Hans Kraay wil best naar homoparade Amsterdam

Het zou een enorme stunt zijn en een flinke steun in de rug van de homogemeenschap: de mannen van Veronica Inside op hun eigen boot tijdens de Gay Pride in Amsterdam. Johan Derksen en René van der Gijp maken regelmatig grappen over de homoparade, maar Wilfred Genee zou er vast wel voor te porren zijn. En hun vaste gast Hans Kraay jr. ook. “Ik heb het nog nooit gedaan! Ben ook nog nooit uitgenodigd. Misschien komt het er nog eens van. Ik kom, hoor.

Kraay vertelt in Veronica Magazine dat hij er best voor openstaat. “En ik pik Johan Derksen ook wel effe op onderweg.

Vindt hij zijn collega’s ook niet een beetje homo-onvriendelijk? “Ik heb er ook weleens wat over gezegd in de uitzending. ‘Hansie, dit is toch allemaal satire’, zeggen zij dan. ‘Natuurlijk hebben wij geen hekel aan homo’s.’ Ja, dat geloof ik ook echt. Ik heb het gevoel dat de tijd rijp is voor een ommekeer.

Anno 2019 kan een coming-out in de voetbalwereld wel, vindt Kraay. Zelf zou hij best uit de kast durven te komen als hij profvoetballer was. “Als ik nú profvoetballer was en ik op mannen viel? Ja, lachend. Ik weet het, makkelijker gezegd dan gedaan. Maar de tijd is er rijp voor.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen