Beau kijkt Jinek terug na zijn eigen uitzendingen

Beau van Erven Dorens kijkt elke avond als hij thuiskomt van zijn eigen talkshow eerst nog even de talkshow van zijn concurrent Eva Jinek terug. Dat vertelt de RTL 4-presentator in De Telegraaf. Het zijn lange dagen, zegt Beau. “Om 09.15 uur hebben we de eerste vergadering, en als ik geluk heb ben ik rond 1 uur ’s nachts thuis. Vervolgens kan ik het niet laten om Jinek terug te kijken, want ik wil bijvoorbeeld wel weten hoe zij het onderwerp Wilders heeft aangesneden“, vertelt hij.

Beau realiseert zich dat Jinek in sommige dingen gewoon beter is. “Ik vind dat ik nog moet groeien in de politieke interviews. In de eerste uitzending was ik niet sterk tegenover Theo Hiddema en Thierry Baudet. Vandaag ging het gesprek over de zaak-Wilders al een stuk beter. Al moet ik dan wel hard werken.

Jinek staat momenteel als een huis, maar kende ook moeilijke beginjaren. Net als Jinek toen, krijgt Beau nu veel kritiek op zijn decor. Het zou te afstandelijk zijn en te Amerikaans.

Vooral Beau’s desk was erg kort, maar dat is na één week al aangepast. “Niet iedereen was daarover te spreken, en we hadden er zelf ook moeite mee. Je moet weten: anderhalve week voor de eerste uitzending werd op deze plek Zomer met Art nog opgenomen. Eigenlijk hadden we maar vier dagen om het decor te testen.”

Laat ik het zo zeggen: ik was niet meteen tevreden. Maar we moeten het ook niet overdrijven. Volgens mij begrijpt de kijker het best als sommige zaken in de eerste uitzending nog niet helemaal goed zijn.”

Het interview met Beau in De Telegraaf kunt u hier lezen.

Foto: RTL, William Rutten

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen