Wendy van Dijk: ‘Lastig om mijn imago te keren’

Geplaatst op ma 09 sep 2019 om 12:15

Er is in Hilversum waarschijnlijk niemand met een groter imagoprobleem dan Wendy van Dijk. Ze heeft in haar beginjaren bij SBS 6 maar liefst vier keer de Zilveren Televizier-Ster gewonnen, maar na haar overstap naar RTL 4 heeft ze die prijs nooit meer mogen ophalen. Het is dan ook hét moment waarop het misging met haar: ze lag in bed met de baas, Erland Galjaard, en dat leidt niet alleen bij de tv, maar in vrijwel élke organisatie tot scheve ogen. Het is nooit meer goedgekomen.

Galjaard heeft van zichzelf al een arrogante houding en Van Dijk ging daar langzaam in mee. Op een gegeven moment begonnen ze zich als het keizerspaar van RTL te gedragen en deelden ze mooie functies uit aan goede vrienden als Thijs Römer en Ronald Molendijk.

Bovendien had Van Dijk eerste keuze bij het uitdelen van programma’s. Zo claimde ze de presentatie van Wie Ben Ik, gaf ze zelf toe, en mocht ze álle edities van The Voice presenteren. Ook kreeg ze met Moordvrouw haar eigen dramaserie, maar toen Galjaard weg was bij RTL, kon ze haar klappertjespistool direct weer inleveren.

Wat Erland en Wendy vooral heeft genekt is hun zeer chagrijnige en vijandige houding jegens de pers. Dat nekt nu ook Talpa, waar ze naartoe zijn overgestapt. Sinds de komst van Erland en Wendy is het imago van Talpa en SBS 6 behoorlijk verslechterd. Helemaal toen Wendy begon te strooien met een rijkeluiscanta en een baantje bij Shownieuws voor haar zoontje Sem.

Of zoals Angela de Jong het vorige week verwoordde: “Ik denk dat heel veel mensen er doorheen prikken wat haar imago is, namelijk leuk, gezellig, lief en heel gezond, en de Wendy die erachter zit.

Chagrijnig in de media, maar ondertussen wel een lachende-mensenblad uitgeven. Ongeloofwaardig, vindt men. En daar komen al die cocaïnegeruchten nog bovenop.

Chantal

Het lijkt erop dat de mensen Wendy van Dijk niet echt meer vertrouwen. Hoewel de SBS 6-ster bij hoog en laag beweert dat zij niet degene is die zaterdag de haattweets over Chantal Janzen heeft geliket – ze claimt dat een ‘derde persoon’ dat heeft gedaan – zijn er veel mensen die dat in twijfel trekken.

Wat worden er toch veel twitter-accounts gehackt :)”, zegt een cynische Wierd Duk bijvoorbeeld. En Lammert de Bruin van EenVandaag: “Oh ja, gehackt wat vervelend. Uitgerekend weer door een hacker die alleen maar Chantal haattweets liked. Zul je net zien.

VICE-journalist Michel Doodeman: “Beangstigend idee dat er ergens ter wereld een hackerscollectief is dat zich richt op het ontwrichten van de Nederlandse samenleving door Wendy van Dijk en Chantal Janzen tegen elkaar op te zetten.”

3FM-dj Herman Hofman: “Als ik grafisch wat sterker was had ik een ‘twitter fuck up flow chart’ getekend waar alles uiteindelijk bij ‘ja nee ik was gehackt’ uitkomt op een grappige manier. Maar dat ben ik niet dus je moet het hiermee doen.

En het management van Chantal Janzen zelf: “Chantal en Wendy hebben altijd prettig contact/samengewerkt dus ze hoopt dat Wendy inderdaad gehackt is.

