Wendy van Dijk: ‘Lastig om mijn imago te keren’

Er is in Hilversum waarschijnlijk niemand met een groter imagoprobleem dan Wendy van Dijk. Ze heeft in haar beginjaren bij SBS 6 maar liefst vier keer de Zilveren Televizier-Ster gewonnen, maar na haar overstap naar RTL 4 heeft ze die prijs nooit meer mogen ophalen. Het is dan ook hét moment waarop het misging met haar: ze lag in bed met de baas, Erland Galjaard, en dat leidt niet alleen bij de tv, maar in vrijwel élke organisatie tot scheve ogen. Het is nooit meer goedgekomen.

Galjaard heeft van zichzelf al een arrogante houding en Van Dijk ging daar langzaam in mee. Op een gegeven moment begonnen ze zich als het keizerspaar van RTL te gedragen en deelden ze mooie functies uit aan goede vrienden als Thijs Römer en Ronald Molendijk.

Bovendien had Van Dijk eerste keuze bij het uitdelen van programma’s. Zo claimde ze de presentatie van Wie Ben Ik, gaf ze zelf toe, en mocht ze álle edities van The Voice presenteren. Ook kreeg ze met Moordvrouw haar eigen dramaserie, maar toen Galjaard weg was bij RTL, kon ze haar klappertjespistool direct weer inleveren.

Wat Erland en Wendy vooral heeft genekt is hun zeer chagrijnige en vijandige houding jegens de pers. Dat nekt nu ook Talpa, waar ze naartoe zijn overgestapt. Sinds de komst van Erland en Wendy is het imago van Talpa en SBS 6 behoorlijk verslechterd. Helemaal toen Wendy begon te strooien met een rijkeluiscanta en een baantje bij Shownieuws voor haar zoontje Sem.

Of zoals Angela de Jong het vorige week verwoordde: “Ik denk dat heel veel mensen er doorheen prikken wat haar imago is, namelijk leuk, gezellig, lief en heel gezond, en de Wendy die erachter zit.

Chagrijnig in de media, maar ondertussen wel een lachende-mensenblad uitgeven. Ongeloofwaardig, vindt men. En daar komen al die cocaïnegeruchten nog bovenop.

Chantal

Het lijkt erop dat de mensen Wendy van Dijk niet echt meer vertrouwen. Hoewel de SBS 6-ster bij hoog en laag beweert dat zij niet degene is die zaterdag de haattweets over Chantal Janzen heeft geliket – ze claimt dat een ‘derde persoon’ dat heeft gedaan – zijn er veel mensen die dat in twijfel trekken.

Wat worden er toch veel twitter-accounts gehackt :)”, zegt een cynische Wierd Duk bijvoorbeeld. En Lammert de Bruin van EenVandaag: “Oh ja, gehackt wat vervelend. Uitgerekend weer door een hacker die alleen maar Chantal haattweets liked. Zul je net zien.

VICE-journalist Michel Doodeman: “Beangstigend idee dat er ergens ter wereld een hackerscollectief is dat zich richt op het ontwrichten van de Nederlandse samenleving door Wendy van Dijk en Chantal Janzen tegen elkaar op te zetten.”

3FM-dj Herman Hofman: “Als ik grafisch wat sterker was had ik een ’twitter fuck up flow chart’ getekend waar alles uiteindelijk bij ‘ja nee ik was gehackt’ uitkomt op een grappige manier. Maar dat ben ik niet dus je moet het hiermee doen.

En het management van Chantal Janzen zelf: “Chantal en Wendy hebben altijd prettig contact/samengewerkt dus ze hoopt dat Wendy inderdaad gehackt is.

Imago

Zelf realiseert Van Dijk zich ook wel dat ze met een imagoprobleem kampt, bleek zondag in De Perstribune op NPO Radio 1. “Wat ik moeilijk vind is dat als mensen oordelen terwijl ze je niet persoonlijk kennen. Ik zit niet zo in elkaar. Ik oordeel pas over iemand als ik iemand echt zelf heb ontmoet. Ik geloof niet in verhalen over, of ‘hear, say’. Dat is echt mijn overtuiging. Dat blijf ik moeilijk vinden.”

Mensen creëren een bepaald beeld van jou, maar dat doet de media ook, dus voor je het weet gaan de mensen of de media er zelf mee aan de haal en dat valt bijna niet in te halen. Dan is het imagotechnisch best heel lastig om dat dan te keren ofzo. Ik denk dat je heel dicht bij jezelf moet blijven en je kan niet meer doen dan je best.

Lees ook:
Wendy van Dijk liket haatberichten over Chantal Janzen (zondag)
Wendy na twittermisbruik: ‘Ik ben niet gehackt’ (zondag)
Shownieuws denkt dat Chantal niet blij is met Wendy (vandaag)
Ron Vergouwen: ‘Had Wendy een slok teveel op?’ (vandaag)

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen