Bezuinigingen raken NPO-sterren: vaker op reis in NL

De bezuinigingen op de publieke omroep raken de NPO-sterren hard. Zo moeten de presentatoren van 3 Op Reis voortaan vaker op reis in eigen land. Dat heeft een woordvoerder van BNNVARA laten weten. Er verandert een hoop in het dertiende seizoen van 3 Op Reis, dé uitlaatklep voor NPO-sterren met reislust. “Presentatoren Chris Zegers, Geraldine Kemper, Nienke de la Rive Box, Maurice Lede en Evi Hanssen gaan naar een plek waar 3 op Reis nog nooit is geweest: Nederland.

Waar de sterren voorheen altijd gewend waren aan leuke snoepreisjes naar bijvoorbeeld Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië, moeten ze nu opeens naar plekken als Rotterdam en Vlieland.

In de seizoensopener is te zien hoe Maurice Lede naar Drenthe afreist. “Om in de dunst bevolkte provincie van Nederland een schaapsherder te ontmoeten.” Leuk.

Chris Zegers vindt het een eye-opener. “Als je in het buitenland bent, hoor je heel vaak van buitenlanders hoe mooi Nederland is. Hoe leuk is het om je als reiziger nu eens te laten verrassen door je eigen land, waardoor je Nederland ineens door andere ogen gaat zien.”

Buitenlandse reizen blijven ook een onderdeel van 3 Op Reis, maar wel zal vaker gekozen worden voor bestemmingen die op minder dan vijf uur van ons land liggen. “Zo ben ik voor deze rubriek naar België en Noord-Duitsland geweest. En dat bewijst toch maar weer dat je niet alleen maar naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen voor mooie verhalen“, vertelt Zegers.

3 op Reis is vanaf 25 augustus om 19.40 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. Er is nog geen crowdfundingactie opgezet voor de gedupeerde NPO-sterren.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen