‘ANP ontpopt zich tot PR-bureau van Talpa Network’

Het ANP ontpopt zich langzaamaan tot het PR-bureau van Talpa Network, nu de nieuwsdienst uit Rijswijk is overgenomen door John de Mol. Dat schrijft Jasper Mulder van vakblad Adformatie op social media, meldt Spreekbuis. Talpa beloofde zich inhoudelijk niet te bemoeien met het ANP toen het de nieuwsdienst overnam, maar Mulder zet daar zijn vraagtekens bij. Hij wijst op de berichtgeving van afgelopen woensdag, toen de plannen voor De Mols nieuwsdienst in het nieuws kwamen.

Het Parool meldde dat De Mol zijn plannen voor een eigen nieuwsdienst, waarvoor twintig journalisten zijn aangenomen, in de ijskast heeft gezet. De focus gaat voorlopig op Hart van Nederland, lichtte een persvoorlichter toe.

Waar de meeste media kopten dat De Mol de stekker uit het plan voor een eigen nieuwsdienst heeft getrokken, maakte het ANP ervan: ‘Hart van Nederland wordt nieuwsmerk Talpa.’ “Over de kop valt te twisten“, aldus Mulder. Maar dat is niet alles, vervolgt hij.

Zeer laat op de avond kwam Talpa met een ontkennend persbericht. “Talpa maakte een draai en stuurde een persbericht de wereld in dat het zijn plannen voor een nieuwsdienst helemaal niet had opgegeven. Het ANP toonde zich een waardig PR-bureau voor de boodschap van Talpa, en verving het eerste bericht door: ‘Talpa versterkt Hart van Nederland’. Dat was het nieuws natuurlijk helemaal niet, maar dat ‘versterken’ is een fijn frame. Voor Talpa.

De screenshots zijn te zien op Spreekbuis.nl.

Lees ook:
John de Mol neemt persbureau ANP over (28 maart 2018)
‘John de Mol wil NU.nl uitroken met overname ANP’ (29 maart 2018)
Nieuwsuur twijfelt over ANP nu John de Mol de baas is (28 december 2018)
‘Komen ANP-scoops straks als eerst bij Talpa terecht?’ (2 januari 2019)
ANP-hoofdredacteur gaat journalistieke tak Talpa leiden (22 februari 2019)
John de Mol trekt stekker uit plan eigen nieuwsdienst (vorige week)
Talpa Network zet ontwikkeling nieuwsdienst wél door (vorige week)
Foto: ANP

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen