Ilse DeLange niet verrast als Maastricht gaststad wordt

Geplaatst op Sat 10 Aug 2019 om 10:00

Het zal Ilse DeLange niet verrassen als op 30 augustus bekend wordt dat het Songfestival in 2020 niet plaatsvindt in Rotterdam, maar in Maastricht. Dat heeft de zangeres, die achter de inzending van Duncan Laurence zat, vrijdag gezegd in Jinek. Rotterdam heeft de beste concerthal, maar is natuurlijk niet zo mooi als Maastricht. “Je hebt wel wat te kiezen: Maastricht is een beetje Europa en anders en Rotterdam is een beetje meer dat moderne Nederland“, aldus Eva Jinek.

Daarop zei DeLange: “Je gaat er eigenlijk meteen vanuit dat Rotterdam natuurlijk een heel goede infrastructuur heeft door Ahoy’ en omdat ze gewend zijn om dat soort evenementen te hosten, maar dat betekent niet dat Maastricht dat niet ook kan. Ik heb echt geen idee.”

Wat zou ze leuker vinden qua look and feel? “Ik denk dat voor degene die meedoet Maastricht misschien wat avontuurlijker is, maar ik weet het echt niet. Ik denk dat er wel een enorme wilskracht is bij Maastricht.”

Ook al gaat mijn technische hoofd eerder naar Rotterdam omdat ik denk dat het misschien makkelijker, omdat alles er al is, maar ik denk dat Maastricht er zo veel aan wil doen, dat we niet verrast moeten zijn als het toch daar is. Ik weet het dus echt niet.”

Is DeLange ook betrokken bij de komende editie? “Ik heb gezegd dat als ze mijn mening willen weten, dat ze me mogen bellen, maar ik heb nog geen telefoon gehad.”

Foto: KRO-NCRV
40 Reacties op “Ilse DeLange niet verrast als Maastricht gaststad wordt”


 1. Ron

  ‘Als ze mijn mening willen weten’. Alsof mevrouw ineens de songfestival goeroe is. En alsof haar mening er toe doet.
  Nee Ilse, ze bellen je als er echt gewerkt moet worden, niet om vragen te beantwoorden die ze zelf ook kunnen antwoorden.

 2. Ron

  Het wordt gewoon Rotterdaham!

 3. Mark2

  @ Ron, gefrustreerd ofzo?

 4. Laurens

  Wat een geneuzel. Niks beters?

 5. robb

  Ik denk dat Maastricht er veel meer geld voor over heeft dan Rotterdam , Nederland wil het ook graag iets anders doen dan wat standaard is het moet steeds groter en duurder dit is wel de kans om te laten zien dat kleiner en goedkoper ook kan, de npo moet wel op de centen passen .

 6. Erwin

  Als het Maastricht wordt, is het één grote Europa promotiecampagne.
  Daar prikken de 200 miljoen kijkers zo doorheen. Die willen gay, jong, hip Nederland zien! ROTTERDAM DUS.
  En wáág het niet om een presentator met Limburgs accent Engels te laten spreken, want je ze ons al genoeg voor lul met AVROTROS aan het roer.

 7. Fan

  Ilse is knap, dikke liefde voor haar

 8. Kijker

  Maastricht moet het worden. Het is sfeervol, mooi en toch hip. Rotterdam mist de uitstraling en de eenheid. Rotterdam heeft ook te weinig hotelkamers in de omgeving van Ahoy’.

 9. TomTom

  @Fan: Ilse is knap. Woehahahaaaaaaa. En als ze dan ook nog eens begint te ‘proaten’ dan is het hek helemaal van de dam.

 10. Jacob

  Maastricht zou een domme keuze zijn mbt bereikbaarheid. Dan is het festival voor de mensen in de grensstreek. Hoe kom je midden in de nacht terug thuis? Rotterdam is dag en nacht bereikbaar met de trein.

 11. Guttegut

  Is Almelo niks?

 12. Mark2

  Rotterdam is een wereldstad, de mooiste reclame die je kunt hebben. Dat hebben weinig steden in europa. Hoe mooi Maastricht ook is voor Nederland, het buitenland heeft genoeg van zulke steden…. de filmpjes die de artiesten maken kunnen makkelijk in Maastricht, Zande schans, Kinderdijk etc worden opgenomen. Op die manier laat je zien dat Nederland meer is dan alleen hypermodern

 13. Jantje

  In de randstad zijn gays die op het festival af komen helemaal niet veilig. Met al die internationale cameraploegen die maar al te graag beelden van in elkaar geslagen homo’s de wereld over sturen om het Gay capital te kakken te zetten en de werkelijkheid laten zien. Ik zie Putin al gniffelen. Maastricht is gewoon veilig voor iedereen, respect voor iedereen en voorbeeld voor Nederland

 14. Goesting

  Alle mensen boven de rivieren zijn arrogant en egoistisch.

 15. Ron

  M.C.: de website waar gefrustreerde mensen anderen voor gefrustreerde mensen uitmaken.

 16. X

  Sjonge Ron wat een k*topmerking. Heb je Jinek wel gezien? Of het artikel gelezen? Superdom jouw gewauwel.
  Ilse heeft zich ook qua songfestival allang bewezen. Dat kan ik van jouw reacties dagelijks hier niet zeggen.

 17. Excel

  He Ron doe niet zo gefrustreerd man!

 18. Mario

  Ron komt thuis wat te kort, en heeft dringend een b..rt nodig,

  Tip, Ron: De wallen zijn er ook voor jou, of als je van de andere kant ben, moet je maar een keer naar de Regulierdwarsstraat gaan.

 19. PPP

  Ron is een huilie huilie. Ahhhh Ronnetje wil je nu een loekje? Poelepoelepoele….

 20. X

  @Goesting: De randstad bedoel je. Rest van nl doet niet mee wat hun betreft. Walgelijk arrogant.
  Ik ben voor Enschede!

 21. Eikenprocessierups

  Maastricht is geen Parijs en zal het ook nooit worden.

 22. Ria Valk

  Het is zo duidelijk dat Rotterdam de meest logische en beste keuze is: Ahoy is een veel betere venue dan het Mecc. En Rotterdam is veel beter bereikbaar dan Maastricht: Dichter bij Schiphol en een eigen vliegveld met veel Europese bestemmingen. Om maar niet te spreken over alle ervaring die Rotterdam heeft met grote evenementen. Zo moeilijk hoeft het toch niet te zijn Avrotros?

 23. critikast

  Ilse…beetje afstandelijk….beetje verlegen…beetje mysterieus…beetje geil denken jullie?

 24. critikast

  @Ria Valk
  Ooit gehoord van Maastricht/Aachen Airport onder de rook van Maastricht? Rotterdam straalt uit wat het niet is, Maastricht straalt uit wat het wel is. Een stad met sfeer !

 25. Fox Mulder

  K ben zö leuuuuuuuuuuuk meiske uut Almelooooooo

 26. X

  En wat heb jij bereikt Fox

 27. Dreetje

  Kan die twentse boerin ‘s van theeeeefeeee met haar domme boerengewauwel en stomme gelach? “Jaoh, weet ik feeeeeel?” Man man man wat een dom mens.

 28. bastian

  Ron weet duidelijk niet waar hij het over heeft. Ilse heeft er kijk op, dat heeft ze al bewezen in 2014 (zij was het brein achter het hele magische optreden!) en ook dit jaar weer bewijst ze verstand te hebben van het sturen van het juiste lied in combinatie met artiest en staging. Geef deze vrouw een vaste plek in de selectie commissie! Dan win je binnen 5 jaar opnieuw gegarandeerd :)

 29. Fox Mulder

  Meer dan X

 30. X

  Dreetje ook weer zo’n randstaddebiel. En maar profiteren van bv Groningen met het gas en wat voor afval men in Twente wil droppen.
  Liep die hele randstad maar onder, dan zingen ze wel een toontje lager. Net als in WO2. Waren de boeren ook goed genoeg om dat zooitje op te vangen in de hongerwinter.

 31. Johnny👀

  Oom Adolf had die k.tboeren ook op de trein moeten zetten.

 32. Frietkot

  ik zie haar graag

 33. Annoniemus

  In Almelooo is altijd wat te doen , soms springt het stoplicht op rood en dan weer op groen !

 34. Feut

  Iedereen met een accent is dom en simpel.

 35. Maria

  Lelystad is een mooie plaats.

 36. #NPO Kijker#

  Maria
  Sun 11 Aug 2019 om 9:27
  Lelystad is een mooie plaats.

  Ik heb voor jou wat moois in mijn brork.

 37. ANP

  SONGFESTIVAL NAAR MAASTRICHT

  Bronnen rondom het NPO team dat de voorbereidingen voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival in Nederland aan het treffen zijn hebben bevestigd dat het songfestival definitief naar Maastricht gaat.

  “De NPO heeft op enig moment besloten dat we ook de stem van het volk moesten meenemen in de beslissing”, aldus een bron. “Daarbij hebben we een analyse van uitingen op social media, forums en sites gedaan.” De organisatie is naar verluid ernstig geschrokken van het niveau van de reacties uit de regio Rotterdam.

  “Een stroom aan berichten die onjuiste informatie bevatten. Consequent proberen Maastricht in een kwaad daglicht te stellen, en de publieke opinie proberen te beïnvloeden dat het in Maastricht niet zou kunnen, en we dat als Nederland niet zouden moeten willen. Zeer dom en vooral ook onsportief”, aldus de bron.

  De organisatie heeft daarop besloten de organisatie aan Maastricht te gunnen, en maatregelen te treffen dat Rotterdam verder geen negatieve invloed meer kan hebben op de organisatie.

  “Van twee weken vóór het festival tot twee weken erna wordt Rotterdam hermetisch afgesloten om te voorkomen dat Rotterdammers zich kunnen mengen met de rest van de bevolking. De organisatie wil persé voorkomen dat televisiekijkend Europa geconfronteerd wordt met het lage intelligentieniveau van de gemiddelde Rotterdammer, omdat dit het imago van Nederland ernstige schade zou toebrengen. Alle uit- en invalswegen worden afgesloten, en communicatie via internet en mobiele netwerken wordt onmogelijk gemaakt,” aldus de bron.

  Volgens onbevestigde berichten zullen er op Vliegbasis Volkel twee toestellen van het type F35 gestationeerd worden. Mocht Rotterdam zich toch nog weten te mengen in de songfestival discussie of op een andere manier het imago van Nederland in gevaar brengen, zal opdracht gegeven worden om Rotterdam alsnog plat te bombarderen.

  Premier Rutte wil niet reageren op deze geruchten. Op de, algemene, vraag of hij het erg zou vinden als Rotterdam van de kaart zou verdwijnen antwoordde hij: “Het zou in ieder geval een grote stap in de goede richting voor het bereiken van de klimaatdoelen voor 2050 betekenen. Door het verdwijnen van een grote stad met zijn inwoners, en de bijbehorende haven en alle industriele activiteiten die dat met zich teweegbrengt, halen we in een klap de helft van onze CO2 doelen”.

  “Wat je noemt een win-win situatie,” aldus de bron rond de NPO.

 38. Arno

  Gewoon rotterdam dn wat nou niet mooi, rotterdam is juist de wereldstad

 39. Marjolein

  Rotterdammers zijn de enigen die Rotterdam een wereldstad vinden. Stelletje zelfpijpers die elk nieuw gebouwtje een icoon noemen. Bah! Maastricht moet winnen! Alure. Geen tokkiestad a.u.b.

 40. BRAAK

  Zie ik haar nou ook dat gokken aanprijzen bij staatsloterij??? Wat een afgang van iemand die ik hoog had staan schaam je Ilse, schaam je ogen uit je kop!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.