DNA begint op SBS 6: ‘Baantjer meets Sex and the City’

Terwijl NPO 1 de film Michiel de Ruyter uitzendt en RTL 4 het programma Help Mijn Man Is Klusser herhaalt, schotelt SBS 6 de kijker vanavond om half negen nieuw drama voor: DNA, met Yolanthe Cabau in de lead. Het station spreekt van een ‘sexy en spannende politieserie’ met ‘vier sterke vrouwen in de hoofdrol’. Zelf gaf Cabau in de talkshow Jinek aan dat ze zich wel kan vinden in de omschrijving ‘Baantjer meets Sex and the City’. Het heeft een vleugje van beide series, meent ze.

Cabau: “Dat heb ik wel meer horen zeggen en ik kan me er wel in vinden, want er zijn spannende seksscènes, het privéleven van vrouwen komt voorbij, maar het zijn ook heel stoere vrouwen die mannenwerk verrichten. Er zit ook veel actie in.

De actrice heeft voor de serie een soort politiecursus gedaan. “Ik heb daar training voor gekregen. Ik moest nog wel even aan de bak. Ik was fit en hou van sporten, dus dacht wel dat ik het zou kunnen, maar had nog nooit iemand in de boeien geslagen. Nou ja, misschien, maar niet buiten de slaapkamer. Ook een inval doen op de officiële manier moesten we allemaal leren. We hebben dat twee dagen lang geleerd.”

Vindt ze het niet gek om tijdens de opnames rond te lopen met een wapen? “Ik vond het best wel intimiderend, want je hebt toch ineens een wapen in je hand. Het is klein en zwaar en je weet: met dit vermoord je iemand. Dat is een bizarre gedachte. Maar nu een heel lange draaiperiode was het ook normaal voor me geworden.”

Is het een echt pistool? “Nee, het zijn dummies, maar wel echt heel realistische.”

DNA is om 20.30 uur te zien op SBS 6. Aansluitend begint de Frank Visser-show.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen