Youp van ’t Hek: ‘Stand.nl nationale zeurkousenrubriek’

Youp van ’t Hek vindt de bekende rubriek Stand.nl in het programma Spraakmakers van Ghislaine Plag de ‘nationale zeurkousenrubriek’. Dat zegt de cabaretier in zijn column in NRC Handelsblad. Stand.nl is een rubriek waarin luisteraars reageren op de stelling van de dag, maar die luisteraars zijn volgens de cabaretier vooral een stel zeurkousen. “Het vrolijkst werd ik woensdagochtend toen ik op de radio onze nationale zeurkousenrubriek Stand.nl hoorde“, zegt hij.

Hij zette speciaal zijn radio aan voor de rubriek. “Daarin mogen allerhande beroepszeikerds hun actuele ongerief in een microfoon blaten.”

Ook ditmaal was het weer raak, aldus Van ’t Hek. “Overbezorgde vakbondstypes hadden het over een verplichte hittestressapp, andere Arbotypes zeverden over warmtepaniekmeters en diep depressieve luisteraars begonnen over omvallende bejaarden.”

Wat een gezeik, aldus Van ’t Hek. “Dat is volgens mij gewoon de natuur. God ruimt op door af en toe de kachel wat hoger te zetten.”

Van ’t Hek heeft het in zijn column verder over Forum voor Democratie en Schiphol. U leest het op de website van NRC of onderstaand via Twitter.

Foto: Wiebke Wilting, BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen