Bizar: enorme angstcultuur achter schermen GTST

Geplaatst op zo 08 sep 2019 om 15:30

Goede Tijden Slechte Tijden is al een tijdje in het nieuws vanwege de treurige verhaallijnen en de nog ernstigere kijkcijfers: de soapserie is nu twee weken terug van zijn zomerstop en de kijkcijfers zijn lager dan ooit. In de eerste week keken er gemiddeld 660.000 mensen, in de tweede week 614.000. Inmiddels is het zelfs zo erg dat Lingo op SBS 6 af en toe méér kijkers trekt. Is de serie nog te redden? Het lijkt er niet op, want achter de schermen blijkt het één grote toestand te zijn.

De Nieuwe Revu heeft een artikel geschreven met de kop ‘De tijd van onbezorgdheid is voorbij’ (overigens al anderhalve week geleden, maar er was heel veel Angela de Jong-nieuws), en daaruit blijkt dat er een ware angstcultuur heerst bij EndemolShine’s GTST. Ralph Schippers, die van 2011 tot 2018 dialoogschrijver was, doet een boekje open.

Wie het hele schokkende verhaal wil lezen kan terecht bij Blendle, maar in een notendop komt het op het volgende neer: de dialoogschrijvers van GTST gaan elke vrijdag – als ze hun script inleveren – door een hel. “Ik vond dat altijd het ergste moment van de week.”

Bij GTST blijken ze niet zo van het stimuleren en de opbouwende kritiek te zijn, want schrijvers krijgen steevast neerbuigende rapportjes. “Het voelt alsof je weer op de lagere school zit. Wat voor ellende zal ik dit keer over me uitgestort krijgen?

Een anonieme schrijver zegt het volgende: “Je wilt niet weten hoe ongelooflijk onbeschoft je behandeld wordt door de eindredactie. In je gezicht poeslief doen en dan achter je rug aan de projectleiding melden dat ze weer heel veel werk aan je script hadden.”

En weer een ander: “Je wordt bij GTST beloond als je iemand verklikt. Maar niemand trekt zijn mond open; er heerst hier een angstcultuur. Iedereen is bang voor zijn baan en daarom pikt iedereen alles.”

Als je naar GTST kijkt zou je het niet zeggen, maar de scenario’s gaan achter de schermen door vijf fases heen. De eerste is die van de dialoogschrijver. Die krijgt vervolgens een rapport, waarna er een tweede versie moet komen. Vervolgens doet de eindredactie er zijn plasje over, dan gaat de boel naar hoofdschrijver Pia Blanco en aan het eind geeft uitvoerend producent Rohan Gottschalk zijn goedkeuring.

Schippers: “De dialoogschrijvers kunnen dus elke week drie keer commentaar op hun werk krijgen. Ik heb er velen enthousiast zien komen en murw geslagen weer zien gaan.”

Het namen en shamen is zelfs zo erg dat er bij GTST zelfs is nagedacht over ‘een Stasi-achtig systeem’ waarmee men ‘tot op de lettergreep nauwkeurig kon zien wat er in elk stadium aan de scenario’s was gedaan’. “En vooral door wie, uiteraard.”

Komt het nog goed?

Schippers vraagt zich af of het ooit nog goed kan komen met GTST. “De kern van het team bestaat uit veertigers, vijftigers en zestigers die er al jaren, sommige zelfs decennia, zitten.

Zij moeten GTST weer fris gaan maken. “Kan dat verwacht worden van deze schrijvers op leeftijd? Het hoofd drama van Endemol, dat zich nooit vertoont bij de serie, heeft er blijkbaar nog steeds vertrouwen in.”

Als de verhalen al niet goed zijn en de scenaristen continu onder maximale spanning worden gezet, hoe komen er dan ooit nog goede scripts? En hoe komen er zonder goede scripts ooit nog goede af leveringen?

Zelf is Schippers ontslagen, toen hij ‘financiële malversaties ontdekte waardoor de schrijvers benadeeld werden’. “Pia Blanco zorgde ervoor dat mijn contract niet werd verlengd en ik kon vertrekken. Want je moet wel je plaats kennen bij GTST. Anders maken ze je kapot.”

Erik de Vogel

Dat probeerde Pia Blanco ook bijna te doen bij GTST-acteur Erik de Vogel. Er staat in de Nieuwe Revu een vrij hilarisch verslag van zijn ruzie met deze hoofdschrijver en die ruzie heeft hem bijna zijn baan gekost.

Ze zette een verhaallijn op waarin Ludo zoveel mogelijk werd vernederd: eerst zou hij Janine verliezen, daarna zijn geld en vervolgens zijn huis. Uiteindelijk zou hij berooid vertrekken naar onbestemde oorden. Na meer dan twintig jaar was het exit Ludo Sanders. Maar dat laatste kreeg ze er niet doorheen.”

Reactie

Hoe reageren ze hier bij GTST zelf op? Rohan Gotschalk bij RTL Boulevard: “We vinden het jammer dat deze ex-medewerker ervoor heeft gekozen om zijn onvrede via een artikel in de media te uiten. Het staat elke werknemer vrij om zijn positieve en negatieve ervaringen over onze organisatie te delen, maar wij doen dat doorgaans in een vertrouwelijk gesprek.”

We vinden het enorm belangrijk dat werknemers zich veilig voelen bij ons en dat zij de ruimte krijgen om feedback te geven en te ontvangen. Wat we echt kwalijk vinden is dat onze oud-collega’s in diskrediet worden gebracht en dat hun reputatie en privacy wordt geschaad zonder dat zij de kans hebben gekregen om te reageren.”

Oud-actrice Lieke van Lexmond: “Ik ken de cultuur daar heel goed. Ik heb zelf nooit het gevoel gehad dat ik iets niet kon vertellen. Dat geldt voor mij.”

De huidige acteurs van GTST lijken een zwijgplicht opgelegd te hebben gekregen.

Het Revu-artikel De tijd van onbezorgdheid is voorbij kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
92 Reacties op “Bizar: enorme angstcultuur achter schermen GTST”


 1. Viola

  Vandaag begint de lange weg naar morgen.
  Wendy van Dijk is een heeeeele goede actrice, maar Chantal scoort beter.

 2. NPO kijker - de enige echte

  Sinds vdVorst de baas is zijn het allemaal jaknikkers geworden.

  Bizar

 3. Mark2

  GTST is ten dode opgeschreven. Het aantal kijkers moet beduidend hoger uit gaan komen. Maar als GTST eenmaal niet meer in je routine zit en je weken hebt genist sla je steeds makkelijker een aflevering over. Het is zielig hoe de acteurs luchtig blijven doen in interviews.. dat het wel eens eerder wat minder heeft gescoord enzo en dat Videoland heeeeel veel kijkers heeft. Het lijkt me stug dat dese serie nog langer dan een jaar op de buis blijft bij RTL4

 4. WEST*

  Ophouden met die narigheid, is toch een afgang hoe alle medewerkers vernedert worden! Het is mooi geweest ! EASTENDERS / CORONATIONSTREET of NEIBOUR zou een betere optie zijn , maar ze moeten waarschijnlijk wel aan blijven modderen want geld voor iets nieuws is er niet !

 5. #NPO kijker - de enige echte#

  Baaswissel en ze gaan allemaal jaknikken

  Bizar

 6. Donald Dumb

  t Is klaar. Over met dit 30 jarige amateurtoneel…

 7. #NPO Kijker# de enige echte

  Tja, typisch RTL, bij NPO en Talpa is alles beter.

 8. WEST*

  * MARK2 Vraag me af hoe je kunt zien dat GTST op videoland een succes is?
  je kunt daar natuurlijk aardig over opscheppen als bedrijf met 600.000 abbonees, maar die zullen toch niet allemaal de afleveringen bekijken?

 9. MW

  BIZAR

 10. #NPO kijker - de enige echte#

  John de Mol is geweldig, als GTST een Talpa productie was geweest waren de problemen snel opgelost.

 11. Mono

  “De Nieuwe Revu heeft een artikel geschreven met de kop ‘De tijd van onbezorgdheid is voorbij’ (overigens al anderhalve week geleden, maar er was heel veel Angela de Jong-nieuws)”

  Hahahahaha

 12. Timo de zridder

  Whahahaha, ik hou van de zelfspot in dit artikel. Netjes.

 13. Ad Visser

  Talpa heeft maar één belang. Zij hopen dat RTL nog 30 jaar door zal gaan met GTST.

 14. G.ossip

  Daily Buzz gerard joling helemaal naar de getver whahaha,drank en drugs

 15. Gtst fan

  Beetje triest. Deze gast had natuurlijk jaren eerder zelf weg kunnen gaan. Zou het zo kunnen zijn dat hij gewoon heel slecht is in zijn werk, daarom veel kritiek kreeg en uiteindelijk daarom ontslagen is? Dat ie daar nog steeds niet over heen is en het nodig vond daar artikel aan te wijden in de Revu? Net nu het ‘in’ is om GTST te bashen? Een poging voor hem om publiekelijk revanche te nemen voor zn ontslag? Als het allemaal zo verschikkelijk was had hij misschien gewoon lekker zelf weg moeten gaan en voor Talpa hit De Spa moeten gaan schrijven.

 16. Ad Visser

  Als acteur wil jezelf toch niet bijna 30 jaar aan GTST verbinden…
  Dus Ludo, Janine, Laura, etc. Tijd om op te stappen. Ga eens wat nieuws doen.

 17. Mark2

  @west: ik bedoelde juist dat ik er geen snars van geloof dat de Videoland veel kijkers heeft waardoor GTST op lineaire tv minder scoort.het irriteert me dat RTL en acteurs van GTST dat steeds als smoes gebruiken

 18. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wat een gekwebbel allemaal weer om niks.
  Het gaat hier duidelijk om een aantal slecht op elkaar ingewerkte textschrijvers die ze wijs hebben gemaakt dat ze nog niet eens zelfstandig een schoolmusical kunnen schrijven. Het lijkt ons dus logisch dat ze deze mensen Gaan leren samenwerken en die laatste twee checkrondes schrappen; scheelt tijd, scheelt geld, scheelt stress en is leuker voor de verhaalmakers. Wat een keloel allemaal. Helaas hebben we de laatste 25 jaren niet één enkele uitzending van GTST gezien dus we weten niet waar we over praten.

 19. #NPO kijker - de enige echte#

  @Mark2: wat jou irriteert is niet zo relevant.

 20. Ron

  Er moet dus flink de bezem heen door alle hittepetitten die daar denken de wijsheid in pacht te hebben. Ze zullen wel moeten want hun opdrachtgever RTL verlangd dit, en dat is nog zachtjes uitgedrukt.

 21. "Veronic@ Doet Het?....Beter!"; 

  Als ze flikken om mij over mn werkzaamheden zo te beschimpen en besmeuren sla ik de hele tent kort en klein en steek dikke middelvinger op naar die “collega’s” en zeg dan doe je het toch lekker zelf als je het zo goed weet allemaal. bekijk het met je t e r i ngzooi.

 22. Hans

  @Gtst fan: Je hebt zeker een punt. Maar het is ook makkelijk praten wanneer je niet zelf in die situatie gezeten hebt. En niet iedereen kan zomaar opstappen wanneer je een gezin te onderhouden hebt met hypotheek.

 23. Cult of Kek

  GTST is een get woke go broke serie geworden. Alleen als ze dat zelf gaan realiseren is er een kans dat GTST weer gaat scoren. Spanning en sensatie terug, politiek correct geneuzel weg.

 24. "Veronicæ Doet Het?....Beter!";

  Er zijn ondertussen 45 personage’s overleden…..dat is makkelijk schrijven…

 25. Paula

  Wat een enge sekte brr

 26. WEST*

  @ npo kijker de enige echte het is toch een Endemol produktie daar zit John de mol toch ook in ? of is dat alweer verleden tijd??

 27. @pluk van de petteflat

  Praat voor jezelf

 28. Suomynona

  @ Gtst fan 16:04

  Oh, hoi Pia Blanco, leuk dat je van je laat horen :D

 29. Aish

  Gtst heeft ongeloofwaardige verhaal lijnen. Een vluchteling die perfect Nederlands spreekt, Aamir. Leuke karakters en acteurs die vertrokken zijn of vertrokken. Bijvoorbeeld de actrice die nu Sjors speelt. De andere actrice was veel beter. Ze hadden Sjors gewoon moeten laten vertrekken. De huidige actrice is saai, nu irritante karakter net als Nina altijd. Er is geen enkele leuke vrouwelijke lead karakter. Dat geldt eigenlijk voor de mannen ook helaas. Breng een nieuw leuk gezin in Gtst. Ohh ja rond 1000 voor Ludo en Janine. …

 30. Andrea

  75% van de jonkies eruit volwassen acteurs erin

  Back to basic

  Meneer Harmsen had bv een leuk keukentje

 31. Paul

  Het is niet zo vreemd dat de kijkcijfers dalen. Er zitten veel teveel jeugdige acteurs en actrices in die serie. Dat was in de 90 to get jaren wel anders. Meer oudere en en goed verhaal met drama zal de serie weer wat opkrabbelen.

 32. Flip de Beer

  Jaren terug hebben ze de teruggang weten te stoppen met meer naakt. O.a. Bing en Jan Kooijman hupelden te pas en te onpas zonder shirtje rond. Gewoon weer doen!

 33. Erwin

  Serieus mensen, een soap, in 2019. Ga toch weg. Het is zielig dat die soap überhaupt bestaat, al het gedoe eromheen is lachwekkend. Zelfingenomen kliek, waar iedereen met 1% kans op een verdere carrière zo snel mogelijk moet vertrekken.

 34. E!

  Gtst dacht natuurlijk wij moeten populair blijven en gaan alles verjongen en dan halen we al die jongeren binnen via Social media

  Nou jullie hebben het flink verpest want ik kijk niet meer

 35. Marieke

  Flip de Beer

  Op Bing na is er niemand die ik shirtless wil zien!

 36. Ron

  Het is niet gek dat er ook jongere acteurs in zitten, dat is altijd zo geweest. Maar nooit te jonge acteurs van de leeftijd van een JoJo, Valentijn etc. Er moeten meer 30’ers en ouder in. Dan worden de verhaallijnen vanzelf weer volwassen en zijn de vlog verhaallijntjes vanzelf verleden tijd. Nu is het karakter Tiffy weer terug die zou nog net mogen blijven, maar de rest van de jongeren wieberen en er uit schrijven….

 37. WEST*

  Iedereen zit hier te zeuren over GTST, de kijkcijfers, sbs6 , en meer van die flauwekul, maar geen letter over èen van onze beste zangeressen, Liesbeth List
  , ook MC niet , Schandalig dat er geen woord geschreven wordt !
  Ze kwijnt weg in een verzorgings tehuis in Zeist, en dat is toch wel erger dan een programmaatje van 22 minuten dat kijkers verliest, Een mens verliezen is veel erger!! Men mag zich wel eens schamen!!

  En als het uur daar is , dan zijn de huichelaars , ook de bN`ers weer geschokt !
  iedereen die haar aanbad, mag wel eens een kaartje sturen!! doen hoor?

 38. Eric

  Wellicht kunnen de uitgerangeerde Verwendy en Gordon een rol krijgen in GTST….

 39. Marieke

  Liesbeth wie?

 40. Eric

  Art zou zeker ook een aanwinst zijn. Eveneens Humberto.

 41. Eric

  En wat je van Albert en Twan….

 42. E..

  Als we nou eens gewoon onze eigen progamma’s kijken die we zekf keuk vinden,en dat negatieve gezeik achterwege laten,zou de wereld een heel stuk vrolijker van worden.

 43. E!

  Misschien kan liesbeth voor mevrouw helmink spelen

 44. Henri puttimaiarudisoltanibeflap

  Wat ben ik blij dat ik niet meer voor de media werk en iets ben gaan doen in de techniek, ik hoef niet bang te zijn om mn baan te verliezen en mocht dat toch gebeuren dan zou ik 5 minuten later, na een telefoontje, ergens anders weer kunnen beginnen.

  Zowiezo, werken in de media of bij de teevee een “baan” noemen, verhaaltjes schrijven, met geluidjes en lichtjes klieren en toneel spelen en dan schijten op het normale en al het andere “volk” waar dokters, wetenschappers en ingenieurs tussen lopen.

  Right……

 45. Erik

  Ze moeten per direct stoppen met politiek correct geneuzel erin. Dan komen de mensen vanzelf weer terug…

 46. Mediapark

  Dit is dus het probleem van lang lopende series. Normaliter moet GTST tussen 800.000 en 1.3 milj kijkers trekken. Om gezond en met winst te draaien. Vanwege de teruglopende kijkcijfers en daardoor lagere reclame inkomste worden uitsluitend jonge (lees goedkope) ‘acteurs(?)’ ingehuurd. Neerwaartse spiraal dus. Stop je er nu mee, dan zijn 600.000 kijkers teleurgesteld (wat opzich best nog een hoop aantal kijkers zijn). Vraag je als zender realistischer scripts, dan wijs je eigenlijk de scripted advertorials af. Oplossing zit in betere(=duurdere) schrijvers. Blik werpen over de grenzen (waarom doet GTST het in Duitsland wel goed. Belgische series als Thuis en Familie, in UK Eastenders en Mother Of All Soaps “Corination Street” scoren nog steeds.). En of uitzendtijdstip wijzigen, bijv naar 19:00 uur.

 47. Art

  300.000 mensen kijken gtst online worden niet meegeteld?

 48. Eric

  @Art. Het is maar wat je telt……

 49. Lieke van Lexmond Lover

  een interview van wel 2 a 3 weken geleden en mc heeft niets meer om te schrijven dus dan maar dit

 50. Job

  Gemiddelde kijkcijfers per seizoen sinds 2000:

  2000-2001 1.846.000
  2001-2002 1.898.000
  2002-2003 1.855.000
  2003-2004 1.861.000
  2004-2005 1.694.000
  2005-2006 1.633.000
  2006-2007 1.348.000
  2007-2008 1.098.000
  2008-2009 1.177.000
  2009-2010 1.209.000
  2010-2011 1.383.000
  2011-2012 1.584.000
  2012-2013 1.714.000
  2013-2014 1.681.000
  2014-2015 1.643.000
  2015-2016 1.597.000
  2016-2017 1.266.000
  2017-2018 1.064.000
  2018-2019 942.000
  2019-2020 637.000 na 2 weken

 51. Ad Visser

  @job. En wat zijn je conclusies????

 52. Nynje

  Heb het idee dat ze de afgelopen jaren vooral hebben geprobeerd om jonge kijkers aan te trekken. Ze zijn letterlijk gaan scouten bij Brugklas en Spangas voor nieuwe acteurs. En de verhaallijnen zijn ook kinderachtig geworden, met als dieptepunt de huidige verhaallijn over dat vlogkanaal.

  Deze strategie werkte gewoon totaal niet omdat jongeren nauwelijks televisie kijken. Nu zijn ze denk ik vooral veel oudere kijkers verloren. Mijn oma was een trouwe kijker vanaf het eerste uur, maar ze is afgelopen jaar gestopt met kijken omdat de serie haar totaal niet meer aansprak.

 53. Ad Visser

  Kinderen voor kinderen is beter qua scouting. Daarnaast lopen Ludo, Janine en Laura, etc. veel te lang mee…..

 54. ano@niem.nl

  @Ad Visser de conclusie die ik trek is dat GTST eerder door diepe dalen is gegaan en toen er ook weer boven op kwam. RTL zou beter kunnen stoppen met het plaatsen van content dat nog uitgezonden moet worden op Videoland.

 55. Ad Visser

  @ anoniem. Ik deel 100% je mening. Hou meer kanalen hoe minder het bereik.
  Je kunt beter ‘dakpansgewijs’ werken.

 56. Ad Visser

  En volgordelijk

 57. E!

  Kijk deze post van Chantal Hahah geweldig

  https://www.instagram.com/p/B2Je2c1iaQh/?igshid=yrcpui09l4te

 58. #NPO kijker - de enige echte#

  Dit is ook RTL anno 2019

  zomaar een tweet uit de vele

  Bij RTLBier mag je geloon op slondag avond euh… ja gewoon weekend bieren… vieren… en je moet altijd voldoende dlinken. Ook tijdens werk… kan toch niet dit!? #fritswester #rtlnieuws

  Dronk of ziek maar Frits had beschermd moeten worden. Schandalig

 59. Het meisje met de grijze Luger

  Het niveau van de scripts is bedroevend en ze dolen ook in het rond. Die verhaallijn rond de terugkeer van Martine sloeg uiteindelijk helemaal nergens op. Je zag dat de schrijvers er totaal geen raad mee wisten. Superslecht. Hetzelfde geldt voor de terugkeer van Mark en Marieke, die ook volledig de mist in ging. En die Pia? Een draak van het zuiverste water. Typische EndemolShine-attitude.

 60. Peetje

  Speelt meneer Harmsen nog mee?

 61. @job

  Conclusie steeds meer mensen zijn online gaan kijken.

 62. Lies

  Off topic: iemand het filmpje van Frits Wester gezien? Ik begin medelijden te krijgen die lui. Niemand die ze tegen zichzelf in bescherming durft te nemen?

 63. Leo

  Oh oh en maar blijven mekkeren over gtst ik kijk iedere avond nog trouw en blijf dat ook doen dus stop met datgezeur anders stopt ’t nog rtl4 ik hoop dat jullie wijs zijn en niks aamtrekken vandat gezeur hoop ik dat gtst nog jaren meegaat gr. Leo gtst ga

 64. Leo

  Fan

 65. G.ossip

  @Lies,heb je het filmpje van Gerard Joling gezien op Daily Buzz,die is gewoon onder invloed van drank en drugs,zegt hij wat over Gordon,nou hij kan er ook wat van.

 66. @lies

  Voor Frits is het ook weekend Lies niet zo zeuren

 67. Lies

  Yep ook gezien. Het is een legendarische avond in de categorie imagoschade.

 68. @G.ossip

  Gewoon een bezopen Gérard niks mis mee
  Net een mens

 69. Yoshi

  Nou Peter, tijd om die Pia er uit te mikken!
  Zo te lezen en in de soap te zien kan ze beter kinderboeken gaan schrijven.

 70. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Nope. Nog steeds geen oplossing.
  65 comments later heeft blijkbaar niemand de wijsheid in pacht.
  Maar het zal ons boeien.
  We hebben de GTST nog nooit gezien en het ziet ernaar uit dat het ook noooit zal gaan gebeuren. Dus veel succes ermee, wat je ook doet, de Petteflet vindt het goed.
  Dat rijmt.

 71. Bram

  #NPO kijker – de enige echte#
  Sun 08 Sep 2019 om 20:13

  Hahaha, lekker voorspelbaar weer, jij vindt alles van RTL schandalig.

 72. Langduscher

  Pffff wat een oud “nieuws”

 73. hermanus

  t is en soort Spangas geworden, maar dan niet gesubsidieerd.

 74. Abnormaal

  Het is vrij simpel. Het is 2019 en mensen hebben zoveel meer toegang tot goede drama via Streaming services. Waarom naar het amateuristische GTST kijken als je ook naar een top serie kunt kijken vanuit de VS? Vrije tijd is ook schaars. Precies om 8 uur voor de buis zitten is ook niet meer van deze tijd. Nu kies je zelf wanneer en welke serie je kijkt. Geen verplicht nummertje meer om 8 uur.

 75. Dominee Bonk

  Ik kan de serie redden, ik ben een zeer positief ingestelde dominee. Acteren kan ik ook, beter dan die idioot slechte nep acteurs in het waanzinnig slechte GTST. De Nederlandse tv blinkt trouwens wel uit in slechtheid. Wat een stelletje BN’ers van een zeer laag en bedenkelijk niveau, van LaJansen tot en met Paula de Leeuw en Matthijs, ik noem het gewoon oplichting. Men heeft totaal geen inhoud en talent. Nee hoor, ik.moet op de buis, ik ben een optimistische dominee. Al die nep hotemetoten moeten weg.Dat vinden jullie toch ook? Laten we eens stemmen……

 76. Dominee Bonk

  Gewoon een zwarte lijst opstellen van ongeveer 50 koppen die niet van de buis af te slaan zijn , en een referendum, kijken wie mag blijven. Die 50 continukoppen zullen er erg huiverig van worden, ze zullen namelijk zeker allemaal weggestemd worden.

 77. Hj

  SBS6 verliest strijd om kijker op zondag.
  RTL4 en NPO1 voorbij Miljoenenjacht!
  My G. Hoe is het mogelijk dat mensen nog naar SJW-organisatie RTL kijken?!

 78. By the way

  Gewoon fatsoenlijke scripts schrijven, dan is angst en beven niet nodig. Doe gewoon je werk.

 79. NPO Kijker - de enige echte

  Bram
  Sun 08 Sep 2019 om 22:30

  Hap hap hap

  Was het lekker?

 80. "Veronicæ Doet Het?....Beter!";

  Waar blijven de kijkcijfers?

 81. WEST*

  @ HJ Overdrijf niet zo er zijn geen geen verliiezers ze hebben alle drie ewoon goede cijfers
  het ligt zo dicht bij elkaar SBS6 zal dik tevreden zijn,

 82. WEST*

  KIJKCIFERS ZIJN ER AL HOOR!!!! EVEN OP sko kijken

 83. Ap

  Als je al heel slecht bent terwijl ze je 17 jaar laten schrijven, hoe slecht moet je dan zijn om dat 30 jaar te mogen doen? En hoe goed was ik dan wel niet toen ze me er al na 3 maanden uit hebben geschopt (zonder opgaaf van ware redenen) 😀

 84. Lucy Banaan (wereldster)

  Ik zou graag een rol vertolken om de serie te boosten. Ik vraag een eigen kleedkamer, een personal assistant, iedere dag champagne en kaviaar tijdens de visagie en drie miljoen per aflevering.
  Kom maar op met dat contract.

 85. white

  Het wordt inderdaad tijd dat GTST beter wordt. Mijn vrouw kijklt nu niet meer en gebruikt die tijd nu op mij te letten. Hin-der-lijk!

 86. Ina

  Als iedereen het heeft over GTST waarom kijk je dan via video land?
  Je BETAALD voor de serie!!!!
  En waarom betaal je eerst als video land klant voor een drie die een jaar later bij RTL4 wordt uitgezonden

 87. Ina

  Voor een serie

 88. Hans

  @Ina
  Je BETAALT, domme trien.

 89. ENLS Insider

  GTST is een olietanker die inmiddels nauwelijks meer te draaien is. Er zijn teveel mensen die proberen “uit het hoofd” verstandige dingen te zeggen. Gevoel voor wat bij kijker aanspreekt en wat goede verhaallijnen zijn, nee, dat hebben ze niet.

  Men is alleen bezig met de positionering door allerlei maatschappelijke zaken door de strot van de kijker te duwen…Laat de schrijvers nou eens hun gang gaan. Zij zijn de geestelijk vaders van een goede verhaallijn. Niet de alwetende managers bij ENLS en RTL!!

 90. Vraagje

  Hoort gtstcourant.com bij deze site?

 91. Helderziende

  RTL geeft aan dat ze inmiddels 700k Videoland abo’s hebben. Daar wordt naar eigen zeggen massaal GTST vooruit gekeken.. Ook wordt het programma herhaald overdag op 4, op RTL 8 en op RTL Lounge. Des te meer kijkers naar die andere tijdstippen en kanalen gaan des te minder er op RTL gekeken wordt. Daarnaast is het programma niet meer zo sterk als het was. Dat heeft overigens niks te maken met de markt maar met de verkeerde verhaallijnen en acteurs.

  Ik begrijp niet waarom er bij RTL geen beleid is dat de afleveringen altijd eerst op 4 te zien zijn.. Dat is toch de basis van het bestaansrecht van de serie? Of denken e bij RTL nu dat al die mensen twee keer kijken? Het wordt tijd dat er stevig wordt ingegrepen door de grote mannen in Luxemburg anders is de grote aanjager van RTL 4 verloren en dat gaat SBS/Talpa de ruimte geven om voor het eerst een vooravond op te bouwen.

 92. doe

  Hopelijk word Janine zwanger van Rob. En waar blijft dat nieuwe huis van Sjors en Amier, zie alleen maar rosenboom.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.