Ilse DeLange niet verrast als Maastricht gaststad wordt

Het zal Ilse DeLange niet verrassen als op 30 augustus bekend wordt dat het Songfestival in 2020 niet plaatsvindt in Rotterdam, maar in Maastricht. Dat heeft de zangeres, die achter de inzending van Duncan Laurence zat, vrijdag gezegd in Jinek. Rotterdam heeft de beste concerthal, maar is natuurlijk niet zo mooi als Maastricht. “Je hebt wel wat te kiezen: Maastricht is een beetje Europa en anders en Rotterdam is een beetje meer dat moderne Nederland“, aldus Eva Jinek.

Daarop zei DeLange: “Je gaat er eigenlijk meteen vanuit dat Rotterdam natuurlijk een heel goede infrastructuur heeft door Ahoy’ en omdat ze gewend zijn om dat soort evenementen te hosten, maar dat betekent niet dat Maastricht dat niet ook kan. Ik heb echt geen idee.”

Wat zou ze leuker vinden qua look and feel? “Ik denk dat voor degene die meedoet Maastricht misschien wat avontuurlijker is, maar ik weet het echt niet. Ik denk dat er wel een enorme wilskracht is bij Maastricht.”

Ook al gaat mijn technische hoofd eerder naar Rotterdam omdat ik denk dat het misschien makkelijker, omdat alles er al is, maar ik denk dat Maastricht er zo veel aan wil doen, dat we niet verrast moeten zijn als het toch daar is. Ik weet het dus echt niet.”

Is DeLange ook betrokken bij de komende editie? “Ik heb gezegd dat als ze mijn mening willen weten, dat ze me mogen bellen, maar ik heb nog geen telefoon gehad.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen