Britt wilde eigenlijk nooit meer voor Talpa werken

Britt Dekker was eigenlijk van plan om nooit meer voor Talpa te werken na een negatieve ervaring in het verleden. Het paard dat ze van John de Mol in bruikleen heeft gekregen trok haar over de streep. Dat heeft de presentatrice vrijdag gezegd in De Wereld Draait Door. Dekker maakt vooral programma’s voor AvroTros, maar gaat nu ook voor Talpa aan de slag. “Ik kreeg al twee jaar lang in mijn telefoon berichten of ik wat wilde doen voor Talpa. Ik zei steeds: ‘Nee‘”, legt ze uit.

Die ‘nee’ van Britt werd niet zomaar geaccepteerd. “En dan kreeg ik daarna: ‘Ja, maar John wil het.’ Dan dacht ik: ja, ik wil ook weleens wat. Ik zei gewoon steeds nee en heel toevallig kwam afgelopen december Erland bij mij op stal en toen hadden we het een beetje over werk.”

Britt wist toen nog niet dat Erland Galjaard bij Talpa zat. “Ik zei: ‘Ja, ik werk voor AvroTros en ik ben super blij daar en RTL vind ik ook een mooi bedrijf.’ En ik heb ook ooit bij Talpa gewerkt, maar daar had ik niet zo’n goede ervaring, dus ik zei: ‘Ja, dat wil ik nooit meer.’ Toen zei ik op een gegeven moment voor de grap: ‘Tenzij ik dit paard krijg, dan zou ik het wel doen.’ Toen was nog helemaal niet bekend dat hij daar zou gaan werken, want dat mocht nog niet zeg maar. Toen zei hij: ‘Weet je bij wie ik zit vanavond? Bij John. Mag ik dit zeggen?’ Dus ik zei: ‘Ja hoor tuurlijk.‘”

Zo gezegd, zo gedaan. “Ik dacht: dat gaat toch nooit gebeuren. Diezelfde avond belde ‘ie, van: ‘Kun je even langskomen op het kantoor bij mij en John?’ Toen dacht ik: o jé. Toen wilde ik daarheen rijden, maar er gebeurde een megagroot ongeluk op de A1, waardoor ik veertig minuten te laat kwam. Toen heb ik bijna huilend Erland opgebeld, want ik dacht: ik kan echt niet veertig minuten te laat bij John komen. Ik zo van: ‘Laat het paard maar zitten, ik keer wel om!’ Toen zei ‘ie van: ‘Rij toch maar door!‘”

Uiteindelijk kwam Britt toch aan bij Talpa. “Toen kwam ik gelijk met Linda de Mol aanrijden, want die had eigenlijk op dat moment al een afspraak met John over dat dat ze daar ging werken. Zij zat in een ander kamertje te wachten en toen dacht ik: nu zit ik er, nu heb ik dertig minuten de tijd en nu moet ik het regelen. Toen is het gelukt.”

Haar eerste programma is de documentaireserie Opgezadeld met Britt, gemaakt door Annette van Trigt. “Er zit wel zeg maar iemand tussen Annet en Talpa, want Annet wil ook gewoon vrijheid hebben en geen gezeik van de zender, dus er zit iemand tussen ons. Wij willen gewoon heel graag maken wat we leuk vinden. Toevallig was ik gisteren een kaasstengeltje eten met John de Mol, hij heeft al een paar beelden gezien en hij was blij. Ik was bij Ik Hou Van Holland en daar was hij ook.”

Het wordt niet SBS-achtig, aldus Britt. “Ja, ik zeg steeds tegen Annet: ‘NPO 2, NPO 2!’ Gewoon klasse willen we en dat mag.”

Britt wil haar belofte om programma’s te maken voor Talpa zo snel mogelijk inlossen, zodat ze daarna aan de slag kan met haar paard. “Het was even net te duur voor één programma, dus ik snapte ook wel dat er nog wat bij moest komen. Daar zijn we nu een beetje naar aan het kijken, maar gelukkig staat er wel in mijn contract dat ik overal nee op mag zeggen. Dat ik niet ineens op oudejaarsavond moet moppentappen met Jeroen van der Boom ofzo.”

Opgezadeld met Britt is vanaf 21 oktober te zien op SBS 6.

Foto: BNNVARA

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen