Jeroen Pauw: ‘NPO heeft me niet benaderd voor winter’

De NPO heeft Jeroen Pauw nog niet benaderd om in januari nog even te blijven zitten met zijn late talkshow op NPO 1. Dat heeft de presentator vrijdag gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Eigenlijk zou Eva Jinek in januari zoals altijd weer het stokje van Pauw overnemen, maar nu verhuist zij in die maand naar RTL 4. Jinek is een kijkcijferkanon en de NPO zit met een behoorlijk probleem, want wie is capabel genoeg om de kijker vanaf januari op het eerste net te houden?

Veel tv-watchers, inclusief mediamiljardair John de Mol, denken dat de NPO er het beste aan zou doen om Pauw te verzoeken om nog even te blijven zitten. Het zou een pikante concurrentiestrijd opleveren tussen Pauw en Jinek.

Pauw is er nog niet voor gevraagd. “Dat weet ik niet. Het verzoek heeft mij nog niet bereikt. Als ze het zouden vragen, dan weet ik dat niet.”

Waar twijfelt hij over? Over het aantal redactieleden dat overstapt naar RTL 4. “Het heeft te maken met één belangrijke kwestie en dat is dat Eva en ik een redactie hebben die ongeveer hetzelfde is. De vraag is hoe zich dat de komende weken ontwikkelt. Zit ik de komende weken op een redactie waar elke dag als ik binnenkom er weer één minder zit? Dat kan natuurlijk. Je moet in elk geval als je een strijd aangaat zelf het gevoel hebben: kan ik die strijd op een aardige en sympathieke manier aan en is er een kans om dat goed te doen?

Pauw sluit niet uit dat zijn redactie dermate afzwakt, dat hij het niet aandurft om in januari te blijven zitten. “Als bijvoorbeeld een redactie er niet meer is of er voor een groot gedeelte niet meer is of de eindredacteur het niet meer wil doen, dan zie ik mij daar ook niet in m’n eentje tussen al die lege bureaus elke dag naar mijn werk gaan.”

En als de redactie even sterk blijft? “Ja, als me dat gevraagd zou worden dan zou ik dat willen overwegen, maar het is niet van mij. Het tijdslot is voor die drie maanden voor mij, maar daarna is het van de KRO-NCRV.”

De NPO zou toch niet moeten denken in omroeppolitiek, maar in de beste man op de beste plek? “Dat zou ik ook denken, ja.”

Tot slot: zit hij zelf ook te denken aan een commerciële overstap? “Ja, dat weet ik niet. Ik spreek vaak met de commerciëlen omdat ik een bedrijfje heb, maar voorlopig dit jaar niet.”

Gelukkig voor de commerciëlen duurt het jaar nog maar drie maanden.

Pauw keert vanavond terug op de buis, om 23.00 uur op NPO 1.

Lees ook:
Waarschijnlijk concurrentiestrijd Eva – Jeroen op komst (vorige week)
Pauw sluit niet uit dat hij Jinek-concurrent wordt (vorige week)
John de Mol rekent op talkshowoorlog Pauw en Jinek (vorige week)
Beau vraagt Pauw: ‘Ga jij rechtstreeks tegenover Jinek?’ (vorige week)
Veronica Inside adviseert NPO verlenging van Pauw (vandaag)

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen