Tv-flop Love Island terug, maar alleen op Videoland

De televisieflop Love Island keert volgend seizoen terug bij RTL, maar niet op tv. Het tweede seizoen zal exclusief op Videoland worden uitgezonden. Dat heeft RTL bekendgemaakt. Love Island, dat zondag ten einde komt, was de afgelopen maanden elke avond te zien op prime time, maar trok maar zo’n 100.000 kijkers. Veel en veel te weinig voor een vervolg op tv, maar wél voor online. “Het VOD-platform van RTL en Love Island blijken namelijk een ijzersterke match“, zo laat RTL weten.

Peter van der Vorst, de contentdirecteur van RTL, licht toe: “De relatief jonge doelgroep van Love Island zit niet elke dag stipt om 20.30 uur voor de tv, maar is vooral online te vinden. Dat is de reden dat we het huidige seizoen zowel bij Videoland als RTL 5 aanbieden.”

Hij vervolgt: “Bij Videoland bereiken we onze fans op het moment dat zij dat willen en dat zien we terug in de goede cijfers van dit seizoen. Gezien dit succes is het een logische keuze om dit najaar een exclusieve Videoland-versie van Love Island aan te bieden.

Na vijf weken is 43 procent van alle Videoland-abonnees begonnen aan Love Island, aldus RTL. “Daarmee is de titel vergelijkbaar met een toptitel als ‘Famke Louise, de documentaire’. Dagelijks starten er nog steeds mensen aan de reeks.”

De Love Island-app is inmiddels meer dan 230.000 keer gedownload en via Instagram bereikt de ultieme datingshow wekelijks meer dan 10 miljoen mensen, waardoor het een van de snelst groeiende merken van RTL is.

De Videoland-versie van Love Island wordt geproduceerd door ITV Studios Netherlands en is vanaf september te zien.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen