SBS 6-ster klapt uit de school: heel slecht eten op set

Je zou zeggen dat de catering van de grote SBS 6-sterren tot in de puntjes verzorgd is, maar niets is minder waar. Zo wordt het succesduo Viktor Brand en Frank Visser tijdens hun opnamedagen continu blootgesteld aan transvetten en suikerhoudend snoepgoed, terwijl Brand het liefst gezonde voeding tot zich zou krijgen. “Ik zit regelmatig in de oplettende fase, maar als je dit werk doet is het best lastig om altijd gezond te eten – terwijl ik daar erg van hou“, zegt hij in TROS Kompas.

De gezaghebbende tv-gids tekent op hoe Brand uit de school klapt over de slechte voeding op de set. “Het wordt op opnamedagen toch vaak pizza of een bak chinees. Of luxebroodjes, die op een gegeven moment ook m’n neus uitkomen.

Het SBS-spijsleed houdt daar niet op. “We hebben ook nog de zogenoemde productiekrat met daarin de mini-Marsjes, de winegums, de Haribo-bakken.

Het is algemeen bekend dat suiker een verslavende werking heeft. Toch wordt ervoor gekozen om de SBS-sterren hier continu aan bloot te stellen, vermoedelijk om hen alert te houden. “Op een dag kan ik zo een bak colaflesjes leegeten.

Het tast de gezondheid van Brand ernstig aan, vooral nu. “Ik heb nu een hardnekkige blessure en kan niet sporten, dat is heel vervelend.

Nog even en ook Brand moet aan de gastric bypass. “Ik hou het nu maar op een dagelijkse flinke boswandeling met de hond.

Collega Visser is naar verluidt al niet meer te redden. Hij is al gezwicht voor deze levensstijl. “Mr. Visser wil bij de lunch zelf altijd een broodje kroket. Het hele team krijgt dat dus ook en dan zit je zo drie dagen achter elkaar aan zo’n broodje.”

Foto: SBS, Tom Cornelissen

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen