‘Pauw en Jinek vanwege latenightsoap naar 22.30 uur’

De NPO is al jaren van plan om de late talkshows te verhuizen van 23.00 naar 22.30 uur, maar nu gaat het volgens RTL Boulevard echt gebeuren vanwege de komst van een late soapserie. Dat meldde de showrubriek in de uitzending van woensdag. NPO 1 kreeg vorig jaar flink wat kritiek over zich heen met het plan om EenVandaag te vervangen door een soap. Dat plan lijkt gelukkig van de baan, maar nu komt er wel een soap op de late avond, onthult RTL Boulevard. Het gaat om Dertigers.

De nieuwe serie Dertigers is gebaseerd op een Vlaamse productie, weet de showrubriek. “De dramaserie was zo’n groot succes bij jongeren, dat de NPO ook wel interesse heeft gekregen. Zij willen namelijk meer jonge kijkers trekken en de nieuwe serie zou hier zomaar voor kunnen zorgen.”

In het huidige schema is er geen plek meer op de late avond: die begint bij NPO 1 pas om 23.00 uur met Pauw of Jinek, waarna om 00.00 uur het late Journaal begint. Volgens RTL Boulevard gaan Pauw en Jinek nu verhuizen naar 22.30 uur en volgt Dertigers dan om 23.00 uur. De showrubriek spreekt van ‘een revolutie in talkshowland’.

Het plan om Pauw en Jinek te verhuizen naar 22.30 uur is niet nieuw. Tv-directeur Frans Klein van de NPO vertelde in de zomer van 2017 daar al aan te denken sinds de zomer van 2016. “Wanneer de programmering maar iets uitloopt, is Pauw of Jinek pas na middernacht afgelopen en dat vinden veel kijkers te laat“, zei hij toen.

Ook in 2018 ging het gerucht. Lees daarover: ‘NPO 1 overweegt verhuizing Pauw/Jinek naar half elf’.

Foto: BNNVARA, Wessel de Groot

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen