hebben hun miljoenen allang binnen geharkt toen ze hun ziel verkochten aan de satan, hardwerken en arbeid verrichten is hun vreemd, of je moet in een microfoon ouwehoeren hard werken vinden??

  Het enige wat bn’ers kunnen is “het beter weten”.

 40. RaymondVL

  Wacht ff, Domien Verschuuren zei je? Die uitermate slechte standaard radiojock die bleef geloven in de weg omhoog voor het gevallen 3FM? Die vervolgens een zak geld kreeg toegeworpen bij QMusic en meteen weg ging bij 3FM? De nepperd? En die gaat nu het boerenprotest vanaf zijn mengpaneeltje de maat nemen??? Hahaha, wat een loser!

 41. zucht

  @Bart: het is de Mediacourant die hier reacties van bn-ers op een rijtje zet. Daardoor krijg je de indruk dat zij allen weer zo nodig iets moeten zeggen.
  Maar wanneer je deze mensen niet volgt op sociale media, hoor of zie je ze niet.
  Mediacourant is net als de Story, maar dan iets meer provocerend.

 42. zucht

  @Bart: het is de MC die hier reacties van bn-ers op een rijtje zet. Daardoor krijg je de indruk dat zij allen weer zo nodig iets moeten zeggen.
  Maar wanneer je deze mensen niet volgt op sociale media, hoor of zie je ze niet.
  MC is net als de Story, maar dan iets meer provocerend.

 43. Kevin de bedorven fipronilfrikandel

  Het valt mij de laatste tijd op dat bn’ers vaak een sukkel hoofd hebben, vaak de lelijkste mensen van de klas die gepest worden enzo. Ben ik de enige of???

 44. Ron

  @RaymondVL: waarvan akte. Eens!

 45. 9

  @Kevin de bedoven fipronilfrikandel, ja je bent de enige. Je bent gewoon een zak die andere mensen de grond in boort om zelf nog wat te lijken. Zoals de mislukte geldgraaier Spijkerman. Succes met je ellendige carriere.

 46. Robson

  Ahh de hypocriete k.t BN ertjes hebben weer wat klagen, elke weekend worden er politieagenten en politiepaarden gemolesteerd door voetbal hooligans , waar zijn die BN ers dan , dan hoor je ze niet, te bang om zelf aangevallen te worden , nee maar nou is er een deur gemolesteerd en zijn de agenten aangevallen door stro , en volgens Hilversum , is het dan volledig ontspoort, nou nou het is wat , het wordt zolangzamerhand een zielige vertoning daar in Hilversum en oud zuid.

 47. Paul Lamote

  Het ontbreekt er nog maar aan dat Robin Martens de boeren de les komt lezen.

 48. Graafrex

  Groot – Groter – Grootst. Boeren zijn rupjes nooit genoeg, 20% van de boeren zijn milionair en dat te koste van het milieu – klimaat – en niet te vergeten dierenwelzijn.De goeie boeren niet te na gesproken.

 49. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Dankzij die boeren heeft heel Nederland te vreten.
  Niet dankzij de regering, die maakt het boeren steeds moeilijker, met mestquota, melkquota, stikstof-uitstoot, ammonia-uitstoot, steeds veranderend EU-beleid en ga zo maar door. Boeren hebben vaker gelijk. Maar ze krijgen het niet. Mooi dat ze nu hun gelijk komen opeisen. Steun de boer. Steun het gezonde verstand.
  En zap weg van die proletarische kut-dj’s die dit alles bagetelliseren. Die verdien geen aandacht.

 50. jaap knaap

  allemaal NON BN-ers die reageren.

  willen ook graag in het nieuws komen op social media
  verwende nesten zijn het, die geen armoede kennen.

 51. Maarten

  Iedereen weet toch dat boeren hartstikke dom zijn.
  Daarom word er ook vaak gezegd Domme boer!

 52. Hans

  @Maarten, dat was misschien heel vroeger zo toen een groot deel van de bevolking pachtboertje was of knecht.
  Tegenwoordig zijn boeren agrarische managers die niet alleen verstand moeten hebben van het agrarische gebeuren, maar ook van techniek, administratie, milieu, ict en economie. Veelzijdige alleskunners dus.

 53. Lennart

  #teamboeren

 54. John

  Boeren moeten niet ophouden met zeiken.
  Boeren moeten opstaan en opkomen voor het blijven bestaan
  Van boeren.
  Met al de regels waar boeren aan moeten voldoen kost het hun de kop.
  Het zijn harde werkers, en ik praat uit ervaring.
  Toen ik t filmpje zag dacht ik net als iedereen, dit is niet de bedoeling
  Je brengt mensen levens in gevaar.
  Ik hoop dat de boer een paar lekke banden opliep en schade aan z’n tractor.
  Boeren blijf bewust bij wat je doet, en denk om de veiligheid van omstanders en aan die van jezelf. Succes met de actie s

 55. Annoniemus

  Dat is makkelijk scoren voor de Starfuckers die zich bn’ers durven te noemen !!!!!!

 56. Kevin de bedorven fipronilfrikandel

  Volgens mij heb ik 9, die kennelijk namens heel NL spreekt, boos gemaakt jongens.

  Ooeeeehhhhhh

 57. anoniem

  Toch wordt er door de overheid beter geluisterd naar agressieve boeren, dan vreedzame klimaatdemonstranten..

 58. Kevin de bedorven fipronilfrikandel

  Dat heb ik gezien Anoniem…

  Een of andere minister roeptoeterd leuk over het Malieveld dat de veestapel niet gehalveerd hoeft te worden en vervolgens staat er doodleuk de volgende dag in de krant dat dat wel gaat gebeuren; dat is echt gewoon keihard uitdagen en aansturen naar een klasse en of burger oorlog. Ik sta iniedergeval aan de kant vd boeren mocht het zover komen….

  Ik ben die lui in Den-Haag zo verschrikkelijk beu; echt een belediging voor mijn verstandelijke vermogens die vossenstreken van hun.

 59. ano@niem.nl

  Het zijn de LINKSE BNN’ers die het weer beu zijn, want we leggen even de focus op een tweetal boeren in Groningen die uit hun plaat gaan en niet op al die andere normale boeren. Kortom de norm is opeens de 0,1 meegereisde boer en niet de 99,9 nette boeren die zich netjes aan de regels hielden. Waarom? Omdat de milieugekkies en klimaatdrammers langzamerhand in een hoek worden gedrukt en bang zijn dat het over is met hun gelul omdat Nederland door krijgt dat we veel te ver naar een kant aan het doorslaan zijn die 95% van de Nederlanders niet wil.

  We hebben hetzelfde gezien met de zwarte pietendiscussie wanneer links niet kan winnen komen er opeens bekende Nederlanders die hun linkse zegje gaan doen.

 60. Supertrashhh

  Geef alle boeren geen koeien maar hoeren.

 61. anoniem

  @Kevin de bedorven fipronilfrikandel: Bij elke verandering heb je voor en tegenstanders. Onze democratie zal uiteindelijk bepalen welke kant we opgaan. En ik hoop maar dat men verstandige besluiten neemt. Tegenwoordig bouwen ook geen hunebedden meer.. Nederland heeft een tijdje voorop gelopen in onze moderne wereld, maar we beginnen bijna net zo gek te worden als de Amerikanen.. ;-)

 62. aammehoela

  Geloof echt dat we moeten doen aan het veranderen van het klimaat, maar als je hoort wat ze nou echt aan stikstof uitstoten. Zeker in vergelijking met andere landen, dan denk ik toch echt dat er andere maatregelen nodig zijn. Sowieso moet het Europees en wereldwijd geregeld worden. Bossen bij planten en niet onnodig al die bomen omkappen. Zeker in de omgeving Winterswijk waar al veel weidegrond aan de natuur is teruggegeven is het onbegrijpelijk dat de boeren daar zo meteen helemaal niets meer mogen. Neen, ook links denkende mensen hebben wel degelijk problemen met het feit om boeren aan te pakken. En oh ja, ik ben wel voor het behoud van Zwarte Piet.

 63. anoniem

  Het zou de overheid sieren als de lasten van de mileumaatregelen, eerlijk en sociaal worden verdeeld in ons land. Maar ik ben van mening dat ze nodig zijn. En ik ben volgens mij niet de enige die er zo over denkt.. :-)

 64. Nederland vervuiler

  @aammehoela: de stikstofuitstoot in Nederland is ook in vergelijking met andere landen torenhoog. Op satellietbeelden zie je in Europa als de grootste vieze gebieden: Nederland, België, Roergebied, Povlakte, Londen en Barcelona.

 65. Nederland vervuiler

  anoniem: In Nederland wordt de stikstofdepositie (niet hetzelfde als uitstoot) voor 45% veroorzaakt door de veestapel/boerenbedrijven, ruim 30% komt uit de buurlanden, 6% van het autoverkeer, en ook grote percentages van de industrie in de havengebieden van Rotterdam en Amsterdam en kolencentrales. “Eerlijk en sociaal verdelen” is dus flauwekul. Verreweh het meest effectief is het aanpakken van de veestapel. Een kleine bijrol in de vorm van aanpakken van het autoverkeer (overigens komt vrijwel alle stikstof daar van diesels), scheepvaart (alleen stookolie en diesel), sluiten kolencentrales en schoner maken van de industrie, waarbij de raffinaderijen in Rotterdam en de Hoogovens ook een mooie rol kunnen vervullen. Alle overige maatregelen, zoals aanpak van de luchtvaart: zet geen zoden aan de dijk. Daar wordt onze natuur niet schoner van. Koop dan liever geen producten meer uit onze buurlanden. Want Duitsland en België vervuilen onze natuur.

 66. ”VeronicaDoet@?....Beter!“;

  En Nederland is die zeurende die t y f u s BN’ers zat..

 67. BertRoermond

  mwahaha,,,,ik sta juist 110% achter de boeren, en ik sta met alle liefde een hele middag in de file als beroepschauffeur, want ze hebben volkomen gelijk. En sterker nog, ik begin er hard aan te denken om met hen mee te gaan doen. En dat het in grunn uit de hand is gelopen is ook zeer begrijpelijk..daar hebben ze om de industrie en woningbouwers tegemoet te komen de boeren nog harder in hun reet genaaid met die verzonnen stikstofnormen. Ik snap de frustratie heel erg goed. Jongens ga zo door, al steken jullie Den Haag in de fik, ik en de vele andere -gewone- Nederlanders staan achter jullie. de grenzen zijn bereikt.

 68. Kevin de bedorven fipronilfrikandel

  Hoe komt men aan die ideeen dat “wij” als mens de redders van de natuur zijn? Wat een arrogante gedachte… De mens is onderdeel van de natuur en zal door het minste geringste uitgeroeid worden en de natuur groeit gewoon verder zonder de mens.

  Het gaat die arrogante “groenen” niet om de natuur er spelen hier overduidelijk andere belangen, en als dat niet zo is hebben ze echt alle connectie met de realiteit verloren.

 69. Cor Netto

  Myrthe Hilkens vergeet even dat de deuren van een écht democratisch huis zouden openstaan.

 70. Fliperdeflap

  Bners? Wat is dat dan?

 71. Henk Wijnhove

  De dubbele moraal van de BN’ers. Wedden dat ze zullen zwijgen over de echte agressie die gisteren plaatsvond tussen Turken en Koerden. Ze zijn zo voorspelbaar.

 72. Ben

  B9eren op tv terwijl wij die zendtijd hebben. De grond in boren. Aldus de “bekende” nederlanders. Wie????? Dominique…..wat is dat voor een idioot. Luuk ikkink ………nog zo’n nobody.
  BOEREN ZIJN DE NIEUWE EN ECHTE TV-HELDEN.
  TREKKERVERZET PRACHTIG!!!!
  BOYCOTTEN DIE ZOGENAAMDE FATSOENSRAKKERS!!!
  NIET MEER KIJKEN/LUISTEREN NAAR DIT TUIG!!!!
  Blijf met je POTEN VAN ONZE BOEREN AF!!!
  Boycot de zaken die hier reclame uitzenden. Koop er niets meer.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.