Van den Heuvel promoot Videoland in Zomergasten

RTL zal blij zijn met John van den Heuvel, want de Boulevard-ster neemt vanavond allemaal Videoland-fragmenten mee naar de studio van Zomergasten. Hij heeft onder meer stukjes uit de series Judas en Mocro Maffia uitgekozen. Dat bevestigt de presentator in De Telegraaf. Heeft RTL hem opgedragen om Videoland een beetje te promoten? “Ik ga voor Videoland wel zelf steeds meer crimedocumentaires maken. Fijn dat daar zoveel ruimte voor is. Maar verder is dit toeval.”

Van den Heuvel heeft ook interessante fragmenten uitgekozen. “Ik heb ook het interview van Sonja Barend met topcrimineel Stanley Hillis uit 1985 aangevraagd. Dat was mijn eerste verschijning op tv.

Hoort een bekendheid van De Telegraaf en RTL Boulevard eigenlijk wel in zo’n elitair VPRO-programma als Zomergasten? “Ik heb eerst zelfs even getwijfeld. Zomergasten wordt vaak gezien als een elitair programma. En elitair is nu niet het eerste woord dat in me opkomt als ik aan mezelf denk. Wat dat betreft vond ik het wel een bijzondere keuze van de makers.

Toch zei hij ja. “Ik zit nu 29 jaar in het vak en het leek me toch wel heel leuk om aan de hand van drieënhalf uur bijzondere fragmenten de kijker iets mee te geven over mijn werk.

De eerste Zomergasten van 2019 met daarin dus het interview van Janine Abbring met John van den Heuvel begint om 20.15 uur op NPO 2.

Het Telegraaf-interview met John van den Heuvel kunt u lezen via Blendle.

Foto: VPRO, Anouk van Kalmthout

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen