Topfunctie bij RTL bevalt Peter van der Vorst goed

Peter van der Vorst heeft er geen spijt van dat hij zijn werk als tv-ster heeft neergelegd voor zijn huidige functie als programmadirecteur van RTL Nederland. Dat vertelde hij donderdagavond in de allerlaatste aflevering van Van der Vorst ziet sterren, waarin hij zelf te gast was. Van der Vorst heeft het erg naar zijn zin. “Ik ben nu programmadirecteur, dus ik ben verantwoordelijk voor alle content die we maken op RTL 4, 5, 7, 8, Crime, Lounge, Videoland en al dat live-entertainment.”

Dat is best een klus, geeft de televisiebekendheid aan. “Ik ben nu twee maanden bezig en ik vind het echt heel leuk.”

Financieel gezien is Van der Vorst al lang binnen. “Ik heb vier jaar geleden mijn bedrijf gekocht aan Talpa, aan John de Mol. Dat geld hebben we in een nieuw huis gestopt en dat is echt een heel gave boerderij.

Die boerderij staat in Abcoude. “Het is een beetje Nederlands eigenlijk om je te schamen voor de grootte van je huis, maar oké, ik stap daar nu overheen.

De presentator heeft op het juiste moment gecasht. “Ik maakte toen een programma dat Zo Lang Ik Leef heette met mensen van onze leeftijd die ernstig ziek waren. Dat heeft me heel erg aan het nadenken gezet, van: ik krijg nu dit aanbod, ik kan wachten, maar wie weet wat er over twee jaar gebeurt, dus ik grijp deze kans.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen