Bezuinigingen raken NPO-sterren: vaker op reis in NL

Geplaatst op do 15 aug 2019 om 16:35

De bezuinigingen op de publieke omroep raken de NPO-sterren hard. Zo moeten de presentatoren van 3 Op Reis voortaan vaker op reis in eigen land. Dat heeft een woordvoerder van BNNVARA laten weten. Er verandert een hoop in het dertiende seizoen van 3 Op Reis, dé uitlaatklep voor NPO-sterren met reislust. “Presentatoren Chris Zegers, Geraldine Kemper, Nienke de la Rive Box, Maurice Lede en Evi Hanssen gaan naar een plek waar 3 op Reis nog nooit is geweest: Nederland.

Waar de sterren voorheen altijd gewend waren aan leuke snoepreisjes naar bijvoorbeeld Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië, moeten ze nu opeens naar plekken als Rotterdam en Vlieland.

In de seizoensopener is te zien hoe Maurice Lede naar Drenthe afreist. “Om in de dunst bevolkte provincie van Nederland een schaapsherder te ontmoeten.” Leuk.

Chris Zegers vindt het een eye-opener. “Als je in het buitenland bent, hoor je heel vaak van buitenlanders hoe mooi Nederland is. Hoe leuk is het om je als reiziger nu eens te laten verrassen door je eigen land, waardoor je Nederland ineens door andere ogen gaat zien.”

Buitenlandse reizen blijven ook een onderdeel van 3 Op Reis, maar wel zal vaker gekozen worden voor bestemmingen die op minder dan vijf uur van ons land liggen. “Zo ben ik voor deze rubriek naar België en Noord-Duitsland geweest. En dat bewijst toch maar weer dat je niet alleen maar naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen voor mooie verhalen“, vertelt Zegers.

3 op Reis is vanaf 25 augustus om 19.40 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. Er is nog geen crowdfundingactie opgezet voor de gedupeerde NPO-sterren.

Foto: BNNVARA
32 Reacties op “Bezuinigingen raken NPO-sterren: vaker op reis in NL”


 1. Huiskamer

  Maar die Floortje mag gewoon schaamteloos de wereld blijven rondvliegen. Alleen omdat zij tegen Die-Wilders, Baudet en Trump is. Want dan is alles toegestaan. Wellicht komt ze Halsema tegen in Afrika die ook zo’n last heeft van vliegschaamte.

 2. Lalala

  @ Huiskamer: ach arme knul toch. Dat zal de reden zijn dat Floortje door mag. Niet de kijkcijfers.

  Zijn Chris Zegers, Geraldine Kemper, Nienke de la Rive Box, Maurice Lede en Evi Hanssen zo’n fan van Wilders, Baudet en Trump dan, dat ze thuis moeten blijven? Ik dacht dat volgens types zoals jou de hele NPO extreem-links was?

 3. Henk

  @Huiskamer: doe toch niet zo aanstellerig.

 4. Lalala

  @ Huiskamer: dus de hele NPO zit bomvol met liefhebbers van rechts en daarom moeten ze thuisblijven, terwijl Floortje door mag gaan niet omdat ze goede kijkcijfers heeft maar omdat ze tegen mafklappers is?

  Wat een mentale gymnastiek om tot zo’n redenering te komen.

 5. mart

  Dat werd ook eens tijd. BNN bedacht bijna uitsluitend programma waarbij ze weer lekker weg konden naar het buitenland. Zonder enige functie.
  Floortje maakt nog mooie portretten die je ook over je eigen leven doen nadenken. De rest moet lekker thuis blijven en leren relevante tv te maken. Anders heb je geen functie.

 6. Enzo Voorthuijsen

  @Huiskamer: Die rooien hameren altijd over het opwarmen van de aarde, het volk moet maar fietsen, maar vliegen doen deze proleten scandaleus vaak.

 7. Theo

  @Enzo: hameren op. Dom populistje.

 8. d

  Arme Femke. Gisteren in haar eigen zwaard gevallen Kinderen inzetten voor klimaat, j ihadisten te repatriëren, armoede, vluchtelingen enz., maar gisteren mocht haar zoon niet de inzet worden bij de discussie over de veiligheid in haar stad. Constant kinderen misbruiken om je tegenstanders schaakmat te zetten, maar een voor jou onwelgevallig medium erop aanvallen. Jouw zoon die vanwege de onveiligheid in jouw stad, me ssen draagt. NPO3, pas op voor Amsterdam!

 9. Marianne

  Ik heb last van kijkschaamte. Kijk dus voorlopig niet meer.

 10. Paolo

  Niks mis mee. Maar dat doet Dre en Janny toch al….lol

 11. Paolo

  En vergeet ik bijna, daar onstaat dus een gat sir Mol. Pak dat zorgvuldig en met oog voor kwaliteit aan.

 12. Ben Zine

  @Paolo: haha, ‘sir Mol’ en ‘met oog voor kwaliteit’ in één zin. Hilarisch!

 13. Gwendolyn

  In Nederland? Daar is toch niks aan?!
  Ik dacht trouwens dat Geraldine naar RTL gaat…

 14. F. OUT

  De NPO moet eens kappen met al die verre reizen. Het inspireert mensen om ook verre landen te bezoeken.

  Ondertussen wordt er een lans gebroken door de NPO voor het ontzien van de natuur en het afwenden van de klimaatverandering.
  Heb op zich niks tegen verre reizen maar als het over informatie gaat kun je je afvragen of die reisjes wel een toegevoegde waarde hebben tov alle info die al te vinden is op het internet..

  Oh ja en waar ik me ook stuk aan erger zijn al die klimaatactivisten die de hele werel over vliegen om met elkaar over het klimaat te vergaderen..

  Het aloude spreek woord Verbeter de wereld, begin bij jezelf is hier wel erg van toepassing als je mij vraagt!

 15. A.M.

  Ontdek je plekje op herhaling dus, als ik het goed begrijp!

 16. Paul

  Ach waar hebben we het over, zolang 2 engelse clubs in Turkije spen, spaanse clubs in Zuid Amerika en de vele supporters die meevliegen

 17. More

  Ik hoop dat er nog vele miljoenen aan reisprogramma”s worden besteed. Want ik vind het mooie tv. Misschien een dagelijks reisprogramma van 1 uur? Genoeg landen in de wereld lijkt mij.

 18. Huiskamer stinkt

  Eens met Møre! Meer miljoenen euro’s naar reisprogramma’s.

 19. Jensen.nl Het echte geluid

  Haha geen dure reizen meer maar wel dure design meubelen in de BNNVARA/NPO gebouwen zeker? Wat een hypocriete zooi.

  En laten we het vooral niet over die Halsema hebben.

  Editie NL was vanavond ook weer correct bezig zeg! Niet te geloven..bah wat een land gaat dit worden!

 20. Leni

  @klagerman … Kom d’r maar in!!! Hahaha …. Viswijf…, al die BN ers die zo graag de wereld willen zien lekker naar Noord-Korea sturen …. Heel mooi land … Weten nog heel weinig van…word zo moe van die types van Vara Bnn die iedereen maar de maat nemen maar dat doen vanuit 1 of ander warm arm land ergens bij de evenaar … Lekker wegzakken in de modder dat tuig…..
  Hit it @klagerman!!

 21. Jensen NEPgeluid

  Whahahha

 22. shrink

  Ja ja, nou moet Chris Zegers voortaan onder de zonnebank voor een kleurtje in plaats van aan het strand van Fortaleza of Koh Samui een gelooide leerhuid te kweken! Lekker een reisprogramma over Giethoorn maken tussen duizenden selfiestick-Chinezen, het kan raar lopen in het leven van een BN’er!

 23. Internet broke the television

  Zijn jullie het met mij eens dat het einde der tijden is aangebroken wat tv betreft?

 24. C.W. Heuckeroth

  Lieve mensen, ik kom vandaag naar huis!!!

  (meet & greet bij Blushing Blaricum)
  Xjes

 25. Realist

  Voor Zuid Afrika kan de NPO ook een buitenlandse productie aankopen.
  Voetspore in Suid Afrika:

  https://youtu.be/85a8qf4wW3I

 26. Realist

  Floortje Dessing op reis in Nederland:

  https://youtu.be/4fu-Q0hjWvQ

 27. Coca Cola

  @F.OUT, nou dan blijf jij dus lekker in eigen land tijdens de vakanties. Ik koop mijn schuldgevoel gewoon af met eco-tax.

  Ik hou van dit soort reis-programma’s zo kom je nog eens achter locaties waar je nooit aan dacht om op vakantie te gaan.

 28. Frenske

  Egoist, die coca cola. Denk je ook wel eens één seconde aan de generaties na jou?

 29. F. OUT

  @Coca Cola, je begrijpt mijn bericht niet denk ik. Ik maak geen principieel bezwaar tegen reizen naar verre landen. Wel tegen het hypocriete gedrag van de NPO. Nee zeggen en ja doen.. Bovendien kun je alle info vinden op het web..

 30. Ad

  De keuze oom deze programma’s te ha dhaven

 31. Ad

  De keuze om dit soort programma’s te handhaven, zegt iets over de creatieve armoede bij de makers.

 32. Meneer Kaktus

  Hahahaha. Lekker puh en net goed.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.