Wendy hoopte op verhuizing The Voice naar SBS 6

Wendy van Dijk hoopte tijdens haar contractondertekening bij Talpa Network dat The Voice met haar mee zou verhuizen van RTL 4 naar SBS 6. Dat laat ze blijken in haar tijdschrift Wendy. Lange tijd leek het erop dat John de Mol zijn tv-kindje zou wegkapen bij RTL, maar dat gebeurde niet. Van Dijk tekende op 14 januari bij Talpa, op 8 maart werd duidelijk dat alle Voice-versies tóch bij RTL blijven en op 27 april presenteerde de presentatrice haar allerlaatste Voice-uitzending.

Daar had Van Dijk het best even moeilijk mee, zegt ze nu. “Ik heb wel goed afscheid genomen, maar eenmaal thuis voelde ik me even heel eenzaam en verdrietig. Even de paniek: heb ik het niet te vroeg weggedaan? Toen ik voor Talpa koos, was het nog onzeker waar The Voice naartoe zou gaan.”

Van Dijk voelde zich helemaal verloren. “Erland was weg bij RTL, ik was mijn houvast kwijt. Ook privé. Het is een rare tijd geweest, er is zo veel gezegd, zo veel geschreven. Soms dacht ik: over wie gaat dit allemaal? Nu merk ik dat de tijd heelt, dat alles goed komt, tot rust komt, zowel in werk als privé, dat ik ook echt zin heb in het nieuwe avontuur. Maar het is even echt zwaar geweest.”

Heeft ze spijt dat ze The Voice heeft laten gaan? “Wat The Voice betreft, uiteindelijk besef ik: we hebben het negen jaar mógen doen. Martijn zei: ‘Er zit een gouden lijstje omheen.’ Ik ben niet gestopt omdat ik niet meer gevraagd werd, niet omdat het geen succes meer was.”

Dit is mijn moment om opnieuw te beginnen. Terug bij de zender waar ik ben begonnen. Dat was mijn motivatie. Hart in Aktie, diep in mij zit dat ik dat weer zou willen terughalen. En ik hoop dat wij samen wat gaan doen. In de film of in een serie“, zegt ze tegen haar interviewgast Linda de Mol.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen