Conchita Wurst vanavond te gast bij Eva Jinek

Conchita Wurst, de Oostenrijkse artiest die in 2014 het Eurovisie Songfestival won, is vanavond te gast bij Eva Jinek. Hij is te gast in het kader van de Gay Pride in Amsterdam. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. Wurst, die eigenlijk Tom Neuwirth heet, werd in één klap wereldberoemd met zijn optreden als bebaarde diva. Hij stond op de rode loper van de Golden Globes, werd uitgenodigd door Ban Ki-Moon, is ambassadeur van de Europride 2019 én boegbeeld van de LHBT-club.

Bij Jinek vertelt hij vanavond over zijn leven na de overwinning op het Eurovisiesongfestival en welke impact dat op hem heeft gehad. En over hoe hij zijn bekendheid inzet voor de rechten van de LHBT-gemeenschap.

Naast Wurst zijn ook Cornald Maas, Ellie Lust en Rik van de Westelaken te gast om te praten over Pride. “De laatste twee presenteren zaterdag de live-uitzending van de inmiddels wereldberoemde botenparade. Cornald Maas is de voorzitter van de jury die de winnaar bepaalt van de parade.”

Het thema van Pride Amsterdam is dit jaar ‘Remember the past, create the future’. “We herdenken de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging“, aldus Maas.

Een jaar later, in 1970, werd in New York de eerste Pride Parade ter wereld gehouden. We hopen dat het thema van Pride Amsterdam dit jaar op een originele manier op de boten te zien zal zijn.”

Jinek is om 23.00 uur te zien op NPO 1.

Foto: EBU

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen