DNA begint op SBS 6: ‘Baantjer meets Sex and the City’

Geplaatst op do 29 aug 2019 om 16:00

Terwijl NPO 1 de film Michiel de Ruyter uitzendt en RTL 4 het programma Help Mijn Man Is Klusser herhaalt, schotelt SBS 6 de kijker vanavond om half negen nieuw drama voor: DNA, met Yolanthe Cabau in de lead. Het station spreekt van een ‘sexy en spannende politieserie’ met ‘vier sterke vrouwen in de hoofdrol’. Zelf gaf Cabau in de talkshow Jinek aan dat ze zich wel kan vinden in de omschrijving ‘Baantjer meets Sex and the City’. Het heeft een vleugje van beide series, meent ze.

Cabau: “Dat heb ik wel meer horen zeggen en ik kan me er wel in vinden, want er zijn spannende seksscènes, het privéleven van vrouwen komt voorbij, maar het zijn ook heel stoere vrouwen die mannenwerk verrichten. Er zit ook veel actie in.

De actrice heeft voor de serie een soort politiecursus gedaan. “Ik heb daar training voor gekregen. Ik moest nog wel even aan de bak. Ik was fit en hou van sporten, dus dacht wel dat ik het zou kunnen, maar had nog nooit iemand in de boeien geslagen. Nou ja, misschien, maar niet buiten de slaapkamer. Ook een inval doen op de officiële manier moesten we allemaal leren. We hebben dat twee dagen lang geleerd.”

Vindt ze het niet gek om tijdens de opnames rond te lopen met een wapen? “Ik vond het best wel intimiderend, want je hebt toch ineens een wapen in je hand. Het is klein en zwaar en je weet: met dit vermoord je iemand. Dat is een bizarre gedachte. Maar nu een heel lange draaiperiode was het ook normaal voor me geworden.”

Is het een echt pistool? “Nee, het zijn dummies, maar wel echt heel realistische.”

DNA is om 20.30 uur te zien op SBS 6. Aansluitend begint de Frank Visser-show.

Foto: SBS
35 Reacties op “DNA begint op SBS 6: ‘Baantjer meets Sex and the City’”


 1. Coca Cola

  Wel leukl dat er weer een serie voor vrouwen op TV komt. Na Gooise vrouwen hadden ze al tijden niets meer van Nederlandse bodem.

  Kunnen wij mannen even gamen.

 2. René van Gellekom

  De Cock met C-O-C-K. Nee, dit is te makkelijk.

 3. Claude Fieaul

  Heerlijk!

  Geluid uit en lekker een uur lang kijken naar de strakke truitjes en diepe decolletés van Yolanthe. Wat een genot.

 4. Pandaromp

  Behalve dan dat in Baantjer en Sex&the City serieus werd geacteerd.

 5. Sum Ting Wong

  Identity politics en pc gedeug gegoten in een televisieformat. Bah!

 6. Yumila

  Scenes met een kreupel turks paard…. SBS6 op zn best.

 7. Bart

  Heeft niemand bij Talpa doot dat Yolante de gun-factor absoluut mist….

 8. ome h

  Zou het zo slecht zijn als Grenslanders?

 9. Jean la Taupe

  @ome h
  Thu 29 Aug 2019 om 16:41

  Nee, dat kan haast niet. Grenslanders is pretentieus en NPO-belerend.

 10. TomTom

  @Bart: bij Talpa leven ze in het zgn ‘de Mol’- universum. Ze maken daar ‘content’ waar John in gelooft en als John erin gelooft nou danneh…….
  Gelukkig leest hij dit ook.
  Benieuwd of hij eens gaat reageren of zou dat boven zijn (woehahahaaaaa) stand zijn?

 11. Ad Visser

  @bart. Heel simpel. Yolanthe heeft dezelfde manager als Linda de Mol. Dus 1+1=3

 12. Yoho

  Het blijft me verbazen dat omroepbazen zo in deze talentloze poppenkop geloven. Ze kan presenteren noch acteren en er zit meer plastic in haar lijf dan er in de hele Noordzee ronddrijft. Om over haar monotone stemgeluid maar te zwijgen. Deze serie wordt weer een lachertje.

 13. Ad Visser

  DNA onbekend is toch dat programma van Caroline T?

 14. dennis

  RTl kijkers, binnenkort komt Natsja Froger weer op jullie vertrouwde rtl 4. Dat zal zeker een kijkcijfer hit worden.

 15. Gert

  Wat willen ze toch met die Yolanthe… Acteren kan ze niet.. enkel een mooi uiterlijk is toch niet genoeg.. Dit wordt een groooote mislukking

 16. Mark

  SBS 6 geluk dat NPO 1 een film voor de vierde keer uitzendt. Die kan nooit meer dan 500.000 halen, ook vanwege de lengte. RTL 4 heeft hh, maar haalt desalnietemin nog wel 600.00. Ik denk dat 700.000 haalbaar moet zijn voor SBS 6. Maar ik had het op zondag na Miljoenenjacht gezet. Waarom heeft deze serie trouwens 1,5 jaar op de plank gelegen. Was denk ik in eerste instantie voor NET 5 bedoelt, dan waren ze al blij geweest met 300.000. Dus daar gaan ze sowieso al overheen op 6.

 17. Mark

  ^^^^

  Talpa is wel zo slim om het niet alvast op KIJK te zetten. Nu is half tv-kijkend NL nieuwsgierig. Maar ja, er is wel voetbal op Veronica!

 18. Incite

  Een ‘seхy en spannende politieserie’. Wat een anti-reclame, deze omschrijving.

 19. By the way

  Het zal er wel op neer komen dat dit DNA hier en daar een chromosoompje mist. Kortom, alle vaste lezers van de Mediacourant kunnen er ook naar kijken :)

 20. zucht

  Oh daar is Yolanthe weer. Zij die volgens MC gelukkig heel sportief reageerde op kritiek van Peter R de Vries bij Jinek. Sportief, met humor en met zelfspot.
  Wat was dat toch een opluchting.

 21. FlyingLotus

  Lekker dan, een combi van totaal achterhaalde concepten, uit de vorige eeuw.

  Enige dat van deze eeuw is zijn de ‘aanpassingen’ aan die wannabee Turkse.

 22. Gwendolyn

  Dat is toch ook met Loes Haverkort? Daar ben ik verliefd op!

 23. MediaPrak

  De fragmenten welke bij Jinek werd vertoond zag er harisch uit. Jolante met 5 min achterstand daalt af via een regenpijp en haalt alsnog de boef in. Is it an airplane? Is it Superman? Neu, ’t is Jolanthe!

 24. Folder

  MediaPrak = Peter R. de Vries.

 25. Eva

  Is er ook maar iemand die Yolanthe serieus als actrice neemt?
  Heeft die vrouw al 1 geloofwaardige rol gespeeld?
  Dat zij mee doet en volgens mij ook de hoofdrol heeft, doet geen recht aan de andere acteurs. En ik weet zeker dat daardoor de serie ook bij voorbaat mislukt is.

 26. Lies

  Los van het feit dat het totaal ongeloofwaardig is, vind ik het wel knap dat ze nu voor zichzelf kiest. Ze wordt op haar uiterlijk beoordeeld, door de media achterna gezeten en ze is door twee slapjanussen van exen bedrogen.
  Weet zeker dat ze een fantastische moeder is.

 27. Kevin frikandel

  Yolanthe is echt een lekker wijf, hoog golddigger gehalte maar daar maak ik voor deze ene keer een zeer grote uitzondering voor. Potverdikkeme ik houd het niet meer!!!!1

 28. man pan

  Diegene die dit bedacht heeft moeten ze afschieten.

 29. TomTom

  De serie en de “acteurs” zijn door John himself goedgekeurd dus wordt het goud. John heeft een neusje voor succesvolle programma’s voor een bepaald deel van de Nederlandse bevolking. Wij als ondeskundigen zien HET niet.

 30. Tv junkie xl

  Ik heb gekeken hoor…….tja

 31. Televisiegozer

  Ik heb een recensie geschreven,

  zijn jullie het eens?

  https://televisiegozer.home.blog/2019/08/29/dna-geen-onaardige-serie-maar-wordt-geen-succes-op-sbs-6/

 32. Hj

  Is dat Emanuele Grives? In een POLITIE-serie? 😂😂😂

 33. harteloze henk

  @ Hj

  Nee.

 34. fapfapfap

  Yolanthe die als Turks wijf tegen een boom gaat staan en skaterboy er bijna op laat klimmen. Dat was toch wel een staaltje acteerwerk welke ik na al die jaren nog steeds niet vergeten ben. man man man, wat een geil wijf.

 35. 名称

  邮件内容

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.