Topfunctie bij RTL bevalt Peter van der Vorst goed

Geplaatst op vr 05 jul 2019 om 12:00

Peter van der Vorst heeft er geen spijt van dat hij zijn werk als tv-ster heeft neergelegd voor zijn huidige functie als programmadirecteur van RTL Nederland. Dat vertelde hij donderdagavond in de allerlaatste aflevering van Van der Vorst ziet sterren, waarin hij zelf te gast was. Van der Vorst heeft het erg naar zijn zin. “Ik ben nu programmadirecteur, dus ik ben verantwoordelijk voor alle content die we maken op RTL 4, 5, 7, 8, Crime, Lounge, Videoland en al dat live-entertainment.”

Dat is best een klus, geeft de televisiebekendheid aan. “Ik ben nu twee maanden bezig en ik vind het echt heel leuk.”

Financieel gezien is Van der Vorst al lang binnen. “Ik heb vier jaar geleden mijn bedrijf gekocht aan Talpa, aan John de Mol. Dat geld hebben we in een nieuw huis gestopt en dat is echt een heel gave boerderij.

Die boerderij staat in Abcoude. “Het is een beetje Nederlands eigenlijk om je te schamen voor de grootte van je huis, maar oké, ik stap daar nu overheen.

De presentator heeft op het juiste moment gecasht. “Ik maakte toen een programma dat Zo Lang Ik Leef heette met mensen van onze leeftijd die ernstig ziek waren. Dat heeft me heel erg aan het nadenken gezet, van: ik krijg nu dit aanbod, ik kan wachten, maar wie weet wat er over twee jaar gebeurt, dus ik grijp deze kans.

Foto: RTL
25 Reacties op “Topfunctie bij RTL bevalt Peter van der Vorst goed”


 1. Zalmneusje

  Er is iets met Peter vd Vorst waar ik mn vinger niet precies op kan leggen. Hij lijkt en doet sympathiek, maar er schuilt iets in zijn ogen en manier van praten, waardoor je ook kan verwachten dat ie keihard, geniepig en vals is.

 2. Dennis

  Ik hoop dat RTL 4 een nieuwe vormgeving krijgt. De huidige vormgeving vind ik niks.

 3. Ron

  Kans zit er in, deze dateert al weer uit 2013, alleen het transparant maken van het zenderlogo in de linker bovenhoeken is van vorig jaar rond deze tijd. Overigens nog steeds niet aan de frequentie gedaan wanneer dat zenderlogo naar transparant springt. Nog steeds 3 hele minuten. Veel te lang.

 4. Paolo

  Allicht!!. Loonstrook gezien???
  Bovendien dat geniepige is ook wel te verklaren ( denk denk) van deze Royalty gossip man.

 5. Herman Hoogsteder

  Het is een verschrikkelijke arrogante (man)

 6. Sjeng

  Oppassen voor mensen die heeeeeeeeeeeeel vriendelijk lijken altijd.

 7. west*

  Je kunt een huisstijl veranderen, maar een boom die scheef groeit krijg je ook niet recht ook RTL zit met een imago probleen , dat komt duidelijk naar voren als je met de gewone man op straat praat , RTLis lang niet meer zo populair als 10 jaar geleden
  en jongeren haken ook steeds meer af, die kijken steeds minder naar RTL
  maar zoeken hun heil op internet, daarom verschuift de reclamemarkt ook meer naar internet en daar heeft RTL flink last van !

 8. Snake Charmer

  @West daarom is het maar goed ook dat de NPO binnenkort flink minder reclame mag uitzenden.

 9. Sebas

  Deze manier van journalistiek bedrijven blijft interessant. Het is eigenlijk het onder elkaar plakken van quotes, met voor elke quote een kort zinnetje dat de quote in een (vaak foutieve) context plaatst.

 10. Jasper

  Het logo van RTL 4 oogt nog steeds fris. Daarnaast, wat is een huisstijl van een TV-zender tegenwoordig nog. Het zijn alleen nog maar idents met informatie over een programma.

 11. Gerbrand

  Hij heeft zijn bedrijf ‘gekocht’ aan John de Mol en is daardoor binnen. Misschien dat de redactie ‘verkocht’ bedoelt?

 12. Corrector

  @Sebas
  met quotes bedoelt u citaten. Quote en quoten is een vernederlandst Engels woord. Citaat en citeren zijn de Nederlandse tegenhangers. Ik ben niet tegen Engels, maar wel wanneer het onnodig is.

 13. Hans de Hengst

  @corrector
  Citaat is afkomstig van het Franse citer. Misschien bedoelde u het woordje ‘aanhaling’
  Lol@wijsneus corrector

 14. Mart

  @Dennis

  Smaken verschillen, ik vind juist dat RTL 4 wel een sterk logo en uitstraling heeft. Net als RTL 7 trouwens. RTL 5 en 8 mogen om mij part wel een nieuwe vormgeving krijgen.

  Wel vind ik het heel gek dat alle zenders geen eigen website hebben… Zal blijkbaar geen toegevoegde waarde meer hebben?

 15. Joop55

  Mag hopen dat Peter geen Telegraafje doet, je bedrijf laten opslokken door boezemvriend John.

 16. wauter

  Ik blijf het een vervelend akelig mannetje vinden. Onecht.

 17. #NPO kijker#

  Na vertrek Galjaard en komst vdVorst en zijn nep sterren is de vrije val ingezet.

 18. Mark

  In RTL Boulevard had ie iig van die domme relnichterige (valse) opmerkingen bij sommige items.

 19. Jantje

  “Het is een beetje Nederlands eigenlijk om je te schamen voor de grootte van je huis, maar oké, ik stap daar nu overheen.”

  Maar wel SP stemmen! De schaamte voorbij. Als hij zijn hele inkomen in de partijkas stopt en zelf in een twee kamer flat gaat wonen heeft hij recht van spreken

 20. Ron

  @Jantje: Peter stemt al jaren geen SP meer. Hij stemde in de tijd van Jan Marijnissen SP, maar tegenwoordig PVDA of D66 zelfs, allesbehalve echte linkse partijen.

 21. BRAAK

  Je bent een nationale schande Petertje, want net als die loser de Mol maak je absolute rotzooi, SCHAAM JE EN SCHEER JE NEK EENS UIT.

 22. Lies

  Het is hem van harte gegund.

 23. Erland

  Het griekse dorp – Antikythera . Betaald wonen onder de Griekse zon: eiland schenkt 500 euro per maand aan nieuwe bewoners
  Het Griekse eiland Antikythera, tussen Kreta en Kythira, heeft te maken met een sterke afname van het aantal bewoners. Om te voorkomen dat het straks een ‘spookeiland’ wordt, worden nieuwe bewoners met geld gelokt. Geïnteresseerden kunnen rekenen op een gratis huis, een stuk land en een vergoeding van 500 euro per maand.

 24. Bets Baklip

  Ik had ooit commentaar op hem op Twitter over zijn zogenaamde in en in trieste reality programma’s. Mensen in de kijker voor de kijkcijfers. Kreeg meteen een tweet van hem waarin hij vroeg: en wat heb jij dan gedaan voor de samenleving? Dus antwoorden dat dat best veel was maar in ieder geval zonder camera.
  Misselijk eng mannetje.

 25. BRAAK

  Bets, je hebt helemaal gelijk, die griezel maakt alleen maar programma’s waarin de zwakken van maatschappij voor schut worden gezet, de een zijn dood in Petertjes brood!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.