Merel Westrik weg bij RTL, geen Van Peperstratentje

Merel Westrik heeft dinsdagavond afscheid genomen van de kijkers van RTL Nieuws, zonder daarbij in huilen uit te barsten en met een piepstemmetje te spreken, in de volksmond ook wel een Toine van Peperstratentje genoemd. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Westrik had zich juist voorgenomen om vrolijk afscheid te nemen en dat deed ze dan ook. “We gaan het droog houden, want het is goed gebruik altijd om het nieuws vrolijk af te sluiten“, aldus de presentatrice.

RTL Nieuws heeft altijd een vrolijk slotonderwerp om de kijker met een goed gevoel de rest van de avond in te sturen. “Dat doen we al jarenlang, dat is een traditie en dat gaan we ook vanavond gewoon doen. Ik heb hier namelijk 5,5 jaar echt een fantastische baan gehad.”

De presentatrice kijkt terug op een mooie periode. “We hebben verdrietige momenten met elkaar gedeeld, pijnlijke momenten en heftig nieuws, maar ook heel veel mooi en hoopvol nieuws. We hebben ook ongelooflijk hard met elkaar mogen lachen en ik vond het een eer om het te doen. Dat had toch niemand kunnen denken dat ik ooit het RTL Nieuws zou presenteren.”

Het is geen afscheid, meent Westrik. “Ik blijf het RTL Nieuws altijd kijken en dat moet u ook vooral blijven doen. Ik ben gewoon een enorme bofkont geweest dat al die fantastische journalisten jarenlang mijn collega’s mochten zijn. Een hele goede avond en tot weerziens.

Net5

De reden dat Westrik opstapt bij RTL Nieuws is haar nieuwe uitdaging bij Talpa Network. Ze wordt daar hét gezicht van Net5, dat sinds dit seizoen Linda de Mol als creatief directeur heeft. Haar belangrijkste klus wordt een heuse vrouwentalkshow met De Mol als vaste gast.

Doodeng aan de ene kant, maar super veel zin in aan de andere kant. Ik hoop dat het een heel mooi nieuw avontuur wordt“, zei Westrik eerder op de avond in RTL Boulevard.

Het is nog niet bekend vanaf wanneer de Net5-talkshow te zien is.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen