Rob Geus is AD’s favoriete Robinson-kandidaat

Geplaatst op ma 02 sep 2019 om 8:30

Dennis Jansen, die een column in het AD heeft over Expeditie Robinson, ziet Rob Geus dit jaar als zijn favoriete kandidaat in het realityprogramma. De vroegere keurmeester van SBS 6 is dit jaar een van de bekendste deelnemers en hij vervult zijn rol met verve, vindt de journalist. “Wel fijn dat Rob -‘man, man, man’- Geus (‘Ik ga hier even niet op de hygiëne letten’) erbij zit. Nu al mijn favoriet. Wat kan hij heerlijk balen, boos zijn en zich ergeren. Ook dat is Robinson“, schrijft Jansen.

Geus zorgt voor een beetje lucht in het programma, vindt Jansen. “Hij zorgt in elk geval voor een beetje humor. Zijn teamgenoten teleurgesteld en ziek van de nederlaag. Hij: ‘Hey, ik zie daar een aap?’ ‘Waar?’ ‘Geintje, joh’.

Een paar maanden geleden mocht Jansen voor het AD naar de Filipijnen om een reportage te maken over het productieproces van Expeditie Robinson. Daar heeft hij behoorlijk respect gekregen voor de makers.

Die hebben het niet veel zwaarder dan kandidaten als Geus, zegt hij. “Ik zag daar ware helden. De cameraman, geluidsman en verslaggever die de kandidaten twaalf, dertien uur per dag op de voet moesten volgen. In de zee, in de modder, in de jungle en in de brandende zon.

De rubriek Expeditie Jansen kunt u lezen op de website van het AD.

Foto: RTL, Martijn van Gelder
15 Reacties op “Rob Geus is AD’s favoriete Robinson-kandidaat”


 1. Paolo

  En Geus doet alles om een beetje bekend te blijven. Het is werkelijk een ‘ lulletje rozenwater’.

 2. Albert Verlinken

  Ik denk dat iedereen al snel gillend gek wordt op Geus en hem de eerste de beste kans eruit stemmen!

 3. Bart

  @Albert Verlinken Er kan niet op hem gestemd worden. Hij zit samen met 3 anderen op Duivelseiland.

  Ik denk dat het wel vermakelijk is om Rob Geus in actie te zien op zo’n eiland maar dat hij bij de kijker verre van favoriet zal zijn. Ik denk verder dat RTL hem gaat binnenhalen met De Smaakpolitie of een variant hierop voor RTL5.

 4. Mediapark

  De grote revalidatie was natuurlijk Berdien Steunfluit. Werd al onwel na een corpulent ontbijt en 4 uur durende bootreis. En dan moet het echte afzien nog beginnen. Je zag haar om haar heenkijken “Waar zijn die caravans nou? En wat heeft Martine van Os in ’t echt een ongelofelijk brede bek”. Maar goed toen werd ze laatste bij de proef (een beetje fluiter kan toch wel een vuurtje aanblazen?). En weer 4 terug op de boot en opgevouwen in econemy? Nee, dat trok ze niet en het fluitje euh lampje ging uit. Maar goed. In de korte preview van komende afldvering: Berdien in oma-badpak wadend in water. Net bejaardenzwemmen op dinsdagochtend.

 5. Michel

  Een verkeerde keus…. Een of andere YouTuber van RTL gaat winnen…Dit om de ‘nieuwe media’ bij RTL meer aandacht te geven…

 6. Jeroen

  Toen ik de beelden van Roy zag, van zijn eigen realityshow, dacht ik: geef die jongen toch zijn show weer terug bij RTL 5. Past prima en kost geen fluit.

  Het was altijd erg vermakelijk.

 7. Smulpaap

  Geus is top deze keer!

 8. Mink Vaillant

  @mediapark schreef “En wat heeft Martine van Os in ‘t echt een ongelofelijk brede bek”. Hahaha, geniaal.

 9. Sabine

  Sinds ik aflevering van Rambam heb gezien paar jaar geleden (waarin Rob Geus wordt ontmaskerd als corrupt), vind ik hem geen knip voor de neus meer waard!

 10. JohanV

  Leuke man die Geus.

 11. lvs2015

  Rob Geus doet inderdaad alleen maar mee voor het geld, meer niet. Ken Geus nog dat hij in de toenmalige Bajabeachclub elke vrijdag/zaterdagavond rondhing en bij elke komende festiviteit aldaar zich zelf als hygiëne inspecteur aanbood terwijl ik wist dat Rob op dat moment als gewone kok bij het Oude van Dagen sjieke zorgcentrum voor hele welgestelde Kralingse vrouwen , Essenburg , in de keuken werkte maar volgens zijn collega’s aldaar in de keuken elke keer zegde dat hij zo snel mogelijk beroemd wilde worden i.p.v. kok te blijven .

 12. Blondje

  @lvs2015
  Slecht Nederlands zeg.
  Maar je punt is?

 13. anoniem

  Rob wanneer komt een nieuwe hoofd redacteur bij AD

  wat weet je van de duurste auto van de zaak rijder van AD

  en is dat nodig

  ik schrijf over het milieuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.

 14. Tim H

  Geus is voor mij reden om vooral niet te kijken.

 15. Dennis

  Lol, dit is de grootste sukkel die erbij zit. Maakt zich ook meteen geliefd. “Kijk, een aap!” Iedereen kijken. “Grapje. Je we moeten de sfeer erin houden jongens, kom op!” Nee, daar maak je vrienden mee.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.