NPO weigert nieuw programma Joris Linssen

Joris Linssen heeft zijn nieuwe tv-programma Nieuwe streken van Joris verkocht aan drie regionale omroepen, omdat de NPO het niet wilde hebben. Dat vertelt de presentator in weekblad Privé. Het programma van Linssen zal in september gelijktijdig van start gaan op Omroep Gelderland, Omroep Brabant en RTV Utrecht, maar eigenlijk had hij de serie het liefst op NPO 1 gezien. “Mijn omroep KRO-NCRV vond het een goed idee, maar de zender, NPO 1, moet het willen plaatsen.

Gelukkig gaf KRO-NCRV toestemming om elders aan de slag te gaan, aldus Linssen. “Ik vind het erg sympathiek van KRO-NCRV dat ze me dit nu lieten maken voor drie regionale omroepen.”

Uiteindelijk hoopt Linssen dat zijn programmaserie alsnog op de landelijke televisie komt. “Als het straks klaar is, kunnen we het vol trots laten zien aan de NPO en dan kunnen ze het misschien alsnog plaatsen.”

Het is niet zo dat Linssen helemaal wordt geweerd van NPO 1. “Ondertussen ben ik alweer bezig met nieuwe ideeën en met opnamen op Schiphol. Ik kom in elk geval in het nieuwe seizoen op NPO 1 terug met Hello Goodbye.”

Het Privé-interview met Joris Linssen kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Joris Linssen slijt eigen show aan drie regiozenders (17 mei)

Foto: Stijn Ghijsen, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen