Henry Schut geen spijt van boze mail Angela de Jong

Geplaatst op do 08 aug 2019 om 12:20

Henry Schut vindt niet dat hij een slecht incasseringsvermogen heeft, ondanks zijn felle reacties op de kritieken van Angela de Jong en Beau van Erven Dorens. Dat geeft hij aan in de nieuwste Veronica Magazine. Angela onthulde dat Henry gelijk in de pen klom na een kritische column en Beau stelde dat de NOS-ster zelfs op hem af stormde. “Gaat wat ver, toch?“, vraagt het televisieblad hem. Daarop antwoordt de presentator: “Het lullige is dat dit zo snel een eigen leven gaat leiden.

Er is nu een heel verkeerd beeld van hem ontstaan, klaagt Schut. “Alsof het voor mij het eind van de wereld is als ik kritiek krijg. Veel mensen vinden dat ik een fout heb gemaakt door te reageren op een column van haar, maar je mag toch wel een kéér wat terugzeggen?

AD-Angela moet eens ophouden met haar gezanik, wil Schut zeggen. “Ik vind dat columnisten, die vaak maar wat in het wilde weg schrijven, ook mogen beseffen dat we gewoon mensen zijn. En dat wilde ik Angela een keer laten weten.”

En ook Beau moet zijn kritiek maar voor zich houden, als het aan Henry Schut ligt. “Beau heeft een keer iets over me gezegd, dat ik saai was of iets in die richting. Daar ben ik verder nooit op ingegaan. En wat gebeurt er? Ik ben daar zeker zeven keer op aangesproken door verschillende media. Rare processen zijn dat.”

Het is normaal dat mensen mij saai en niet leuk vinden, of heel leuk en interessant. Meningen bestaan, maar extreme meningen worden opgepikt en uitvergroot.

Lees ook:
Henry Schut vindt Angela de Jong zure vrouw (21 februari 2018)
Beau vindt Henry Schut slome duikelaar (12 juni 2018)
Angela de Jong: ‘Henry Schut heeft heel lange tenen’ (6 augustus 2018)
Henry Schut viel naast Angela ook Beau lastig (16 augustus 2018)

Foto: NOS
42 Reacties op “Henry Schut geen spijt van boze mail Angela de Jong”


 1. Mark2

  Goeie presentator! Ik kan zijn beredenering wel volgen!

 2. Beau

  Ik vind hem saai en niet leuk.

 3. oijoepio

  Zaai

 4. Minosay

  Verhaal bij iemand gaan halen omdat ‘ie je saai vind. Dude… hahahah dan heb je echt issues. Self love man.

 5. Denk-na

  Die wannebe kakker van een Beau van Erven Dorens wilde weer interessant doen en door kritiek op anderen te uiten denkt hij dat hijzelf in aanzien zal stijgen. Zucht.

 6. Zomaar

  Goede presentator zonder poespas.
  Daar hebben we er te weinig van.

 7. ome h

  Wat meer enthousiasme zou hem geen kwaad doen

 8. Brimstig

  Het is best een aardige presentator maar inderdaad wel oersaai. Het lijkt net of hij geen persoonlijkheid heeft.

 9. Joost

  saaaaaaaiiiiiii

 10. Marc

  Kundige, rustige presentator!

 11. Ray

  Iedereen en z’n moeder wordt afgerekend op hoe hij/zij presteert op het werk, maar als een bn’er een keertje kritiek krijgt, dan worden ze onheus bejegend en moet er meteen verhaal gehaald worden. Besef dit, bn’ers. Als je er voor kiest om heel veel centjes te verdienen door met je kop op tv te komen, dan moet je ook niet zeiken als je een keer afgezeken wordt.

 12. Michel

  Tsjonge, ze zegt toch verder niets persoonlijks over deze Schut? Ze kijkt kritisch naar zijn optreden/programma’s en vindt hier wat van. Daar wordt ze n.b. voor betaald.
  Neem de kritiek ter harte of haal eruit waar je het mee eens bent (of niet) en laat het voor de rest varen zeg. Blijkbaar voel je je wel aangesproken als je je zo aangevallen voelt.
  Nee Henri, je slaat hier de plank volkomen mis.

 13. Bart

  @mark2 Zijn beredenering slaat nergens op. Een column verwoord de mening van de schrijver en vaak ook die van de kijker. Daar horen omroepen en tv zenders zich naar te schikken. Als er geluiden komen dat men Henry schut een saaie presentator is en al helemaal bij sport talkshows dan hoort hij het veld te ruimen.

  Van Jack van Gelder/Mart Smeets naar Henry Schut. Deze man hoort niet op televisie. Beter vragen ze voor Studio Sport Zomer/Winter en de Avondettape een gelegenheidsduo in de vorm van bijvoorbeeld Wilfried de Jong en Matthijs van Nieuwkerk.

 14. Frouke

  Het zal allemaal wel maar hij is niet sprankelend, niet prikkelend en weinig enthousiast.
  Altijd dat monotone deuntje. Hij is niet de gezelligste in de klas. Kundig? Valt wel mee. Het zijn vooral open deuren. Rustig? Ja, op het het slaapverwekkende af. Geen poespas? Precies, had hij het maar. Zelfs zijn liefde voor de eigen spieren laat hij slechts af en toe zien. Kan iemand een ruggengraat in zijn lijf schuiven?

 15. Ramon

  Herman van der Zandt is echt de ideale (sport)presentator; welbespraakt, spitsvondig, kundig, merkbaar enthousiast en bovendien losjes/niet te stijf.

 16. Curryworst

  Mij een raadsel wat dit kasplant met kleuterbaardje op tv doet.
  Karakterloos, zouteloos. Maar kan de autocue oplepelen. Dat zal dan wel zijn verdienste zijn.

 17. Wanny

  Als je op tv komt heb je soms miljoenen mensen die je beoordelen. In plaats van een paar op kantoor. Daar moet je wel tegen kunnen.

  De verdiensten zullen er ook wel naar zijn neem ik aan.

 18. Marijke

  Koetsiekoetsie Henry. Aansteller. Ga dan niet met je hoofd op tv. Angela’s kritiek is prima en op de bal, niet op de man.

 19. Michel

  Het zou Henri sieren ook op TV iets krachtiger over te komen, meer personality. In de praktijk kan hij het dus wel, terwijl hij op TV overkomt als een dweil.

 20. De kale neeger

  Henri Schut is het failliet van onze vaderlandse TV.
  Draag die man weg svp.

 21. De kale neeger

  Alles aan die vent is volkomen SCHUT!

 22. Guttegut

  Henri is wel de saaiste man bij Studio Sport. Een persoonlijkheid van niks. Een advies aan Henri, kijk eens hoe Herman de Scherman dat doet. Een natuurtalent en ook nog eens een aardige gozer.

 23. Alotta Fagina

  Henri is een cutie, hij mag wel eens strippen voor mij, ik lig er klaar voor.

 24. willembever

  @bart 13.05 helemaal mee eens!

 25. anoniem

  Angela je hebt lef

  anders zeg je niet open lijk dat je je schaamt voor Hans

  bijna je baas op de redactie van AD nep olie bol test!!!!!

  Angela wat weet je van de duurste auto van de zaak rijder van de persgroep.

  Ik zal je helpen hij wordt nu ROOD

 26. Sven L.

  Ik vind hem mwah mwah. Net zoiets als champignons of Céline Dion. Het bestaat. Heb er niets tegen maar heb er vooral niets mee.

 27. LLRV

  Henry Schut en Dione de Graaff zijn de door de NPO naar voren geschoven boegbeelden van sport moet entertainment en show worden. Dus koop je al voor veel belastinggeld een sportevenement dan moet er ook een sport(show)programma komen. Met sport-BNers die veren in hun kont krijgen en dan “in de stal” zitten van de NPO. Wedden bij het volgende EK voetbal en de Olympische spelen in Tokyo zit er zelfs weer Erben Wennemars om ons alles te vertellen over voetbal, boogschieten en dressuur. Sportjournalisten zijn geen journalisten meer maar entertainers, het gaat om het product. Je koopt niet de uitzendrechten van een sportevenement om ook maar één kritische vraag te stellen. Zou je het doen was je presentator af, dat moet ook worden gezegd. Er staan zo weer tien knappe en brutale meiden en jongens klaar om die klus te doen. Want ben je in beeld dan deel je in het success van de doorgaans hoge kijkcijfers van sport op tv.

 28. SPeichel

  Net zoals veel andere linkse mensen kan Henry Schut niet goed tegen kritiek.

 29. b

  @Curryworst

  De baard is compensatiehaar voor zijn kale kruin. Hem horen praten is een overdosis temazepam.

 30. critikast

  Schut wordt vorstelijk betaald om een programma te “dragen”. Heeft niemand nu door dat hij daar totaal ongeschikt voor is. Weinig bagage, kraakstem, voor-oorlogs voorkomen en inderdaad..saaier dan saai! Kliko graag !

 31. herma post

  Henry je bent een topper. Laat ze kletsen en meningen hebben.
  Mevr. de Jong mag graag haar meningen op dringen aan ons de kijkers en luisteraars. Voor ons doe je het goed.

 32. Iemand

  Ik vind Henry ook dodelijk slaapverwekkend. Komt niet alleen doordat hij geen energie uitstraalt, maar vooral door het ontbreken van humor. Maar ja..dat is wat ze willen bij de NOS: nietszeggende inwisselbare pratende paspoppen.

 33. Ans, de moeder van Henri Schut

  Onze Henri werd nogal gepest op de HAVO.
  Hij kreeg ook pas schaamhaar op zijn 17e..
  En nu wordt hij kaal. Daarom heeft hij een vlas baardje, de jongen.

 34. Moeder Ans

  Onze Henri werd nogal gepest op de HAVO.
  Hij kreeg ook pas schaam-haar op zijn 17e..
  En nu wordt hij kaal. Daarom heeft hij nu een vlas baardje, de jongen.

 35. Johnny👀

  Als die Henry een klein beetje karakter had gehad dan had hij die 2een paar corrigerende tikjes gegeven.

 36. Moeder Ans

  Geloof het of niet!
  Zojuist op het Staatsnnieuws.

  Een Witte racist pleegde een aanslag down under.
  En daarvoor sprak ene Mustafa ons toe.

  GATVERDAMME

 37. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Kansloze knuppel kan carrière vergeten.
  Wie haalt het nu in z’n hoofd het tegen Angela de Jong op te nemen?
  Dit is waarschijnlijk het laatste wat we van hem horen.
  En daarvoor hadden we geen idee wie deze individu is.
  Hoplaaa, terug naar de vergetelheid. (of solliciteren bij Sbs, da’s het zelfde)

 38. Pablo

  Henri Voorschut is gewoon een lulletje rozenwater die zichzelf nu heel serieus neemt. Zo’n type nerd dat altijd gepest werd en hoopte dat als hij zou gaan trainen, mensen hem ineens wel cool zouden vinden. Maar helaas, je kan nog zolang in de sportschool zitten, je blijft net een omgebouwd wijf. Valt echt in het niet bij Herman de Schermman

 39. Geert de Jonge

  Henri Schut is een prima presentator. En natuurlijk maakt ook hij fouten. Die werkt maakt fouten en dat geeft ook niet. Dat maakt deze presentator niet saai. En ja Angela de Jong is een zure tante als iets haar niet interesseert wordt ze negatief. Erg sportief komt ze in ieder geval niet over. Misschien wat aan je conditie doen Angela.

 40. JDJ

  Het is toch een saaie k ut. Dat weet Schut zelf toch ook anders raakt het hem niet. Misschien zou het helpen als hij ook eens een mening laat horen in plaats van zich te verschuilen achter zijn oppervlakkige vragen.

 41. BRAAK

  Wanneer leert dit gedrocht nu eens op te houden met knipogen!!!!

 42. Ernst

  Ik wil Sjoerd i.p.v. Huilebalk Schut.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.