VI stopt met Doordekken na meningsverschil met Talpa

Johan Derksen en Wilfred Genee zijn er goed klaar mee dat hun online rubriek Doordekken door hun nieuwe werkgever Talpa Network zo klein gehouden wordt. Ze stoppen daarom met het programma. Dat laten ze weten in de voorlopig laatste aflevering. Doordekken is een rubriekje waarin de heren doorpraten over voetbal en de actualiteit en was onder de vlag van RTL een succes. Dat veranderde na de verhuizing van Talpa, dat besloot om Doordekken niet langer door te geven via YouTube.

Bij Talpa is Doordekken alleen te zien via de site en app van VI, zodat de advertentie-inkomsten niet gedeeld hoeven te worden. Het heeft echter geleid tot een dramatische val van het kijkersaantal. “Ja, de commerciële mensen van Talpa jagen al onze kijkers weg“, aldus Derksen.

Ze hebben er geen kaas van gegeten bij Talpa, vindt Derksen. “Kijk, bij RTL deden we dit kunstje jaren en toen hadden we soms 200.000 kijkers, maar er is nieuw beleid bij Talpa: ze doen nu alleen nog dingen waar ze fors aan verdienen. We zitten nu alleen nog maar op een app en niet meer op YouTube en dat soort gedoe, waardoor er maximaal zo’n 15.000 mensen naar je kijken.”

Van 200.000 kijkers naar 15.000 kijkers klinkt als behoorlijk mismanagement. “Eerlijk gezegd is het me de moeite niet om een paar uur eerder van huis te gaan om te rijden naar deze studio. Ik vind het gewoon belachelijk. Het sterft bij Talpa van de commerciële mensen en ik heb nog niet gemerkt dat het zoden aan de dijk zet.”

Derksen gaat zich niet uitsloven voor 15.000 kijkers. “Bij de concurrentie deden ze het voortreffelijk en hadden we een groot publiek. Het ontneemt je iedere motivatie, hè? Waar doe je het voor? Voor al die jongens in die snelle pakken, hè? Die zitten daar de hele dag over te vergaderen en het resultaat is dat je 15.000 toeschouwers hebt. Tel uit je winst!

Voorlopig stoppen ze dus met Doordekken. Wilfred Genee: “Totdat de mensen in die pakken snappen dat er meer podia nodig zijn om dit fantastische product te tonen. Als het zo doorgaat op deze manier, dan heeft het voor jou en waarschijnlijk ook voor mij geen nut meer.

Foto: Talpa

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen