Britt Dekker ziet zichzelf niet als nieuwe Linda de Mol

Britt Dekker denkt niet dat ze het in zich heeft om op termijn uit te groeien tot de nieuwe Linda de Mol. “Dat sowieso niet, er is maar één Linda. Ik denk dat ik nog lang moet oefenen om ooit een grote show te mogen presenteren“, zegt ze in gesprek met NU.nl. Met dat oefenen is Dekker nu begonnen, want zaterdag ging haar eerste studioshow in première: Britts Beestenbende. “De doelgroep is kleiner dan bij veel andere studioprogramma’s, dus je kunt een beetje in de luwte oefenen.”

Om diezelfde reden maakt ze zich ook niet druk om de kijkcijfers. Gelukkig maar, want met 62.000 kijkers en 2,5 procent marktaandeel zijn die niet om over naar huis te schrijven. “Ik heb geen stress over kijkcijfers, het lijkt me een ontzettend vervelende obsessie om daar dag en nacht mee bezig te zijn.”

Het gaat Dekker niet om de kijkcijfers. Haar basis heeft ze nu met haar eigen paardenkanaal op YouTube. “Ik doe alleen nog maar dingen op televisie die ik écht leuk vind.

Hoewel Britts Beestenbende daar ook toe behoort, was ze wel behoorlijk nerveus tijdens de opnames. “Ik had van binnen heel veel stress. De hele studio zit vol met publiek en ik heb nooit eerder met autocue gewerkt, dat heb ik allemaal moeten leren.

Het was zenuwslopend, besluit Dekker in het gesprek met Nu.nl. “In je ooghoek zie je de AVROTROS-bazen zitten en dan wil je het natuurlijk zo goed mogelijk doen.

Foto: Ruud Baan

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen