Jan Slagter: ‘Met al zijn geld pakt John de Mol brons’

Jan Slagter vindt het vrij komisch dat zijn Omroep MAX momenteel dé grootste hits van de Nederlandse televisie maakt, terwijl mediamiljardair John de Mol met al z’n geld niet verder komt dan een paar honderdduizend kijkers. Dat laat hij blijken in gesprek met Villamedia. De Mol is al jaren eigenaar van de SBS-zenders, maar heeft daar tot nu toe nauwelijks successen mee geboekt, constateert Slagter. “Met al zijn geld haalt De Mol brons, terwijl wij elke dag goud hebben“, zegt hij.

Omroep MAX heeft met ouderen-tv een ware trend gezet. “Ja, ouderen zijn hot. Mochten ze vroeger nooit in beeld komen, de oekaze was toen: ‘bloemetjesjurken op de achterste rij’, nu is dat anders.

Zelfs De Mol maakt nu programma’s met ouderen. “Als er vroeger al ouderen gefilmd werden, was het altijd in de categorie ziek, zwak en misselijk. Nu zijn ouderen hip, dat zien ook de commerciëlen. John de Mol maakt programma’s met Gerard Joling en Gordon over ouderen, niet direct my cup of tea.

RTL en Talpa proberen regelmatig om grote sterren van de NPO te verleiden tot een overstap. Ze kunnen veel meer geld bieden dan de NPO, waar nu een maximum geldt van 194.000 euro per jaar.

Momenteel zou Matthijs van Nieuwkerk in gesprek zijn met de commerciëlen. “Volgend jaar loopt zijn contract af en dan moet hij kiezen, óf bij de publieke omroep blijven voor het vastgestelde WNT-bedrag óf verkassen naar de commerciëlen, waar hij makkelijk 1,5 miljoen krijgt. We zullen het zien.”

Het Villamedia-interview met Jan Slagter kunt u hier lezen.

Foto: N. Kroon/MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen