Merel Westrik weg bij RTL, geen Van Peperstratentje

Geplaatst op wo 04 sep 2019 om 8:30

Merel Westrik heeft dinsdagavond afscheid genomen van de kijkers van RTL Nieuws, zonder daarbij in huilen uit te barsten en met een piepstemmetje te spreken, in de volksmond ook wel een Toine van Peperstratentje genoemd. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Westrik had zich juist voorgenomen om vrolijk afscheid te nemen en dat deed ze dan ook. “We gaan het droog houden, want het is goed gebruik altijd om het nieuws vrolijk af te sluiten“, aldus de presentatrice.

RTL Nieuws heeft altijd een vrolijk slotonderwerp om de kijker met een goed gevoel de rest van de avond in te sturen. “Dat doen we al jarenlang, dat is een traditie en dat gaan we ook vanavond gewoon doen. Ik heb hier namelijk 5,5 jaar echt een fantastische baan gehad.”

De presentatrice kijkt terug op een mooie periode. “We hebben verdrietige momenten met elkaar gedeeld, pijnlijke momenten en heftig nieuws, maar ook heel veel mooi en hoopvol nieuws. We hebben ook ongelooflijk hard met elkaar mogen lachen en ik vond het een eer om het te doen. Dat had toch niemand kunnen denken dat ik ooit het RTL Nieuws zou presenteren.”

Het is geen afscheid, meent Westrik. “Ik blijf het RTL Nieuws altijd kijken en dat moet u ook vooral blijven doen. Ik ben gewoon een enorme bofkont geweest dat al die fantastische journalisten jarenlang mijn collega’s mochten zijn. Een hele goede avond en tot weerziens.

Net5

De reden dat Westrik opstapt bij RTL Nieuws is haar nieuwe uitdaging bij Talpa Network. Ze wordt daar hét gezicht van Net5, dat sinds dit seizoen Linda de Mol als creatief directeur heeft. Haar belangrijkste klus wordt een heuse vrouwentalkshow met De Mol als vaste gast.

Doodeng aan de ene kant, maar super veel zin in aan de andere kant. Ik hoop dat het een heel mooi nieuw avontuur wordt“, zei Westrik eerder op de avond in RTL Boulevard.

Het is nog niet bekend vanaf wanneer de Net5-talkshow te zien is.

Foto: RTL
13 Reacties op “Merel Westrik weg bij RTL, geen Van Peperstratentje”


 1. Wessel

  Eerste uitzending 16 oktober

 2. Ralf

  Waarom verwachten ze dan dat ze in tranen zou uitbarsten. Ze heeft het half 8 nieuws niet echt lang gedaan. En ze spelen bij het RTL nieuws toch altijd 2e viool. Het 8 uur journaal blijft toch het hoogst haalbare wat je in journalistiek Nederland kunt halen op de tv.

 3. Jantien Visser

  Ik wens Merel alle geluk in haar vrouwentalkshow. Ikzelf ben onderhand wel klaar met al die talkshows. Gewoonweg teveel van het goede en daarom zie je soms de meest nikserige onderwerpen langskomen.

 4. Dr phil

  Wie volgt haar op

 5. GW

  Classy vrouw die op een classy manier afscheid neemt.

 6. hermanus

  talkshow waarin de zoveelste BN-er in het zoveelste praatprogramma op een zender waar de doelgroep (vrouwen) weinig naar kijkt.

  Wens haar veel succes, maar heb er een hard hoofd in.

 7. Peter

  Zo Merel, nu even een jaartje cashen bij Net5 en dan weer terug naar NPO of RTL, anders is je carrière voorbij en kan je kindjes gaan uitpoepen.

 8. anonymous

  Wens Merel veel succes bij Net5 maar vrees dat ze de verkeerde keuze heeft
  genaajt en dat haar carrière voorbij is nu.

 9. Arie

  @Rolf. Eens het 8 uur journaal is het hoogst haalbare op journaal en actualiteitengebied maar niet het meest betrouwbare of objectieve.
  Qua betrouwbaarheid en objectiviteit doet RTL Nieuws het daadwerkelijk beter.

 10. kijker

  Zonde dat zo’n vrouw naar Talpa gaat over een jaar heeft zij geen werk meer.

 11. FlyingLotus

  Zou mereltje graag zien huilen, voor meer. Veel meer.

 12. Ketjap

  Wie gaat haar nu opvolgen?

 13. Bamischijf

  @Ketjap ; d’r zusje Kirsten Westrik. Zij is nu nieuwslezeres bij AT5

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.