Imago

Zelf realiseert Van Dijk zich ook wel dat ze met een imagoprobleem kampt, bleek zondag in De Perstribune op NPO Radio 1. “Wat ik moeilijk vind is dat als mensen oordelen terwijl ze je niet persoonlijk kennen. Ik zit niet zo in elkaar. Ik oordeel pas over iemand als ik iemand echt zelf heb ontmoet. Ik geloof niet in verhalen over, of ‘hear, say’. Dat is echt mijn overtuiging. Dat blijf ik moeilijk vinden.”

Mensen creëren een bepaald beeld van jou, maar dat doet de media ook, dus voor je het weet gaan de mensen of de media er zelf mee aan de haal en dat valt bijna niet in te halen. Dan is het imagotechnisch best heel lastig om dat dan te keren ofzo. Ik denk dat je heel dicht bij jezelf moet blijven en je kan niet meer doen dan je best.

Lees ook:
Wendy van Dijk liket haatberichten over Chantal Janzen (zondag)
Wendy na twittermisbruik: ‘Ik ben niet gehackt’ (zondag)
Shownieuws denkt dat Chantal niet blij is met Wendy (vandaag)
Ron Vergouwen: ‘Had Wendy een slok teveel op?’ (vandaag)

Foto: KRO-NCRV
66 Reacties op “Wendy van Dijk: ‘Lastig om mijn imago te keren’”


 1. Bas

  Jullie vergeten de affaire met de personal trainer van de Disk of hoe heette dat ding ook alweer….

 2. Hagenaartje

  Denk dat deze slechte komediante ook een drugs- en drankprobleem heeft.

 3. Remco Terhorst

  “Ik oordeel pas over iemand als ik iemand echt zelf heb ontmoet. Ik geloof niet in verhalen over, of ‘hear, say’. Dat is echt mijn overtuiging. Dat blijf ik moeilijk vinden.”

  Maar verder wilde ze een dikke vrouw (een niet nadergenoemde Angela de Jong) in elkaar slaan.

 4. Ad Visser

  Verwendy is ook bar slecht door de communicatie meisjes van Talpa in de markt gezet.
  Als ik Talpa was zou ik de bezem door deze afdeling halen.

  Los van de communicatiebegeleiding heet Verwendy enorme gedragsproblemen. Hiervoor is eveneens begeleidt voor nodig

 5. Nuchtere Nico

  Wat een idioot grote wenkbrauwen. Superlelijk ook dat ze zo donker zijn. Zeker met dat geblondeerde haar.

 6. Gerard Cocks

  Wat krijgt die bottenzak een ouwe kop. En dan dat ontevreden snuitje.

 7. No. 14

  Zal niet lang duren voordat Wendy weer “Over de Rooie” gaat…
  Ze heeft zich naar boven geneu… en bij SBS6 zal ze zich weer naar beneden…

 8. anoniem

  wendy

  is een vervelend vrouw met veel rimpels

  waarom denk je dat ze door het leven gaat en zal gaan

  altijd als een gescheiden vrouw

  al trouw je tien keer weer

  daar aan kun je zien

  dat ze niet 100 % is in der hoofd

  overhaalbaar

  geld/drugs/drank maakt haar kapot

  terwijl ze niet zo was

  zeg me wie je vrienden zijn en ik zeg je wie je bent

  jammer, mooie meisje, mooie stem, mooi over komen vroeger, mooie figuur,

  ze is verdwaald

  GOD help haar

  onze poppetje wendy

  wendy wen liever 1 vogel in de hand

 9. Boy

  Ze heeft een punt wat betreft social media. Maar aan de andere kant hebben mensen nu eenmaal een mening en die gaat soms veel te ver en zegt ook wat over de mensen die wat posten. Daarom kan je er maar beter op een luchtige manier mee omgaan. Van Dijk kan dit niet en laat haar off camera persoonlijkheid teveel doorschemeren om het vervolgens te ontkennen en bij iedereen neer te leggen. Kijk hoe Beau met Angela omging afgelopen vrijdag. Inhoudelijke kritiek op iets geven mag en dat mogen wij als kijker ook. Het publiek is inderdaad Wendy moe. Ik denk als ze meer zichzelf zou zijn , zoals ze off screen is mensen hier meer respect voor kunnen opbrengen. Maar daar is het nu te laat voor.

 10. Slanki

  Mensen hebben nu eenmaal weinig met dat neppe gedoe en die door Erland Gladjakker uitgewoonde snollenkop van der.

 11. Hermann Boring

  Wendy was gelukkiger geweest als ze gewoon nog op de markt spijkerbroeken had staan te verkopen.

 12. Elm

  Ouch… dit is wel een heel vernietigend artikel over Wendy. Maar wel geheel terecht.

 13. G.ossip

  Als de kijkers je de rug toekeren is dat vaak ook definitief,groot deel heeft zij natuurlijk aan haar zelf te danken,ik zou als ik haar was mijn verlies nemen en gaan genieten van het gezin e.d. buiten de schijnwerpers blijven.

 14. Mokski

  Ik denk dat Wendy 2 twitter accounts heeft en zich heeft vergist in welke ze aan het gebruiken was. Ze dacht dat ze op haar anonieme zat te twitteren maar dat bleek haar officiële wendy_ushi account te zijn. De rest is geschiedenis.

 15. Pauline

  Als ik de foto hier vergelijk met haar kop van gisteren in Flirty dancing weet ik zeker dat het een grote schijnvertoning was met acteurs, Instagram filters en een eeuwig jong willen blijven Wendy wat helaas mislukt is en waar iedereen doorheen prikt. Kortom geen gunfactor en daar zorgt ze helemaal zelf voor.

 16. Rob

  Alle opmerkingen over haar uiterlijk zijn ongepast en discriminerend. Typisch dat zulke dingen altijd over vrouwen worden gezegd/geschreven, maar bijna nooit over mannen. Misselijkmakend.

 17. snuifje

  Heee Wendy, mensen creëren een beeld van jou op basis van wat zij zien. En wat zij zien is niet echt, niet oprecht en niet lief. Snap je?

 18. Rob

  Ik vind wel dat ze een snor heeft. Zie foto.

 19. rekhan

  wendy

  is je wenkbrauw

  ook getatoeerd

  wendy en chantal

  laat me morgen niet horen / lezen dat jullie

  sex. zijn misbruikt

  als mijn zoon met jullie

  thuis zou komen

  nooit never noenka

  1 keer en daarna tot ziens!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ploffff kippetjes…..

 20. sukkel

  Wij f is totaal gestoord …wil alleen maar aandacht zielig voor dr kindjes

 21. Helda

  Jullie vinden het alleen maar leuk om iemand helemaal af te branden zodat je jezelf wat beter kan voelen want jullie maken zelf helemaal niks mee.

 22. Helda

  En ik hou jullie verantwoordelijk als Wendy straks zelfmoord pleegt!

 23. Boy

  @rob de opmerkingen rondom het uiterlijk zeggen meer iets over de mensen die dit posten dan over van Dijk’s uiterlijk. Er zijn ook genoeg on topic inhoudelijke posts.

 24. Geilneef

  Ze moet terug naar haar roots,pindakaas uit mensen hun bilnaad likken

 25. Kaatje

  Ze heeft dit gedoe allemaal over zichzelf afgeroepen. En het is grote onzin dat je iemand echt moet kennen en dan ook persoonlijk om er iets van te vinden. wat dacht je van Andre van Duin of Henny Huisman, nog steeds zeer geliefd bij een groot publiek maar die kennen deze mensen toch ook alleen van de televisie? Het scherm is meedogenloos hard en de kijkers zijn door Wendy heen geprikt met haar gedrag en dat betaald zich nu uit in negativieteit.

 26. john

  wegwezen met die trien.

 27. E!

  Media-courant de aller leukste krant

 28. Bart

  Dat imagoprobleem heeft ze zeker. Iets waar je een jaar of 20 geleden nog wel vanaf kon komen maar tegenwoordig niet meer. Gaat niet meer goed komen met van Dijk. Al gaat zie elke dag Hart in Aktie doen bij SBS6. Ze vind het lastig om te keren en je kan dan niet meer dan dan je best. Wat ook kan is het accepteren, er mee stoppen en een baan buiten de media zoeken.

 29. aldus

  Wendy zou zo snel als mogelijk haar twitter account moeten stoppen en niet meer in de publiciteit treden en Erland moet hetzelfde doen en dat eens 2 jaar volhouden. Maar met de Wendy van haar kan dat niet en het zijn alleen de hele sterke benen die de constante aandacht kunnen dragen (Chantal en Linda). Nee ze is niet aan de coke, nee ze heeft geen verhouding met Disc man en het killen van ‘Moordvrouw’ was al besloten toen Erland er nog was. Dus ja het grootste deel van de bagger die over haar uitgestort wordt is onzin, roddel en laster. Onder andere door allerlei lieden die menen op deze site dingen over haar te roepen die totaal niet waar zijn. Nee ik vind Wendy niet leuk en bovendien een matige presentatrice maar doe eens normaal. Als je iets alleen maar van horen zeggen hebt of napraat, hou dan is je mond dicht. Scheelt ook meer dan de helft van alle onzin op deze site.

 30. Sjors

  Triest hoe hier wordt gereageerd.

 31. CASPER

  Wendy is echt nog steeds een knappe vrouw.

 32. FlyingLotus

  Ze is wel lekker slank, zou haar wel als derde erbij willen hebben.

 33. #NPO kijker - maandag#

  Wendy zonder botox is veel aantrekkelijker dan Chantal met botox
  Angela de Jong heeft geen botox nodig. Misschien als ze eens 30 kilo gaat afvallen.

  Wat was Angela vanochtend bij WNL en op de radio weer goedkoop personen aan het afzeiken.

 34. Remi

  Is de “derde” persoon al in beeld ?!?

 35. Lize

  Volgens Wendy haar twitter zit ze nog steeds bij RTL 4.. Ze is echt pr-ramp voor Talpa, nu al..

 36. Boy

  @bart een combinatie van een imago probleem en talent. Probleem is dat van Dijk als de girl next door werd neergezet , maar dat niet was en door de jaren heen minder en minder geworden is. Talent heeft ze als presentatrice (op locatie) en Ushi maar omdat ze continu door de mand valt betreffende haar good girl imago had ze veel meer zichzelf moeten zijn en dan hadden mensen dit gepikt. Gordon heeft het tegenovergestelde. Die is wel zichzelf maar naar mijn smaak
  , zeker als presentator weinig talent, dan werkt dit ook niet. Olcay , ook een voorbeeld van iemand met geen presentatie of interview
  Talent maar wel zichzelf. Soms komen deze mensen behoorlijk ver maar die tijd is zoals je zegt voorbij. Jezelf zijn en talent hebben is waar mensen behoefte aan hebben. Wake up hilversum!

 37. robb

  Wat word dit opgeklopt ,Wendy ziet er goed uit Chantal ook toch hebben ze een probleem hoe ze zich moeten gedragen ,ik vind Chantal een plastic pop niet echt ,Linda heeft dat niet ze blijft het zelfde en heeft geen sterren gedrag dat maakt haar ook de beste die we hebben.

 38. thepat

  laat Wendy toch.. het is niet slim wat er gedaan is..
  maar jongens kom op niet zo negatief.

  en mevrouw de jong wees ook is wat positief. wees is trost wat we hebben in nl mooie tv mensen vinden het boeiend..
  tv kijken is ontspanning

 39. Coca Cola

  Die wenkbrouwen! Het klijkt wel of ze 2 snorren boven haar ogen heeft hangen. Dat ziet er toch niet uit??

 40. Joris de P.

  Haar karakter is ook al jaren gehakt.

 41. Pepsi Cola

  Ze leek ook wel ziek. Wendy brandde uit het scherm zo veel kleur

 42. Even anoniem

  Ik als ex-deelnemer van X-Factor kan bevestigen dat Wendy erg arrogant en nep is. Martijn daarintegen was wél oprecht.

  Wendy komt met een chagrijnig gezicht naast je zitten, roept tegen het camera personeel dat ze degene met wie ik was (waar ze naast stond) uit beeld moet (kpon ze ook direct vragen), en als de camera aangaat komt daar opeens de vrolijke en meelevende Wendy tevoorschijn.

  Het grappige was ook dat vele andere kandidaten haar ook voor de gein nadeden. “Oh, een camera, …….haaaaaaai”

  Nee, leuk is anders. Ze was overins niet de enige die onwijs nep was, Eric van Thijn was ook super raar.

 43. Anja

  Is het de nationale haal Wendy haar kop eraf dag vandaag ?.

 44. Rachel Polak

  Hou toch op over Wendy haar uiterlijk…….Misschien is ze wel heel erg ziek zonder dat ze het (nog) weet en dat ze daarom er zo oud en uitgemergeld uit ziet…..

 45. Zonder Naam

  @Pepsi Cola – Zo ziet ze er altijd uit. Helaas. Blond staat niet bij die eeuwig doorbakken kleur.

 46. Mark

  Wendy vind ik een voorbeeld van een vieze oude vrouw die zich gedraagt als een zwakbegaafd schoolmeisje.

 47. Over de coke

  Wendy is en blijft een marktvrouwtje.
  Bijzonder ordinair en talentloos.

 48. UitHetVak

  De Wendy van TV “ imago “ is niet de echte. Wendy.
  Meer kan ik er niet over kwijt.

 49. Boy

  @evenanoniem dat klopt inderdaad. But hey thats tv ;)

 50. Lariekoek

  Er zijn wel heel veel mensen jaloers op Wendy en dus willen ze haar figuurlijk doormidden zagen!

 51. robb

  ik wil anja noeken heel hard

 52. Guttegut

  Ik zou eerst eens wat eten Wendy

 53. Yoho

  In bladenland heeft men al jaren een pesthekel aan haar. Met haar domme hetze tegen de ‘negatieve’ pers maakte ze geen vrienden.

 54. Iemand

  Opmerkingen over haar uiterlijk zijn niet relevant.. Wendy loopt tegen de 50 dus tsja..wat kan zij eraan doen. Haar persoonlijkheid daarentegen mist een spiegel. Als zij beweert dat zij dicht bij zichzelf blijft dan is er iets mis met de zelfkennis.

 55. Mdvrvries

  Tijd om Over De Rooie terug te brengen op tv

 56. Mart

  ik denk dat Dotan hierachter zit?

 57. Dominee Bonk

  De Dijk moet terug naar de markt, trainingspakken verkopen

 58. By the way

  ‘Mijn imago is lastig te keren’? Je imago wordt toch bepaald door hoe je op de mensen overkomt? Dat heb je vooral zelf in de hand met je zichtbare gedrag.

  Oftewel, doe je best, Wendy.

 59. A.M.

  Nou ik ben benieuwd of Wendy al deze reacties leest, daar zal ze niet vrolijk van worden!

 60. Johnny👀

  Die dikke pad Martijn Krabbé belt haar om de reacties voor te lezen.

 61. rudolfo

  Wie is Herman Hofman?

 62. Er ist wieder da

  Wendy moet Frits bellen, kunnen ze samen zuipen…

 63. Poes

  Hoe komen jullie erbij dat Wendy snuift dat geloof ik niet

 64. Har De Pie Mel

  Heb een keer een bukkake feest daar gehad

 65. Ben

  Ze is niet alleen nep maar ook nog dom, irritant, misplaatst arrogant en niet te vertrouwen. Haar imago positief draaien is niet lastig het is gewoon een mission impossibel!!! En ze heeft er zelf om gevraagd. En can het imago snuifje komt ze ook niet meer af.

 66. Leo knots

  Verwendy van Dijk

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.