Brecht van Hulten stopt na negen jaar met Kassa

Brecht van Hulten stopt na negen jaar als presentator van Kassa. Ze vindt het tijd voor iets nieuws. Dat laat haar omroep BNNVARA vandaag weten. Van Hulten wil haar horizon verbreden. “Ik heb het erg naar m’n zin gehad bij Kassa. Het is een belangrijk programma en het wordt gemaakt door een ijzersterk team van geweldige mensen. Ik ben dankbaar dat ik daar al die jaren onderdeel van mocht uitmaken. Maar nu is het tijd voor een nieuwe stap“, aldus de presentatrice in een reactie.

Wat wil ze gaan doen? “Ik wil me blijven ontwikkelen, en er zijn nog zoveel mooie dingen in het leven waar ik in geïnteresseerd ben. Daar wil ik nu meer aandacht aan geven.

Daarbij smaakte niet alleen de documentaire die ze eerder over balletdanser Sergei Polunin maakte naar meer. “Ik ben bezig met nieuwe programma-ideeën, maar heb stiekem ook al mijn hele leven het theater in gewild – of misschien komt er wel een boek. Ik heb meerdere pannetjes op het vuur.

Gert-Jan Hox, Directeur Content van BNNVARA, zegt: “We willen Brecht bedanken voor de ruim 8 seizoenen dat ze Kassa presenteerde. In ons NPO1-programma dat opkomt voor de kleine consument, kruiste Brecht vaak de degens met directeuren en woordvoerders van grote, kapitaalkrachtige bedrijven. Dat is op live televisie, voor gemiddeld meer dan een miljoen kijkers, een grote opgave.”

Maar Brecht was altijd op de hoogte, niet bang om scherpe vragen te stellen en de verbinding tussen de studio en het kijkerspubliek te leggen. Mede door haar is Kassa nog altijd een ijzersterk merk. Daar zijn we Brecht dankbaar voor.

Brecht is eind december voor het laatst te zien in Kassa. BNNVARA maakt binnenkort bekend wie haar opvolger wordt. Mogelijk gaat het om Amber Kortzorg, die haar eerder dit jaar wekenlang verving toen ze een hersenschudding had.

Foto: BNNVARA, Taco Smit

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen