John trots op succes SBS 6, vindt Wendy tegenvallen

John de Mol vindt het geweldig dat zijn zender SBS 6 het ineens zo goed doen. Op de meeste avonden is hij RTL 4 de baas op prime time en dat stemt hem zeer tevreden. Dat liet hij gisteren blijken in De Wereld Draait Door. Gastheer Matthijs van Nieuwkerk feliciteerde De Mol met zijn kijkcijfersucces. “Het gaat niet slecht met SBS 6, hè?“, merkte hij op. De beroemde mediamiljardair daarop: “Nee, als ik de afgelopen jaren terugkijk is dit wel een van de leukste maanden geweest.”

Van Nieuwkerk: “Godsallemachtig, ineens loopt het. Jij doet niets anders dan dit bestuderen. Wat gebeurt hier nou eigenlijk dat je op dit moment een beetje aan de winnende hand bent ten opzichte van RTL 4? Je bent een beetje on top of.”

De Mol: “Nou, ik denk dat ik dat wel een beetje moet positioneren. Ik denk dat wij nog steeds kilometers achterliggen op RTL. Die hebben echt een grote voorsprong. Toen ik SBS overnam heb ik geconstateerd dat de vorige eigenaar – laat ik het vriendelijk zeggen – er niet echt in geïnvesteerd had.”

Zelf heeft De Mol wél de portemonnee getrokken. “Er zaten dus een hoop foute plekken in de organisatie een het duurt gewoon lang voordat je het allemaal hebt opgelost. We zitten nu in een fase – met de komst van Erland en van Marco – dat er paar televisievisionairs nu een klein jaartje aan het werk zijn. Daar pluk je nu de eerste vruchten van. Het begint zich nu uit te betalen.

Toch lukt niet álles. Wendy van Dijk weet de kijker met Flirty Dancing niet echt te bekoren. Als Miljoenenjacht op zondag is afgelopen, zapt tweederde weg zodra Wendy in beeld komt.

De Mol: “Qua kijkcijfers valt het ietsje tegen. Ietsje, let op de nuancering. Het is wel een timeslot waarin je concurreert met sport op Nederland 1. Het programma an sich is fantastisch. Ik vind het echt een fantastisch programma, dus daar gaan we ook zeker mee door. Het moet even een kans krijgen, het moet even groeien.”

Foto: SBS

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Paul de Leeuw ligt behoorlijk onder vuur als presentator van Op1. Moet hij blijven of wieberen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in februari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen