Marlijn investeert KRO-NCRV-salaris in muziekcarrière

Marlijn Weerdenburg investeert een deel van haar salaris bij KRO-NCRV in haar muzikale carrière. Ze heeft er een album en een theatertour van betaald. Dat vertelt ze in Veronica Magazine. Haar theatertour begint eind september en dan moet ook haar debuutalbum uitkomen. Ze betaalt het zelf. “Ik weet dat het eigenlijk meer kost dan het me oplevert, maar ik wil het te graag doen. Dit is zo goed voor mijn hart, dat het ook weer afstraalt op de andere projecten die ik doe: het acteren en het presenteren.

Weerdenburg verdient onder de balkenendenorm van 194.000 euro, maar houdt nog genoeg over om te investeren. “Het zingen is zo’n groot geluk, nou, dan kost het me maar geld. Misschien betaalt het zich terug, misschien verlies ik erop – ik heb geen idee. Maar ik zal er nooit spijt van hebben.”

Het is een ervaring, zegt ze. “Ik werk er ook hard voor om dat te financieren. En ik verdien natuurlijk een goed salaris bij de tv, laat ik daar eerlijk over zijn.

Die carrière bij KRO-NCRV staat voorop. “Ik probeer wel echt zuinig te zijn op mijn carrière als presentatrice die ik aan het opbouwen ben. Dat wil ik niet op het spel zetten, door alles maar aan te nemen. Ik ben ook niet iemand die miljoenen nodig heeft om gelukkig te zijn.

Foto: MAX

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen