PowNed neemt gelovige mediaminister Slob niet serieus

PowNed-directeur Dominique Weesie neemt mediaminister Arie Slob niet serieus, omdat hij gelovig is. Dat zegt de omroepbaas in gesprek met het AD. Weesie reageert op het nieuws dat zijn omroep voorlopig gered is: eigenlijk moest hij aan het eind van dit jaar 50.000 leden hebben, maar vanwege late besluitvorming van de politiek krijgt hij tot twaalf maanden extra. “Natuurlijk zijn we blij dat het is uitgesteld“, zegt hij. “Toch blijft het lastig voor ons om die 50.000 leden te halen.”

Zijn doelgroep wordt geen lid van een omroep, foetert Weesie. Zijn doelgroep hangt de omroep wél online aan. “Na NOS zijn we de grootste op internet. Met 700.000 Facebook-volgers en 300.000 YouTube-gebruikers hebben we de grootste achterban. Maar die mensen tellen niet mee. Althans, voor de minister (Slob), die internet te vluchtig vindt.”

Wat een onzin, vindt Weesie. “Zegt een ChristenUnie-man die gelooft in Bijbelse sprookjes. Moet ik die serieus nemen?

Moet ik deze honderdduizenden mensen gaan vertellen dat ze niet meetellen? Het wordt meteen ook onze campagne: jullie tellen niet mee. Althans, voor de minister dan, voor ons hartstikke wel.”

Het artikel ‘PowNed voorlopig gered, maar Weesie haalt uit: Slob, moet ik die serieus nemen?’ kunt u lezen op AD.nl.

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen