Marlijn investeert KRO-NCRV-salaris in muziekcarrière

Geplaatst op Wed 07 Aug 2019 om 10:20

Marlijn Weerdenburg investeert een deel van haar salaris bij KRO-NCRV in haar muzikale carrière. Ze heeft er een album en een theatertour van betaald. Dat vertelt ze in Veronica Magazine. Haar theatertour begint eind september en dan moet ook haar debuutalbum uitkomen. Ze betaalt het zelf. “Ik weet dat het eigenlijk meer kost dan het me oplevert, maar ik wil het te graag doen. Dit is zo goed voor mijn hart, dat het ook weer afstraalt op de andere projecten die ik doe: het acteren en het presenteren.

Weerdenburg verdient onder de balkenendenorm van 194.000 euro, maar houdt nog genoeg over om te investeren. “Het zingen is zo’n groot geluk, nou, dan kost het me maar geld. Misschien betaalt het zich terug, misschien verlies ik erop – ik heb geen idee. Maar ik zal er nooit spijt van hebben.”

Het is een ervaring, zegt ze. “Ik werk er ook hard voor om dat te financieren. En ik verdien natuurlijk een goed salaris bij de tv, laat ik daar eerlijk over zijn.

Die carrière bij KRO-NCRV staat voorop. “Ik probeer wel echt zuinig te zijn op mijn carrière als presentatrice die ik aan het opbouwen ben. Dat wil ik niet op het spel zetten, door alles maar aan te nemen. Ik ben ook niet iemand die miljoenen nodig heeft om gelukkig te zijn.

Foto: MAX
14 Reacties op “Marlijn investeert KRO-NCRV-salaris in muziekcarrière”


 1. MC Ho en Ltd.

  Ooh ik dacht aan zangles. Jammer, gemiste kans.

 2. Zonder Naam

  Gezond, nuchter verstand. Prima.

 3. Geox

  Ze vergeet te vermelden dat het mogelijk gemaakt wordt door het salaris van haar partner en de gratis huisvesting die ze van hem krijgt. Maar dat past vast niet in het feministische plaatje.

 4. Janine

  Ach…did non talent stond ook al op Veronica Magazine deze week! Kan niet presenteren….kan niet zingen.,..kan niet acteren…..kan beter een echte baan gaan zoeken…….gaap

 5. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Lieve help wat een negativiteit weer.

 6. Bobby Eden

  Achja, en geluidsman Paul maar alles betalen

 7. Curryworst

  Geef haar wat tijd en dan wil ze ook een eigen talkshow.

 8. Co

  @Janine, “did non talent”?

 9. Zonder Naam

  Blijkbaar weten de reaguurders hier (Geox, Boby Eden) van alles over Marlijn’s onbekende duistere kanten.

 10. Zonder Naam

  (Opnieuw proberen dan maar) Blijkbaar weten de reag uurders hier (Geox, Boby Eden) van alles over Marlijn’s onbekende duistere kanten.

 11. T

  Lekker ding en fijn mens.

 12. Andreas

  De naam zei me niets, dus ik dacht even googelen… Allemaal hits over gelekte naaktfoto’s… Misschien toch maar investeren in cloudbeveiliging in plaats van de muziek?

 13. Blup

  Rupsjes Nooitgenoeg. Zijn ze acteur, dan willen ze erkenning als schilder, zijn ze zanger dan willen ze doorbreken als schrijver. Schoenmaker blijf bij je leest. Er is vast een reden dat geen platenmaatschappij je cd uit wil brengen.

 14. RTL Boulevard

  Een muziekcarrière, ja ja. Met alleen geluid uit de linker speaker zeker.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.