Jort gevraagd als opvolger Jinek, Pauw positief

Jort Kelder is net als Fidan Ekiz gepolst voor de opvolging van Eva Jinek op de late avond van NPO 1. Hij wijst er echter op dat er heel wat mensen zijn benaderd. Dat is te lezen in het AD. Jinek maakt de overstap naar RTL 4 en daardoor valt er een gat van zes maanden op de late avond van NPO 1. De publieke omroep is flink om zich heen aan het kijken en heeft naast Ekiz ook Kelder gepolst. “Ja, ik ben gepolst. Net als héél veel anderen, hoor“, aldus de 55-jarige presentator, vaste gast van Jinek.

Kelder wijst erop dat deze job wel erg veeleisend is. “Vragen of je late night wilt doen, is eigenlijk een aanbod om iemands leven te verwoesten. Stel, Fidan Ekiz zegt ja. Dan neem ik aan dat de NPO betaalt voor het weeshuis waar haar kind terechtkomt.

Jeroen Pauw, de overgebleven latenightster van NPO 1, ziet wel wat in Ekiz en Kelder. “Ik zou zelf als het deze namen zijn dan eerder aan een duo denken. Misschien is dan Jort en Fidan nog wel leuk. Dan heb je mensen die wel verschillend zijn“, zegt hij bij BNR.

Heeft hij nog een ander idee? “Ik denk zelf ook weleens aan Erik Dijkstra met Frank Evenblij. Ik heb van hen wel het gevoel dat zij een soort Barend & Van Dorp-achtige types zouden kunnen zijn. Zij hebben wel iets leuks samen en kennen elkaar goed. Er zit ook een soort engagement bij.

Lees ook: Jort Kelder wijt Eva-exit aan ‘kinderachtig salaris’ (21 september)

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen