PowNed neemt gelovige mediaminister Slob niet serieus

Geplaatst op Thu 04 Jul 2019 om 11:00

PowNed-directeur Dominique Weesie neemt mediaminister Arie Slob niet serieus, omdat hij gelovig is. Dat zegt de omroepbaas in gesprek met het AD. Weesie reageert op het nieuws dat zijn omroep voorlopig gered is: eigenlijk moest hij aan het eind van dit jaar 50.000 leden hebben, maar vanwege late besluitvorming van de politiek krijgt hij tot twaalf maanden extra. “Natuurlijk zijn we blij dat het is uitgesteld“, zegt hij. “Toch blijft het lastig voor ons om die 50.000 leden te halen.”

Zijn doelgroep wordt geen lid van een omroep, foetert Weesie. Zijn doelgroep hangt de omroep wél online aan. “Na NOS zijn we de grootste op internet. Met 700.000 Facebook-volgers en 300.000 YouTube-gebruikers hebben we de grootste achterban. Maar die mensen tellen niet mee. Althans, voor de minister (Slob), die internet te vluchtig vindt.”

Wat een onzin, vindt Weesie. “Zegt een ChristenUnie-man die gelooft in Bijbelse sprookjes. Moet ik die serieus nemen?

Moet ik deze honderdduizenden mensen gaan vertellen dat ze niet meetellen? Het wordt meteen ook onze campagne: jullie tellen niet mee. Althans, voor de minister dan, voor ons hartstikke wel.”

Het artikel ‘PowNed voorlopig gered, maar Weesie haalt uit: Slob, moet ik die serieus nemen?’ kunt u lezen op AD.nl.

Foto: PowNed
28 Reacties op “PowNed neemt gelovige mediaminister Slob niet serieus”


 1. Regionaaltje

  Ondertussen hoopt Weesie op leven na de dood?

 2. Sven L.

  Tja.. hij is natuurlijk bang zijn riante salaris kwijt te raken. De kijker interesseert hem niet echt als je naar de inhoud van PowNed kijkt haha!

 3. Frits

  Hij heeft natuurlijk volkomen gelijk.

  Ik weiger ook religieuze dokters en ga hard zoeken naar een school zonder religieuze leraren voor mijn dochter.

 4. Arie

  Ach Powned is een kind met een waterhoofd gebleken.
  Zolang zij b.v. op de zondagnacht die onverstaanbare, niveauloze , irritante egotripper van een Prem op de radio laten presenteren moet deze omroep z.s.m. van de zender af.
  Scheelt ons weer belasting geld.
  Die Prem laat een vriendje een schandalige column voorlezen over Maarten van der Weijden, dat hij die Elfstedentocht zwemmen voor aandacht, ego en geld zou doen.
  Wat een anti Nederlander is die Prem.

  Van mijn belasting centen svp geen euro naar dit vervelende mannetje.

 5. n

  Weesie is verworden tot waar die tegenaan schopte: de volgevreten, naar status quo verlangende babyboomer. Powned online is Geenstijl2.0. Geen overheidssubsidie voor nodig dus. Of moeten er nog meer ex-modellen en camjo’s uit de provincie voor de camera worden getrokken tegen minimumloon.

 6. KoalaNL

  Weesie/Telegraaf moeten gewoon verantwoorden waarom zij überhaupt op de Nationale Omroep met belastinggeld willen opereren.
  Op de man spelen telt niet.
  Geld binnenharken telt ook niet.
  Hypocrieten.

 7. Sapperdeflap zeg!

  Weessie is een klein kind. Omdat hij gefrustreerd is over het aantal leden van zijn kluppie, en zijn zin niet krijgt, gaat hij natrappen. En dat doet hij door de minister door het slijk te halen omdat die gelovig is. Dit zielige en laffe gedrag zie je vaak bij intolerante mensen (ongeacht politieke stroming). De mond vol van ‘respect’, maar alleen als het in je eigen straatje past.

 8. RaymondVL

  Arie probeert PowNed tenminste nog uit het slob te trekken. Dat kan je van grootverdiener Weesie niet zeggen.

 9. zeurpiet

  Jullie zijn (bijna) allemaal de insteek van Powned vergeten. Het gaat om een experiment waarbij de publieke omroep van binnenuit wordt uitgehold. En dat willen we allemaal wel, weg met die npo troep.
  Ze wilden en willen dit bereiken door te laten zien dat geld over de balk wordt gesmeten (Weesies salaris bijvoorbeeld en wat hij daarvoor zou moeten doen (niet veel dus)). Ook dat al het nieuws gekleurd is, links gekleurd en erg zuur over al het andere. Religie, dat dat in deze tijd belachelijk is en dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid heeft. Iedereen zou raar opkijken als de figuren uit de Efteling het hier in Nederland voor het zeggen hadden, toch is dat bijna zo.

  Kijk naar de uitwassen die Powned zo duidelijk zichtbaar maakt. Maak je druk over dit onhoudbare belastingmodel waar we als betalers totaal niets meer over te zeggen hebben. Maak je niet druk over Powned als klokkenluider.

  Kijkcijfers, ook zoiets. Van iedereen die via zijn Internet aansluiting tv kijkt (en dat is bij verre de meerderheid tegenwoordig) is tot op de milliseconde bekend waar ze naar keken. Om hun eigen hachie te redden worden deze cijfers nooit publiekelijk gedeeld. Ze kijken wel uit want ze vallen meteen door de mand.
  Ik ken persoonlijk iemand die zo een kastje van de kijkcijferdienst heeft. Is een religieus gehandicapte Hindoestaan die als enige in zijn huishouden bepaalt wat er op tv wordt gekeken. Hij zegt dat er meer mensen van zijn kerk zo een kastje hebben. Tja, lekker gemiddelde van de bevolking dan……

 10. critikast

  @zeurpiet
  Sta je soms op de loonlijst van Powned. Dit stelletje onopgeleide, nietsnutterige hypocrietjes moet zo snel mogelijk van de buis. Dat jij dan ook je baantje kwijtraakt is geen enkel probleem. Werk genoeg in dit land, je hoeft er soms niet eens iets voor te kunnen. Beetje vergelijkbaar met een baan bij Powned dus!

 11. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Weesie heeft gelijk, wij hebben PowNed in totaal misschien drie keer gezien op tv maar volgen het online bijna elke dag. Dus wat wil Arie nou?
  En dat hele reclamevrije geneuzel was een andere keuze die op slechte besluitvorming wijst.
  Gevaarlijk om zo iemand hierover te laten beslissen. Heel gevaarlijk.

 12. zeurpiet

  @critisukkel

  Moeilijk he, begrijpend lezen. Ook mooi om te zien dat je snapt wat argumenten zijn.

  Als je iets niet snapt dan mag je voortaan gewoon je mond houden hoor. Beetje pijnlijk om te zien hoe erg je jezelf voor schut zet.

  Ohja, dat ik je vanaf nu volkomen negeer zal duidelijk zijn.

 13. Karel

  Mooi en wij nemen die zakkenvuller van powned niet serieus, overigens moet je oerlelijk zijn om bij powned te werken?

 14. Robin

  “overigens moet je oerlelijk zijn om bij powned te werken?”

  een ‘knapperd’ als jij, kan er direct aan de slag.

 15. Donald Dumb

  Ik heb helemaal niks met Powned. Maar Weesie heeft een punt.
  Iemand die in een sprookjesboek gelooft moet je niet al te serieus nemen
  @Sapperdeflap. De meest intolerante mensen zijn gelovigen…

 16. HansR

  Arie Slob laat zich leiden door de Bijbel ,maar in zijn politieke job moet deze Christen Unie-man zich een andere leider accepteren en wel de VVD. Hij kiest uit den brode voor de anti-oublieke omroep partij en stelt het bijbel principe dat de dor God aangewezen machthebbers blindelings gevolgd moeten worden.
  Arie beseft niet dat ook hij een aangewezen machthebber is en de Goddelijke VVD wil kan en moet negeren.

 17. HansR

  foutje ; anti-oublieke moet zijn anti-publieke

 18. anoniem

  Toch is Powned ook wel ‘n rare sekte.. :-)

 19. 123

  Men kan van alles vinden van Arie Slob, maar sinds de zenders MAX, WNL en PowNed in het bestel kwamen, zijn er maar twee die daadwerkelijk iets hebben toegevoegd. PowNed is de (negatieve) uitzondering. Jammer, maar niet jammer. Daaag.

 20. Ria Doesburg

  PowNed is nergens (meer) voor nodig! Ik was ooit lid (onder echte naam) maar ben snel afgehaakt na die verschrikkelijke Prem op NPORadio1. Snap niet dat Powned (wat toch het wat Rechtse geluid zou laten horen(?)) deze linkse knuffelaar een plek heeft gegeven. Altijd maar zeiken over “Blondie” en FvD de grond in trappen! Wat een verschrikkelijke oen is dat met z’n gezeur over zijn (te hoge) verdienste voor dat afzeik-programma. Geef mij maar “ECHTE JANNEN” terug!

 21. Zk

  Iemand die gelooft dat een ontzichtbaar magisch wezen in de lucht alles heeft gemaakt is knettergek… Om zulke mensen kun je alleen maar lachen😅

 22. anoniem

  @Zk: Toch blijft het interessant waarom de mens is ontstaan. Doorgaans overleven in de evolutie alleen de diersoorten met de beste kwaliteiten.. :-)

 23. BRAAK

  Meneer Slob, wat heeft u eigenlijk ineens voor kennis van zaken als voormalig pluchekabouter of ook wel Kamerlid en nu tot minister gepromoveerde kwebbelaar. Wat heeft u dus echt voor kennis van zaken van de omroepwereld meneer Slob. Of is het zoals altijd weer vriendjes politiek. Ik zie u zo bezig en twijfel aan uw kwaliteiten meneer Slob. Als u op deze manier voort gaat raakt het hele bestel in het Slob, meneer Slob!

 24. BRAAK

  Nog even dit meneer Slob. U gedraagt zich nou niet als iemand met een Christelijke levensopvatting meneer Slob, u gedraagt zich echter als een in een slecht kostuum gehesen autoverkoper.

 25. aammehoela

  Schandalige conclusie. Immers als FvD aan de macht zou komen dan zouden we enkel NPO 1 overhouden en zou Powned ook verdwijnen. En rechtse politiek betekent een sterhuisconstructie opzetten voor goede tv, de NPO. Want rechtse politici willen de stemmers dom houden en dat kan enkel via de CO. Dus heel flauw om de christenen hierop aan te vallen. Van de meeste Nederlanders mag Powned verdwijnen. Dat programma “De Hofbar” kan dan naar een andere omroep, bv. WNL.

 26. BRAAK

  aamehoela, naïef baasje. Slob is een geraffineerde nep Christen!!!

 27. WEST*

  Braak werkt zeker bij de TMG groep, en let even op de komma`s !

 28. WEST*

  Hallo Braak, ook op vakantie,? lekker hè kunnen we samen MC eens goed lezen, en morgen ga ik alle schrijffouten uit al je reacties van afgelopen jaar er uithalen , dat wordt lachen!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.